Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da kadınlardan atak!
Halime Çavuş Kadın Derneği'nin 20 üyesi tarafından oluşturulan bando takımı 3,5 aydır gösteri için çalışıyor Bando takımı, ilk gösterisini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 7 Mart'ta sunacak
Kastamonu'da Aile Hekimlerine sertifikalı eğitim!
Aile hekimlerine yönelik olarak düzenlenen Bölgesel  Aile Hekimliğine Uyum 1. Aşama Sertifikalı Eğitim programı tamamlandı.
Madak: ‘Sorunlarımıza kalıcı çözümler istiyoruz’
Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, eğitimcilerin yılda bir gün hatırlanmak yerine sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini kaydetti.
"Dün olduğu gibi bugün de devam"
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, yapımı tamamlanan Tosya Fen Lisesi yurdunun çevre düzenleme çalışmalarının yapılacağını belirterek, eğitimcilerle birlikte alanda incelemelerde bulundu.
Ehliyeti olmayanlara kötü haber!
Sürücü belgesi olmayanlara kötü haber geldi! Yeni sürücü olmak isteyen adaylara maddi anlamda kötü haberler verildi!
'Sınavsız eğitim' mümkün mü? Milli Eğitim Bakanından açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki eğitim süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
Kastamonu Spor Lisesi’nde ‘hentbol’ yan branş oldu
Hentbol; İstanbul’da Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi ve İzmir Buca Atatürk Spor Lisesi’nde ana branş, Antalya Spor Lisesi, Eskişehir Eğitimciler Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Kastamonu Spor Lisesi’nde ise yan branş olarak ilan edildi.
Ehliyet alacaklar dikkat! Sınavlar daha da ağırlaşacak
İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı, sürücü belgesi direksiyon sınavına yeni etapların da gelmesinin planlandığını ifade ederek, "Sınavları daha da ciddileştirecek. 180 derece dönüş, serbest güzergah ve gece sürüşü gibi aşamalar eklenmesi planlanıyor" dedi.
Muzaffer Kartal, Ağlı’da toprağa verildi
Kastamonu’da ülkücü camianın önde gelen isimlerinden, eski Ülkü Ocakları Başkanı emekli eğitimci Muzaffer Kartal'ın cenazesi, memleketi Ağlı'da toprağa verildi.
Okulda cep telefonu yasağı geliyor
Millî Eğitim Bakanlığı, içinde ‘okulda cep telefonu yasağı’nın da olduğu paket düzenleme hazırlıyor.
C Antrenör Eğitimi’nin 1. aşaması tamamlandı
UEFA C Antrenör Eğitim Programı'nın 1. aşaması tamamlandı.
"Gelin bu protokolü birlikte reddedelim"
Eğitim-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
Geleceğe ‘kep’ attılar
Anadolu'da açılan ilk lise unvanını şerefle taşıyan tarihî Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi (APL), 138. dönem mezunlarını verdi.
Tosya HEM kursiyerleri, eserleri ile göz doldurdu
Sergide ilçenin yöresel kıyafeti "bindallı" dikkat çekti.
"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla beraberdik"
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Özel Nezahat Çengel Anaokulu'nu ziyaret etti. Kavaklıgil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tosya eğitimine katkı sağlayan eğitimcilere teşekkür etti.
Aile hekimlerine, RSGÜÇ eğitimi
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından aile hekimlerine yönelik, 1. Basamakta Ruh Sağlığı Güçlendirme Eğitimi düzenlendi.
Üniversitede uluslararası turizm buluşması
AB Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıları kapsamında Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi tarafından yürütülen “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü ile Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” adlı projenin açılış toplantısı KÜ Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
CHP Kastamonu’da seçim hazırlıkları
Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu teşkilatı, genişletilmiş yönetim kurulları toplantısında bir araya geldi.
6 atölyede, Kastamonu'ya özgü ürünler üretiliyor
Kastamonu Halk Eğitim Merkezi (HEM), son zamanlarda açtığı kurslarla farkını ortaya koyuyor. Kuzeykent'te bulunan ek hizmet binasında 6 ayrı atölye ile üretim de yapılıyor. Ek hizmet binasında, sedef, telkari, ahşap oymacılığı, ahşap boyama, tekstil atölyesi, Geleneksel Türk Sanatları atölyeleri faaliyet gösteriyor. Bunların yanı sıra 2 ay sonra da seramik atölyesinin kurulacağını dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebubekir Yiğit; "Amacımız Kastamonu'ya özgü olan ürünleri çıkarmak" ifadelerine yer verdi.
