Arama
Arama Sonuçları
'Sarımsakçı vekil'den CHP’ye sert eleştiriler
Mehmet Yıldırım, 2 yıldır akciğer kanserine karşı verdiği mücadele sırasında CHP Milletvekili ve Kastamonu Belediye Başkan adayı Hasan Baltacı ve CHP İl Başkanlığı yönetiminin kendisini telefonla dahi arayarak 'geçmiş olsun' dileğinde bulunmadığını söyledi.
Kastamonu'da acele kamulaştırma kararı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla Kastamonu’da bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi.
KAMULAŞTIRMA İLANI
T.C. KASTAMONU 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN
Kastamonu’da arsanız varsa devlet el koyabilir! Acele kamulaştırma kararı…
Aralarında Kastamonu’nun da olduğu, Türkiye'nin dört bir yanında enerji nakil hatları, lojistik merkezi ve doğalgaz dağıtım tesisi yapımı için acele kamulaştırma kararı alındı. Konuya dair Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de de yayımlandı
Maslak Sanayi Sitesi'ne ortaklık için son 1 ay
Yapılan duyuruda, kooperatife üyelik başvurularının 29 Eylül 2023 tarihinde sona ereceği kaydedildi.
"Yolun sonu gözüktü"
S.S. MASLAK Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu burada yaptığı konuşmasında, bu uzun süreçte emek veren herkese teşekkür ederek; "Bütün çabamız Kastamonu'nun güzel bir sanayi sitesine kavuşması. Herkesin de bu yönde çok büyük katkıları var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah yolun sonu göründü. Bundan sonra çok daha hızlı bir şekilde ilerler" dedi.
İşte Belediyenin ‘Kentsel dönüşüm’ planı
Kastamonu Belediyesi, kentsel dönüşüm için rezerv alan girişimlerine başladı. Kuzeykent Mahallesi’ndeki 119 ada 209 parselde bulunan 436 bin metrekarelik alanın tahsisi; meclisin gündemindeydi.
İşte Belediyenin ‘Kentsel dönüşüm’ planı
Kastamonu Belediyesi, kentsel dönüşüm için rezerv alan girişimlerine başladı. Kuzeykent Mahallesi’ndeki 119 ada 209 parselde bulunan 436 bin metrekarelik alanın tahsisi; meclisin gündemindeydi.
‘CHP mitinglerinde terör paçavraları dalgalanıyor’
PARTİSİNİN İL GENEL MECLİSİ GRUP TOPLANTISI'NDA KONUŞAN AK PARTİ İL BAŞKANI DOĞAN ÜNLÜ:
Kastamonu'da o köy su altında kaldı!
‘HABER VERİLMEDEN BARAJIN KAPAKLARI KAPATILDI’ İDDİASI…
‘En büyük yatırımı insana yapacağız’
CHP İl Başkanlığı’nın milletvekili aday tanıtım toplantısı, Grand Moni Belediye Konferans Salonu’nda sonunda gerçekleştirildi.
Bozkurt’un yarısı yenilendi
>>>649 konut, 123 işyeri, sanayi sitesi ve altyapısı yeniden inşa edilen Bozkurt'taki çalışmalarla ilgili bilgi veren Kaymakam Murat Atıcı; "Neredeyse yok olmuş bir ilçeyi yeni baştan, devletin gücüyle, AFAD’ımızla, Çevre Şehircilik Bakanlığı’mızla inşa ettik" dedi. Selde evi ve dükkanı yıkılan selzede ise; “Devletimiz büyüklüğünü gösterip, Bozkurt gibi deprem bölgelerini de yeniden inşa edecektir”
‘Gelin burayı sanayi alanı yapalım’
Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Kronospan (SFC) Orman Ürünleri Fabrikası’nın yeni yatırımı ve fabrika alanının genişlemesine yönelik meclis toplantısında yaptığı konuşmada, tesisin organize sanayi bölgesine taşınmasının daha uygun olacağını ifade ederek Olukbaşı bölgesinin bir sanayi bacasını daha kaldıramayacağını ve bölgede yaşayan vatandaşların fabrikadan şikayetçi olduğunu iddia etmişti. Parçal’ın sözlerinin ardından Kronospan’dan gelen davet üzerine fabrikada meclis üyelerinin de katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Parçal: Kastamonu'da yapı denetimi iyi uygulanıyor
Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı olağan toplantılarına başladı. Meclis Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen Mart ayı olağan toplantılarının ilk oturumunda 6 gündem maddesi görüşüldü.
