Arama
Arama Sonuçları
Karabacak; 'Hangi 'Türkiye Yüzyılından' bahsediyor!'
CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, videolu paylaşımda yaptığı açıklamalarda AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci'nin Türkiye Yüzyılı söylemleri üzerine; "Serap Ekmekci bir Türkiye Yüzyılı diye tutturmuş gidiyor.Burada kendisine soruyorum 'Hangi Türkiye 100 yılından bahsediyor?' Bu memlekette bebeğine mama bıraktırmaya çalışan anneler var" diyerek tepki gösterdi.
Hastanede sitem!
Yeniden Refah Partisi Tosya Belediye Başkan Adayı İbrahim Demir Hastanede vatandaşlara seslendi. Demir açıklamasında; "18 bin nüfuslu Araç'a 2, 40 bin nüfuslu Tosya'ya 1 uzman... Daha da başka söyleyecek bir şey yok" dedi.
“Doğan Ünlü, İl Başkanlığını bırakmak istemiyor”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin, partisinin Şenpazar’da devam eden seçim çalışmalarına katılarak Belediye Başkan Adayı Hatice Aydoğan için destek istedi. Orada konuşma gerçekleştiren Karabacak, geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanlığı’ndan istifa edip Merkez İlçe 1. Sıra İGM adayı olan Doğan Ünlü için “ “Ünlü, sanırım il başkanlığını bırakmak istemiyor” dedi.
Kastamonu’da tartışma yaratan cümleyi Bakan da kurdu!
AK Parti Kastamonu Aday Tanıtım Toplantısı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın katılımıyla Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda gerçekleşti.
Erbilgin'den, Doğan Ünlü çıkışı! 'Sözünün arkasında duramadı!'
CHP Küre Belediye Başkan Adayı Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Tanıtım Toplantısında konuşan CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'yü eleştirdi. Erbilgin açıklamasında; " Bir önceki seçimlerde seçimleri alabilmek için kendi insanına söz verdi. Elinde iktidarın gücü, iktidarın hükmü olan bir il başkanı verdiği sözün arkasında duramadı. Doğan bey il başkanlığının ağırlığını taşıyamadı" dedi.
Karabacak; 'Biz atıp tutup uçanlardan değiliz'
CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, Küre ilçesinde düzenlene Aday Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmasında AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'ye gönderme yaptı. İl Başkanı Doğan Ünlü'yü  'Küre'yi uçuracağız' sözleri üzerinden eleştiren İl Başkanı Karabacak; "Biz atıp, tutan uçanlardan değiliz. Bizler Küre için dertlenenleriz" dedi.
TMMOB: "Kaybedecek tek bir günümüz yok!"
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 6 Şubat Depremlerinin birinci yılına dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "Aynı ihmaller nedeniyle bir daha aynı acıları yaşamamak için kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını hatırlatıyoruz" denildi.
'Sarımsakçı vekil'den CHP’ye sert eleştiriler
Mehmet Yıldırım, 2 yıldır akciğer kanserine karşı verdiği mücadele sırasında CHP Milletvekili ve Kastamonu Belediye Başkan adayı Hasan Baltacı ve CHP İl Başkanlığı yönetiminin kendisini telefonla dahi arayarak 'geçmiş olsun' dileğinde bulunmadığını söyledi.
Babaş; "Gerçek belediyecilik 'Tahsin Babaş'tır' "
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş  AK Parti İl Başkanlığı'nda  basın açıklaması gerçekleştirdi. Babaş dikkat çeken açıklamasında; "AK Parti'mizin gerçek özlü bir sloganı var Kastamonu bilir. 'Gerçek belediyecilik Ak Parti'dir' ve gerçek Belediyecilik AK Parti'nin temsilcisi olan tecrübeli kardeşiniz Tahsin Babaş'tır. Tabii ki belediyecilik bizim işimiz, benim mesleğim"  ifadelerine yer verdi.
Memleket Partisi İl Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama!
Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama geldi!
Kastamonu Üniversitesi hocası linç edildi
Kastamonu Üniversitesi'nde ders veren Aydın Ünal’ın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Atatürk paylaşımına yaptığı yorum, tepkilere neden oldu.
