Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu, Gazi'deki kutlamadan çok memnun! 'Yeniden'  
Kastamonu Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gazi Stadı'nda kutlandı. Vatandaşlar yeniden statta bayram coşkusunu yaşadıkları için büyük sevinç içinde olduklarını kaydetti.
Belediye, ilkokul mezunu personel alıyor
Şenpazar Belediyesi’nde istihdam edilmek üzere geçici olarak tam zamanlı üç temizlik personeli alınacak
Kastamonu’da acı olay!.. Görev başında kalbine yenildi
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
Cengiz Aygün: ‘Ben bu şehre bir söz verdim’
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
Fotoğraf krizine bir tepki de Ekmekci'den!
Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının Kastamonu Belediye Başkanlığı makam odasından kaldırılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci de söz konusu duruma ilişkin; "Silemez o fotoğrafı kimse milletin sinesinden. Güçleri ancak duvarda asılı fotoğrafa yeter. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Türk Milleti'nin ortak değeridir" dedi.
Uluay'dan fotoğraf krizine tepki! 'İkna olmadık'
Kastamonu Belediye Meclisi'nde gündeme gelen Başkanlık makam odasından kaldırılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı konusuna verilen yanıta tepki geldi. AK Parti Milletvekili Halil Uluay'dan açıklamasında; Belediye başkanı, Parti Genel başkanının Cumhurbaşkanı olmasına karşıyız demiş. İkna olmadık. Zira 2023'te CHP, kendi genel başkanını da Cumhurbaşkanı adayı yapmakla yeni sistemi sahiplenmiştir" dedi.
Meclisteki 'Erdoğan' protestosuna Baltacı'dan cevap !
Kastamonu Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu tarafından, Belediye Başkanı seçilen Hasan Baltacı'nın makam odasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resminin kaldırılmasına tepki olarak protesto yapılmıştı. Belediye Başkanı Hasan Baltacı yapılan protestoya cevap verdi.
Kastamonu Ormanlarında havadan görsel şölen
Kastamonu'da etkili olan kar yağışı sonrası beyaza bürünen ormanlar, dronla görüntülendi.
Kastamonu'nun yeni trafik dedektifleri hazır!
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından Ali Fuat Darende İlkokulu öğrencileri tarafından 27 çocuk daha trafik konusunda bilgilendirildi
Seyit Onbaşı, sırtındaki top mermisi ile metroya bindi
Çanakkale Savaşları'nda en fazla şehit veren illerin başında gelen Bursa’da tiyatro oyuncuları, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni unutturmamak için metro içerisinde gösteri düzenledi.
Seyit Onbaşı, sırtındaki top mermisi ile metroya bindi
Çanakkale Savaşları'nda en fazla şehit veren illerin başında gelen Bursa’da tiyatro oyuncuları, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni unutturmamak için metro içerisinde gösteri düzenledi.
14 Mart Tıp Bayramı kutlaması
Samsun’da 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
LGS başvuru tarihleri belli oldu
Milli Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuruları 18-29 Mart tarihleri arasında alınacak.
"Nuh Tufanı Sığınağı Olarak İddia Edilen Mağara, Keşfedilmeyi Bekliyor"
Tokat’ta bulunan Luvi Mağarası turizme kazandırılmayı bekliyor. Nuh Tufanından kaçanların sığındığına inanılan mağara, tarih öncesi dönemlere ait birçok iz taşıyor.
Kastamonu, Hz. Pir'e kavuşuyor!
Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli türbesinde, restorasyon ve onarım çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 5 aylık süre zarfında yapımı tamamlanan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli türbesi 8 Mart Cuma günü Cuma namazı ardından açılışı gerçekleştirilecek. Türbe içerisinde ve dış kabirlerde ciddi ve detaylı bir çalışma gerçekleştirildi.
Kastamonu'da çok acayip görüntü!
Kastamonu il merkezinde vatandaşların kamerasına yansıyan karmaşık durum hem dikkat çekti hem de güldürdü. CHP'nin Tuzla Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Kavalcı'nın reklamının olduğu seçim otobüsünde, Kastamonu'da AK Parti'nin de reklamı yer aldı. Kaplaması tamamlanmayan otobüs vatandaşların dikkatini çekti.
Karabacak; 'Hangi 'Türkiye Yüzyılından' bahsediyor!'
CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, videolu paylaşımda yaptığı açıklamalarda AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci'nin Türkiye Yüzyılı söylemleri üzerine; "Serap Ekmekci bir Türkiye Yüzyılı diye tutturmuş gidiyor.Burada kendisine soruyorum 'Hangi Türkiye 100 yılından bahsediyor?' Bu memlekette bebeğine mama bıraktırmaya çalışan anneler var" diyerek tepki gösterdi.
Kastamonu'da biri bizi gözetliyor!
Kastamonu'nun önemli turizm merkezlerinden biri olan Pınarbaşı ilçesinde bulunan Ilgar Mağarası'nın fotoğrafı, büyük beğeni aldı. Turizmci Adem Salcıoğlu'nun 'Doğanın gözü' diyerek paylaştığı fotoğrafı simetrik görüntüsüyle birlikte yeniden düzenleyen Erdal Başaran, ortaya muhteşem bir görsel çıkardı. Fotoğraf Kastamonu'da büyük beğeni topladı.
“Kastamonu’dan İstanbul’a kadar yıkıldığını düşünün”
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, “Kastamonu ila İstanbul arasındaki tüm şehirlerin, tüm illerin, tüm ilçelerin, tüm köylerin yıkıldığını düşünürsek bir Kastamonulu olarak depremin büyüklüğünü anlamış oluruz.”
Kastamonu Valisi'nden önemli uyarı: "öğrenmemiz gerekiyor"
Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2023 yılında yaşanan depremin yıl dönümünde “6 Şubat Depremleri Fotoğraf Sergisi” açıldı. Serginin açılışında konuşan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini kaydetti.
MHP'den Seydiler çıkarması!
MHP İl Başkanı Emre Şahin ve yönetimi, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, Seydiler İlçe Başkanı Abdülmuttalip Karagöz MHP yönetimi ve MHP meclis üyeleri, KAÇEP Başkanı Serpil Keskin ile birlikte esnaf ve vatandaşlara ziyaretlerde bulundu.
Kansere yenik düştü, son paylaşımı yürek dağladı!
İnebolu Göçkün Köyünden Murat Kafa (46), kansere yenik düşerek hayatını kaybetti. Kastamonulu taksicinin son paylaşımı ise yürek burktu.
Kastamonu Üniversitesi’ne 20 Milyon TL destek!
Kastamonu Üniversitesi’nde 25 Ocak 2024 Perşembe günü Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Kurumsal Büyük Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı’nın katılımı ile “Yükseköğretimde Veriye Dayalı Stratejik Yönetim ve Kastamonu Üniversitesine Genel Bakış” konferansı düzenlendi.
44 yıllık Kastamonu göndermesi!
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 1980 yılında Kastamonu’da iki polisin fotoğrafının paylaşılmasının ardından; Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü de; 2024 yılında aynı fotoğrafı çekerek gönderme yaptı.
Dadaylı genç; 20 gündür kayıp!
Kastamonu’nun Daday ilçesinden Emirhan Namal isimli gence; yaklaşık 20 gündür ulaşılmıyor.
Hz. Pir türbesi, Kastamonulu genç mimara emanet!
Kastamonulu hemşehrimiz genç mimar Aslı Yılmaz, Kastamonu'nun en büyük değerlerinden ve önemli mekanlarından olan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'nin restorasyon ve yenileme işinde  taşeron firma Murat Yanıkkaya adına mimar olarak çalışıyor. Ekim ayında başlayan restorasyon çalışmasında görev alan genç Mimar Aslı Yılmaz, türbede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
KEAH’ta neler oluyor! Adım atacak yer kalmadı
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde adım atılacak yer kalmadı.
Kastamonululardan, Murat Kurum’a yakın markaj
AK İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum; sosyal medyada son günlerin en fazla konuşulan isimlerinden olurken; Twitter (X) kullanıcıları da Murat Kurum’un; Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanlığı döneminde 11 Ağustos 2021’de Kastamonu’da gerçekleşen sel afetine gönderme yapıyor.
Kastamonu'da ayı tehlikesini durduracak hamle
Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkan Vekili Adil Ünaldı: “Ayı ile fotoğraf çektirmek ya da ayıya yakın davranmak tehlikelidir”  
Kastamonu’ya turist yağacak
Kastamonu, son zamanlarda turizm açısından önemli bir nokta haline gelerek hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. 2023 yılında atılan girişimci adımlar sayesinde potansiyelini artıran bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.