‘72 projeye 395 milyon lira harcandı’
Kastamonu İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı çalışmalarıyla ilgili, Vali Avni Çakır başkanlığında basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İl Genel Meclisi salonundaki toplantıya, Vali Çakır’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, İGM Başkanı Güray Parçal ve İl Özel İdaresi şube müdürleri katıldı.
‘Büyük bir yatırımcı talebi bekliyoruz’
AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Doğa Kültür Köyü’nde bir araya geldiği basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Selzedeler yeni evlerine kavuşuyor
Bozkurt ilçesinde geçen yıl 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde bodrum katta bulunan ev ve iş yerlerinin İçişleri Bakanlığı tarafından kamulaştırılan 46 hak sahibine yeni daireleri noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile teslim edildi.
“Vedat Tek Kültür Merkezi Kastamonu’ya yetersiz geliyor”
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları dünkü oturumla devam etti. Güray Parçal, başkanlığında toplanan Meclis’te 5 gündem maddesi görüşüldü.İGM’deEğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu’nun raporu meclisin bilgisine sunuldu. Raporda Vedat Tek Kültür Merkezi’nin yetersiz kaldığı belirtildi. İGM Başkanı Güray Parçal, konuyla ilgili konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
‘Bu komediye bir son verin’
Geçtiğimiz günlerde Tosya ilçesini ziyaret eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, incelemeleri sırasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağı’ı telefonla arayarak ilçeye cezaevi yapılmasını talep etmiş, Bakan Bozdağ da hemen çalışmalara başlanması için talimat verdiğini duyurmuştu.
Hürriyet’ten ‘Abana’ya kulak verin’ manşeti
Hürriyet Gazetesi bugünkü sayısında Abana Lisesi inşaatının geçtiğimiz yıl sel felaketinde 70 kişinin öldüğü dere yatağına yapılması girişimini gündeme getirerek Abana’ya kulak verin manşetiyle çıktı.
Basın Kanunu yasalaştı!
Dezenformasyonla Mücadele Düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasayla birlikte yanıltıcı haber yapanlara hapis cezası öngörülürken internet haber siteleri süreli yayın kapsamına girdi. Haber siteleri de artık Basın Ahlak Esaslarından sorumlu tutulacak.
İstimlak Komisyonu çalışmalarını hızlandırdı
Kastamonu il merkezinde ilave Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapımı için çalışmalar hız kazandı.
“Ortaklık alımı 31 Ekim’de sona erecek”
S.S. Maslak Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından basın açıklaması düzenlendi. S.S. Maslak Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ergün Can, yaptığı basın açıklamasında kooperatife ortaklık alımının 31 Ekim 2022’de son bulacağını söyledi.
Enerji’de acele kamulaştırma kararları
Aralarında Kastamonu’nun da olduğu Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde tesis edilecek enerji nakil hatlarının güzergahlarına isabet eden taşınmazlar acele kamulaştırılacak.
“Eksiklikleri, kışa girmeden gidermek zorundasınız”
Gelecek Partisi Kastamonu İl Başkanı Halil İbrahim Tur, Kastamonu’da yaşanan ikinci sel felaketi hakkında açıklamalarda bulundu. Yetkililerin kamuoyunu aydınlatması gerektiğine vurgu yapan İl Başkanı Tur, yaptığı yazılı açıklamada, bir takım ihmallerin olduğunu belirterek; “Bu ihmaller doğru mudur? İktidar Partililerin yetkililerini kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyor varsa sorumluları tespit etmeye ve eksiklikleri derhal bu kışa girmeden gidermek zorunda olduklarını Milletimiz adına kendilerine ihtaren hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verdi.
“Bundan sonraki süreç hepimiz için zor”
Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı olağan toplantıları başladı. Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2 gündem maddesi yer aldı.
“Kastamonu mücbir sebep dahiline alınmalı”
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Ekonomi Şurası toplantısında , Kastamonu’da 27 Haziran’da il merkezi ve birçok ilçede yaşanan sel felaketi sebebiyle Kastamonu’nun bir kez daha mücbir sebep dahiline alınmasını talep etti.
Enerjide, acele kamulaştırma kararı
Kastamonu’da enerji nakil hatlarının güzergahlarına isabet eden taşınmazlar acele kamulaştırılacak.
198 proje devam ediyor
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Avni Çakır'ın başkanlığında video konferans sitemi ile yapıldı.