Kastamonu İl Başkanı: “Yeter, yeter, yeter!”
“Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene artık yeter diyoruz.“
Sert çıkış: 'Yok öyle yağma'
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlke Karabacak, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ile Fatma Serap Ekmekci'nin 'bildiri' paylaşımlarına sert cevap verdi...
Baltacı; TBMM’de konuştu: ‘’Kastamonu’da Kiralar yüzde 700 arttı’’
CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, TBMM Genel Kurulu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı... Konut ve kira fiyatlarına dikkat çeken Baltacı, Kastamonu’dan da örnek vererek; 2 bin lira olan kiranın 10 bin liraya çıktığını ve çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.
TBMM’de 'Kastamonu' tartışması
TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ederken; zaman zaman da gergin anlar yaşanıyor. Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı; ‘Doğan Ünlü ve Murat Demir’e gönderme yaparak, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’na cevap verdi…
Madak: ‘Sorunlarımıza kalıcı çözümler istiyoruz’
Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, eğitimcilerin yılda bir gün hatırlanmak yerine sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini kaydetti.
CHP'de alkışlar ve gözyaşları durmadı!
Parti Meclis Üyesi olarak seçilen CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin Kastamonu İl Başkanlığında açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Erbilgin ve Milletvekili Baltacı'yı kapıda alkışlarla karşılayan partililer büyük bir heyecan yaşadı. Açıklama yaparken duygulanan İl Başkanı Erbilgin ve Milletvekili Baltacı göz yaşlarını tutamadı.
AK Parti’de Olağanüstü Kongre heyecanı
AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongre öncesi il başkanları 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasını yapan İl Başkanı Doğan Ünlü; “22 yıldır değişen ve yenilenen dinamik kadrolarla Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı olarak taçlandırmakta kararlıyız. 'Hep Yeni Hep İleri' diyerek kuşkusuz eser ve hizmet politikamızı da bir üst lige çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda önümüzdeki yerel seçimlere güçlü bir kadroyla hazırlanacağız" dedi.
Kefeli, Tosya OSB'deki sorunlara dikkat çekti
CHP Tosya İlçe Başkanı Tuğçe Kefeli, Tosya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki alt yapı ve üst yapıdaki eksiklik ve sorunlara dikkat çekti. Kefeli açıklamasında, yakın zaman önce yaşanan yangın afetini hatırlatarak, öncelikli olarak itfaiye birimi ve yangın vanası ile yangın havuzu oluşturulması gerektiğini dile getirdi.
Milletvekili'nin sarımsak videosuna sert eleştiri: "Milletle alay etmeyin"
Memleket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci'nin sarımsak pazarlığına dahil olduğu videosunu paylaşması üzerine sert eleştirilerde bulundu. Urganioğlu açıklamasında; "Benim sarımsak üreticim yıl boyunca, bir sürü eziyete katlanırken, dünyadan haberi olmayan poz vekili birde gülerek 1 kilo sarımsak için 38 TL'nin pazarlığını yaptırıyor. Kusura bakma millet senin gibi masa başında maaş almıyor. Tarlada alın terinin karşılığını almak için uğraşıyor. Ayıptır, günahtır, iş yapıyormuş gibi milletle alay etmeyin" dedi.
‘Sorunları çözebilecek bir iradeye ihtiyaç var’
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Kastamonu’da partililerle bir araya geldi
"Ücretsiz öğün acil ihtiyaç, bu konu derhal çözülmeli"
CHP Kadın Kolları, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin 81 il ve 973 ilçede basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; "Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz" denildi.
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler faiz kararında
Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki yeni TCMB yönetimi politika faizini seçimlerden itibaren 16.5 puan yükseltti, bu ay da Merkez Bankası faiz kararı, bir haftalık repo faizini 500 puan artışla yüzde 30'a çekerek devam etmesi yönünde olması bekleniyor. Merkez Bankası faiz kararı 21 Eylül Perşembe günü saat 140.0'da açıklanacak.
Memur zammı yüzde 50’ye yaklaşacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emeklisinin maaşlarında yılbaşında yapılacak artışın yüzde 50'ye yaklaşacağını söyledi. Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik çalışmaların da sürdüğünü vurguladı.