Tosya’dan deprem bölgesine 15 tır yakacak yardımı
Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yakacak odunlar, Kahramanmaraş başta olmak üzere deprem bölgesine gönderildi.
‘İnsanca yaşayacak ücret, vergide adalet istiyoruz’
>>> “Bizler zaten açlık sınırının sadece biraz üstünde, yoksulluk sınırının yarısından bile az ücretler alırken, yüzde 90’ımız kredi kartı borcumuzu ödemekte, yüzde 91’imiz çocuklarımızın eğitim giderlerini karşılamakta zorlanırken, yüzde 62’mizin geliri, giderimizden az iken ve yüzde 92’imiz geçinmek için ek işler arıyorken, durdurulamayan döviz kuru, asgari ücret zammının piyasalara yansıması gibi etkenler nedeniyle tüm mal ve hizmetlerin fiyatının günaşırı artacağı ortadayken, kalantor iş insanlarının, yandaş müteahhitlerin, ihale vurguncuların vergi borçları düzenli olarak silinip, kamu bankaları onlar için seferber ediliyorken, yöneticiler, bizlere ‘gel senin şu gelirinden dilim dilim gelir vergisi alalım. Ama korkma, zaten senin bir üst dilime geçecek kadar para kazanmana müsaade etmeyeceğim için senin dilimin bu’ demektedir.”
Anadolu Vakfı, Kastamonulu öğretmenlerle buluşuyor
Anadolu Vakfı tarafından, öğretmenlerin değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmak amacıyla sürdürülen“Değerli Öğretmenim Programı” kapsamındaki eğitimleri, Aralık ayında da devam ediyor. Program, 20 Aralık’ta düzenlenecek “Sosyal İnovasyon” eğitimi ile Kastamonulu öğretmenlerle buluşacak.
‘Biz de varız, buradayız’
Türkiye’de sayıları 100 bini bulan usta öğreticiler kadro istiyor. Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu, kadro taleplerini 3. kez dile getirmek için 27-28 Aralık’ta Ankara’da bir araya geleceklerini belirterek bir basın açıklaması yayınladılar.
Ehliyete yeni yıl öncesi büyük zam
Yeni yılla birlikte birçok ürün ve hizmete zam bekleniyor. Sürücü kursları 2023 yılından itibaren zamlanacak.
KEAH ‘eğitim veren hastane’ oldu
Sağlık Bakanlığı, sertifikalı eğitim veren hastaneler arasına Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi’ni de (KEAH) ekledi. Bakanlığın verdiği yetki doğrultusunda 17 Ekim-28 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı tamamlandı.
"Toplumu yarınlara ulaştıran ulvi köprüsünüz"
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında kutlama programı gerçekleştirildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Vali Avni Çakır; "Sevgi dolu yüreğiniz ve adanmışlık ruhunuzla, vicdanlı ve ahlaklı bireyler yetiştiren, milli ve manevi değerlerimizi aktaran, evlatlarımıza vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılayan, toplumumuzu yarınlara güvenle ulaştıran ulvi bir köprüsünüz" ifadelerine yer verdi.
“Toplumsal mücadeleyi bugünden başlatmalıyız”
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Ekim Ayı Sağlıkta Şiddet Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Durmuş, yazılı açıklamasında; “Sağlıkta şiddet toplumsal bir sorun olarak hem sağlık sistemini hem de geleceğimizi tehdit eden bir unsur olmaya devam ediyor. Yarına güçlü bir sağlık sistemi ve huzurlu çalışanlar bırakmak istiyorsak toplamsal mücadeleyi bugünden başlatmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Eğitimcilerin ‘Meslek Kanunu’ tepkisi…
Öğretmenlik Meslek Kanununda toplu sözleşme taleplerinin esas alınmasını isteyen Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Sendika adına basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, meslek kanununun talep ettikleri gibi olmaması nedeniyle eylem kararı aldıklarını söyledi. Sancaktaroğlu, Eğitim Bir-Sen olarak Türkiye genelinde 1 saatlik iş bırakma kararı alarak okullarda ilk derse girmediklerini dile getirdi.
Mehmet Saydur onur ödülünün sahibi
Eğitim İş İl Şubesi tarafından İsmail Mahir Efendi Köy Enstitüleri Onur Ödülü Programı gerçekleştirildi.