Arama
Arama Sonuçları
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Ilgaz'da 'sezon sonu' göründü
Kastamonu ve Çankırı sınırlarında bulunan Ilgaz Dağı'nda kayak sezonunun son günleri yaşanıyor. Kar kalınlığının 14 cm olduğu Ilgaz'da geçtiğimiz günlerde yağan kar ile birlikte kayak sezonu 15 gün daha uzamıştı.
Kastamonu'daki bu durum hiç normal değil!
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) "2023 Küresel İklim Bulguları'nı açıkladı. Buna göre, 2023, 1850'den beri kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu.
İşte kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı!
Kayak merkezleri arasında en fazla kar kalınlığı, 172 santimetreyle Hakkari'de kaydedildi.
Kastamonu'daki Kayak Merkezi'nde tatil yoğunluğu sürüyor
Önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatilinin son gününde yoğunluk devam etti.
Muhteşem Araç yaylaları, kar festivaline hazır
Muhteşem Araç yaylaları, kar festivaline hazır
Kastamonu'ya mobil önlem!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, "Potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilimizde, uygulamamız sayesinde çığ afetiyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçeceğiz" dedi. Mobil uygulama Kastamonu'da da hayata geçecek.
Kastamonu’da kar yağışı devam edecek mi?
Meteoroloji’nin hava sıcaklıklarının düşeceği yönünde tahminde bulunduğu Kastamonu’da kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerine doğru başlayan kar yağışı, kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü.
Kastamonu hafta sonu Ilgaz’a koştu!
Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı’nda, yarıyıl tatilini kayak yaparak geçirmek isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Kayak merkezi çevre illerden gelen kayak tutkunlarının akınına uğradı.
Kastamonu’ya turist yağacak
Kastamonu, son zamanlarda turizm açısından önemli bir nokta haline gelerek hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. 2023 yılında atılan girişimci adımlar sayesinde potansiyelini artıran bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Bu proje Kastamonu’yu ‘spor şehri’ yapacak
Kastamonu İl Genel Meclisi’nde “Spor Vadisi”nin tüm ayrıntıları masaya yatırıldı
Ünlü şirket patentini aldı! İşte yapay zekalı…
Yapay zekalı robot, yapay zekalı süpürge derken yapay zekanın girmediği alan neredeyse kalmadı! Şimdi de teknoloji gündemine tam da bu konuyla ilgili tuhaf bir haber daha düştü... O habere göre ABD'li ünlü şirket Microsoft, sensörlerle donatılan yapay zeka destekli bir sırt çantasının patentini aldı.
En yaşanabilir şehirler açıklandı: listede Kastamonu yok
ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri listesini yayınladı. Yaşanabilir kentler araştırmasında şehirleri yaşanabilirlik, yenilikçilik, hizmetlere erişilebilirlik, üretim potansiyeli, ticaret becerisi verilerine göre sıralayan derginin elde ettiği sonuç ise ortaya şaşırtıcı bir sonuç çıkardı. Açıklanan listeye göre, Kastamonu listede bulunamadı
İşte Kastamonu’nun görkemli doğa hazinesi: Ilgaz Dağları Milli Parkı
Kuzey Anadolu'nun muhteşem güzelliklerinden biri olan Ilgaz Dağları Milli Parkı, hem doğa severlerin hem de macera arayanların vazgeçilmez bir adresi. Bu yazımızda, bu eşsiz parkın iç yüzünü keşfedeceğiz. Peki Ilgaz Dağları Milli Parkı nerede, nasıl gidilir? Ilgaz Dağları Milli Parkında neler yapılır?
AK Partili Ünlü'den bol 'özeleştirili' konuşma
Kastamonu Kalkındırma Derneği tarafından “Cumhuriyetimizin 2.asrında zirvedeki Kastamonu” temalı toplantıya; AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'nün açıklamaları dikkat çekti. Adeta bir muhalefet partisinin il başkanı gibi açıkça özeleştiride bulunan AK Partili Ünlü, Kastamonu genelinde gerçekleştirdikleri projelerin bir kısmından kısaca bahsederek, önümüzdeki sürece dair de açıklamalarda bulundu.
8 Temmuz tarihte bugün olanlar: Kim doğdu? Kim öldü?
8 Temmuz Tarihte Bugün olan olayları sizler için derledik. Tarihte bugün kim doğdu, kim öldü? 8 Temmuz'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 8 Temmuz Tarihte bugün olan olaylar, 8 Temmuz'da doğan ünlüler, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler...
Vidinlioğlu: ’Kastamonu’nun 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik’
Kastamonu Belediye Başkanı R.Galip Vidinlioğlu, Posta Gazetesi’nden Banu Şen’e konuştu. Türk Dünyası Günleri dolayısıyla ilimize gelen Şen, Belediye Başkanı Vidinlioğlu’yla kısa bir söyleşi yaparak köşesine taşıdı. Diğer taraftan da Kastamonu için ‘Tarihin hiçbir döneminde işgale uğramamış büyülü şehir’ yorumunu yaptı.
Arap turistler geliyor
KUVEYTLİ TURİZMCİLER, KASTAMONU'NUN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI
Kastamonu Merkez'de Nereye Gidilir? Kastamonu Merkez'de Gezilecek Yerler
Kastamonu Merkez, zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile tanınan, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer alan bir şehirdir. Peki Kastamonu'da nereye gidilir? Kastamonu'da nerede gezilir? işte Kastamonu Merkez'de gezilecek yerler
Vize, pasaport yok, ulaşımı kolay
Yıllar boyunca Türkiye’den en çok turist alan ülkeler arasında yer alan Azerbaycan, tarihi yerleri ve kültürel zenginliği ile Türk turistlerin gözdesi haline geldi.
Kastamonu'da Gün İçinde Neler Yapılır?
Kastamonu, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ve her geçen gün turizme konusunda daha popüler hâle gelen bir şehir. Kastamonu'nun soğuk iklimi ve temiz havası, gün içinde yapacağınız bilinçli tatiller açısından kusursuz. Kastamonu’nun dört mevsim süresince ziyaretçilere sunduğu birçok aktivite ve tatil adresi, Kastamonu'nun bölgede yıllardır tercih edilen destinasyonlar arasında yer aldığının göstergesidir.
Kastamonulu kayakçılar Hakkari’de derece elde etti
Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası’ndan Kastamonulu kayakçılar derece elde ederek döndü.
‘Spor şehri’nin geleceğine dev destek
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Yatırım Tesisleri ve Spor Kulüplerine Destek Programı” Kastamonu’da Merkez Spor Salonu’nda yapıldı.
Nisan sonunda Ilgaz’da kar devam ediyor
Kastamonu ve Çankırı sınırlarında bulunan “Sen Anadolu’nun yüce bir dağısın” dizeleriyle türkülere konu olan Ilgaz Dağında, Nisan ayının son günleri olmasına rağmen kar yağışı etkiliyor. Ilgaz Dağında kar kalınlığı şu anda 5 santimetreye ulaştı.
Merkez ilçede bir garip tartışma…
AK Parti ve CHP Merkez İlçe Başkanları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden ilginç bir polemik yaşandı.
Araç’ta katmanlı şelale keşfedildi
Araç ilçesinde 4 katmanlı şelale keşfedildi. Dron ile havadan görüntülenen şelalenin bulunduğu bölgenin tabiat parkı ilan edilmesi için çalışma başlatıldı.