Arama
Arama Sonuçları
Kırmızı et fiyatlarında büyük indirim!
Tarım Kredi Kooperatif Market, kaliteli ürünleri uygun fiyata satmaya devam ediyor. Bu kapsamda, son günlerde gündemden düşmeyen kırmızı et fiyatlarına da indirim yapıldı.
Ilgaz, kayak sezonunda 100 bin ziyaretçi ağırladı
Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi: "Çevre turizminin Kastamonu için çok şey kattığını düşünüyoruz. Tesisin işletmesinin büyük kısmını kendi personelimizle, bir kısmını da bir işletmeci vasıtasıyla yapıyoruz"
Hepsi birden!.. Kastamonu’ya ‘sarı kod’ uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak nedeniyle aralarında Kastamonu’nun da olduğu 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.
Bir bu eksikti!.. Kastamonu'ya uyarı
İlkbahar aylarıyla birlikte tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kastamonu'da hava durumu sık sık değişim gösteriyor.
DSİ, 21 yılda Kastamonu’ya hizmet yağdırdı
Kastamonu’da son 21 yılda yapılan yatırımlara dikkat çeken Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “21 yılda Kastamonu’ya 20 milyar 913 milyon TL değerinde 121 tesis inşa ettik. Kastamonulular için üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Kastamonu Üniversitesi, hızla büyüyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 2024-2025 akademik yılında açılacak olan ikisi doktora, ikisi lisans ve biri ön lisans programı olmak üzere beş yeni bölüm için Kastamonu Üniversitesine onay verdi.  
Bayram şekerleri tezgahlardaki yerini aldı
Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte rengarenk görüntüleriyle şeker ve çikolatalar tezgahlardaki yerlerini aldı.
O ilçeye Diyaliz Merkezi yapılıyor! İhale tamam
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok  Pınarbaşı ilçesini ziyaret ederek sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçede planlanan Diyaliz Merkezi'nin ihalesinin yapıldığı ve yapım aşamasına gelindiği kaydedildi.
KEAH'ta gelenek bozulmadı!
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi personelleri geleneksel iftar yemeği programında bir arya geldi.
Yokluk yıllarının hatırası: 58 yıllık defter öğrencileri şaşırtıyor
Gümüşhane’nin duayen eğitimcilerinden ve yaşayan nadir Hüsn-i Hat sanatçılarından Cemal Karabulut’un ortaokul yıllarından kalma 58 yıldır gözü gibi baktığı defteri hem yeni öğrencilere örnek oluyor hem de ilgi çekiyor.
Kastamonu Üniversitesi 18 yaşında!
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından 2023 yılında ataması ve yükseltilmesi yapılan akademisyenler ile akademik hayatlarında başarılı çalışmalar icra ederek ödül almaya hak kazanan akademisyenler için "2023 Yılı Akademik Cübbe Giyme ve Akademik Başarı, Teşvik ve Ödül Töreni" düzenlendi.
İlçe devlet hastanesine ‘ameliyathane’ müjdesi
Cide Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan alanlar yeniden gözden geçirilerek, hastane ameliyathanesinde tespit edilen eksiklikler en kısa sürede tamamlanarak eksiksiz, daha etkin ve kaliteli olarak faaliyete geçmesi ve hizmete alınması planlamaları yapıldı.
Kastamonu'da ESH kapsamında 1 yılda 25 bin ziyaret!
Kastamonu'da Evde Sağlık Hizmetleri (EHS), 2010 yılında başladığı görevine 14. yılını doldurmanın gururunu yaşıyor. Başlangıcından bugüne, aynı özveri ve kararlılıkla hizmet sunan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, 2023 yılında önemli bir performans sergiledi.
İlçe Devlet Hastanesi, bakıma alındı!
Araç Devlet Hastanesi, sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve hastane ortamlarını daha temiz ve kullanışlı hale getirmek amacıyla kapsamlı bir bakım ve yenileme sürecine girdi. Hastanenin polikliniklerinden bekleme alanlarına, koridorlardan yatan hasta servisine kadar birçok bölümünde tadilat, temizlik ve boya çalışmaları gerçekleştirildi.
