Arama
Arama Sonuçları
Gurur gününde buruk kutlama: 'Meslek onurumuzu geri istiyoruz'
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim-İş Kastamonu Şubesi, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.  Eğitim İş Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Tevfik Bal, önemli açıklamalarda bulundu. Şube Başkanı Bal açıklamasında; "Bugün bizim için bir gurur günü olduğu kadar aynı zamanda burukluğun da günüdür. Eğitim emekçisine ne kadar değer verdiklerini  anlatacaklar. Gerçeklerden söz etmeyecekler. Ama biz, gerçekleri anlatacağız! Meslek onurumuzu geri istiyoruz" dedi.
Özgür Özel bugün ‘adayım’ diyecek
Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in genel başkanlığa aday olacağı iddialarına ilişkin, “Yarın (bugün) Özgür Bey adaylığını ilan edecek” dedi.
"Savcıları, bakanın şahitliğinde göreve davet ediyoruz!"
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e eleştirilerde bulundu. Bal açıklamasında; " İktidar, kendi getirdiği ve 20 yıl boyunca kullandığı mülakat sistemini seçimlerde kaldırmayı vaat etmiş ve bu vaadini de tutmayarak, demokrasi ve adaletin kendisi için nasıl amaç değil araç olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bakan Tekin mülakatlarla ilgili suç itirafında bulunmuştur! Savcıları, Bakanın şahitliğinde göreve davet ediyoruz!” dedi.
‘Atatürkçüler, Atatürk’e sahip çıkacaktır’
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim-İş Kastamonu Şubesi (ADD), 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunarak kutladı.
‘Lozan, bağımsızlığımızın tescil edilmiş halidir’
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal; “Lozan Antlaşması bir asırdır bağımsızlığımızın nişanı olarak göğsümüzde duruyor” dedi.
"Gelin bu protokolü birlikte reddedelim"
Eğitim-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
"Meslektaşlarımız açısından ciddi sorunların yaşandığı bir yıl"
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından yazılı bir absın açıklaması yayımlandı. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez tarafından yapılan açıklamada; " Ülkemizde tarım öğreniminin başlangıcının 177. yıl dönümünü buruk kutluyoruz. Son yıllar ve de özellikle 2022 yılı gerek meslek alanlarımız gerekse meslektaşlarımız açısından ciddi sorunların yaşandığı bir yıldır. Yaşanan sorunların kökeni geçmiş yıllardaki yanlış tarım, gıda, eğitim ve istihdam politikalarına dayanmaktadır. Ülkemizde tarım öğreniminin başlangıcının 177. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, meslek ve meslektaşlarımız boyutunda mevcut ve de artan sorunlarımızı gerçeklerden kaçmayarak hep birlikte çözebilmek umut ve dileğiyle" ifadelerine yer verildi.
‘İnsanca yaşayacak ücret, vergide adalet istiyoruz’
>>> “Bizler zaten açlık sınırının sadece biraz üstünde, yoksulluk sınırının yarısından bile az ücretler alırken, yüzde 90’ımız kredi kartı borcumuzu ödemekte, yüzde 91’imiz çocuklarımızın eğitim giderlerini karşılamakta zorlanırken, yüzde 62’mizin geliri, giderimizden az iken ve yüzde 92’imiz geçinmek için ek işler arıyorken, durdurulamayan döviz kuru, asgari ücret zammının piyasalara yansıması gibi etkenler nedeniyle tüm mal ve hizmetlerin fiyatının günaşırı artacağı ortadayken, kalantor iş insanlarının, yandaş müteahhitlerin, ihale vurguncuların vergi borçları düzenli olarak silinip, kamu bankaları onlar için seferber ediliyorken, yöneticiler, bizlere ‘gel senin şu gelirinden dilim dilim gelir vergisi alalım. Ama korkma, zaten senin bir üst dilime geçecek kadar para kazanmana müsaade etmeyeceğim için senin dilimin bu’ demektedir.”
“İş bırakarak ders vereceğiz”
Eğitim-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanlığı düzenledikleri basın açıklamasıyla iş bırakma eyleminin nedenlerini açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleşen programda basın açıklamasını okuyan Eğitim-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal; “Bugün 14 eğitim sendikası olarak üretimden gelen gücümüzü kullanacak, iş bırakarak kararlılığımızı gösterecek, ders vereceğiz” ifadelerine yer verdi.
Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş 29 Ekim’i kutladı
Eğitim İş Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
‘Rant uğruna risk almayın’
Abana’daki okul yapımına ilişkin bir açıklamada Eğitim İş Kastamonu Şubesi’nden geldi. Ulusal ve yerel basında yer alan Abana ilçesindeki 8 derslikli İnönü Lisesi’nin yerinin değiştirilerek, dere yatağına yapılıyor olmasını eleştiren Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal; “Söz konusu yer değişikliği gerçekleşirse, liseye giden gençlerimiz ile öğretmenlerimiz ve okulda görev yapan personelin can güvenliği bakımından sürekli bir endişe kaynağı olacaktır. Okulumuzun Ezine Çayı kıyısına taşınmamasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
“Eğitim İş, emekçi sendikal hareketinin yüz akı olacak”
Eğitim İş Sendikası’nın 17’nci kuruluş yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Penbe Han’da düzenlenen programa geçildi. Burada bir konuşam gerçekleştiren Eğitim İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal; “bağımsız, Türkiye Cumhuriyeti’ne, Atatürk’e, Atatürk ilke ve devrimlerine, bilimsel laik ve demokratik bir eğitime sahip çıkacak ve aynı zamanda örgütlü olmak görevini yapacak bir örgüte ihtiyaç vardı. Eğitim İş, bunu gördü ve kuruldu. Eğitim İş yakın bir gelecekte, eğitim emekçileri sendikal hareketinin yüz akı olacak. Buna katkıda bulunan, üye olan, sizler gibi her şekilde destek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Mehmet Saydur onur ödülünün sahibi
Eğitim İş İl Şubesi tarafından İsmail Mahir Efendi Köy Enstitüleri Onur Ödülü Programı gerçekleştirildi.
“Bu kanun, mesleğimizi itibarsızlaştıracak”
Eğitim İş Sendikası Kastamonu Şubesi Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürülüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.
Bal; “Başka yer mi yok”
Eğitim-İş Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Tevfik Bal, Kuzeykent Spor Salonu’nda tutulan kaçak göçmenler hakkında yazılı bir basın açıklaması yayınladı.
Ödül töreni Mayıs ayında
Kastamonu Eğitim İş Kastamonu Şubesi 2019 yılından bu tarafa her yıl, Köy Enstitüleri anısına “İsmail Mahir Efendi Köy Enstitüleri Onur Ödülü” veriyor.
“Eğitim emekçilerini oyalamaktan vazgeçin”
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, öğretmenlik meslek kanunu taslağı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı.
“Öğretmenlik Meslek Kanunu kandırmacasına hayır!”
Eğitim İş Kastamonu Başkanı Ahmet Tevfik Bal, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkıdnabyazılı bir basın açıklaması yayınladı. Bal yaptığı açıklamada; “Öğretmenliğe en çok zarar veren, onu en çok değersizleştiren AKP iktidarından, öğretmenin ihtiyaçlarına cevap verecek, öğretmenin lehine olacak bir ‘Meslek Kanunu’ beklemiyoruz” ifadelerine yer verdi.
“20 yılda eğitime ayrılan bütçe, yüzde 50 erimiştir”
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, TBMM’de başlayan bütçe görüşmelerinde, eğitim alanına verilen bütçenin düşük olması nedeniyle iktidara eleştiride bulundu