“Kastamonu'da SARI OTOBÜS yollarda olacak”
Baltacı, Özel İdare ziyaretinde ‘ulaşım master planı’ hazırlayacaklarını açıkladı. Planlamalarına göre Kastamonu'da belediyeye ait sarı otobüslerin olacağı ve mesafeye göre ücretlendirme yapılacağını vurguladı.
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
Kastamonu’ya da geliyor! Sevinsek mi üzülsek mi bilemedik!
Son zamanlarda Kastamonu’da etkili olan bu durum hem sevindiriyor hem de endişelendiriyor. Libya tarafından esecek rüzgarların Kastamonu’ya da geleceği ve daha ılık bir hava getireceği bildirildi.
‘Ramazan zamları’nı kimse durduramıyor
Fırsatçılar bu yıl da boş durmuyor. Gıda fiyatlarındaki artışlara bir de Ramazan ayarı geldi. Toptancılarda bakliyat ve kahvaltılık ürünlere bu hafta başında ortalama yüzde 15 zam yapıldı. Bu zam marketlere yüzde 20-25 olarak yansıdı.
Kuzeykent’in yeni talibi! “Köprü olacağız”
Kamil Topdan, Kuzeykent Mahallesi için muhtarlık adaylığını resmen duyurdu.
Kuzeykent’te çok mantıklı bir karar!
Kastamonu’nun en aktif ve kalabalık mahallesi olan Kuzeykent Mahallesi’nde uzun bir aranın ardından ortak akıl ile mantıklı bir karar alındı.
Kastamonu'da göz sağlığında devrim!
Akıllı Lens ameliyatları büyük şehirlerde olduğu gibi artık Kastamonu’da da başarılı bir şekilde yapılıyor. Nefes Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alper Şanlı, vatandaşların da merak ettiği akıllı lenslerle ilgili konuştu.  Akıllı Lens nedir, kimlere uygulanabilir ve avantajları nelerdir, konusunda Op. Dr. Alper Şanlı, bilgilendirmelerde bulundu.
Cide’nin yeni Müftüsü Eravcı görevine başladı
Cide Müftüsü Sinan Eravcı, görevine başladı. Çorum'un Oğuzlar İlçe Müftülüğünden Kastamonu Cide İlçe Müftülüğüne atanan Sinan Eravcı, ilçeye geldi.
TMMOB: "Kaybedecek tek bir günümüz yok!"
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 6 Şubat Depremlerinin birinci yılına dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "Aynı ihmaller nedeniyle bir daha aynı acıları yaşamamak için kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını hatırlatıyoruz" denildi.
Hz. Pir türbesi, Kastamonulu genç mimara emanet!
Kastamonulu hemşehrimiz genç mimar Aslı Yılmaz, Kastamonu'nun en büyük değerlerinden ve önemli mekanlarından olan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'nin restorasyon ve yenileme işinde  taşeron firma Murat Yanıkkaya adına mimar olarak çalışıyor. Ekim ayında başlayan restorasyon çalışmasında görev alan genç Mimar Aslı Yılmaz, türbede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Enes Ege Aygün; ‘Hayalimi yaşıyorum’
GMG Kastamonuspor Onursal Başkanı Cengiz Aygün, Teknik Direktör Levent Eriş ve Enes Ege Aygün; Transfer Merkezi Youtube kanalında canlı yayın konuğu oldu.
KEAH'ta değişim
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, hastane çevresinde gerçekleştirilen çeşitli düzenleme ve tadilat çalışmalarını sürdürüyor. 30 Aralık 2023 tarihinde başlatılan iyileştirme çalışmalarıyla hastaların ve yakınlarının daha konforlu bir ortamda hizmet alabilmeleri hedeflendi.
Kastamonu'dan hasta sevkleri tarih oluyor!
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni bir döneme giriliyor. Yetersiz yoğun bakım yatağı sebebiyle şehir dışına yapılan sevkler, artık tarih olacak.
Yetkililerden KEAH'a baskın! 'Sorunlar çözülecek'
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Çağdaş Derdiyok, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bozuk yol ile yaşanan otopark sorunu ile alakalı açıklama yaptı. İl Müdürü Derdiyok açıklamasında; "Arnavut kaldırımının asfalt ile değiştirilmesi, yeni otopark alanının planlanması konusunda yaşanan problemlerin en kısa sürede çözüme kavuşturulacak" dedi.
Kastamonu sağlığına yeni göz
Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi'nde inceleme yapıldı