Arama
Arama Sonuçları
Eczacılar Günü'nü kutladılar
14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü nedeniyle Atatürk ve Şehit şerife Bacı Anıtı önünde çelenk töreni ardından da Türk Eczacılık Birliği, 26. Bölge Kastamonu Ecza Odası Salonu’nda program düzenlendi.
“Ek Ödeme Yönetmeliğini kabul etmiyoruz”
Türk Eczacıları Birliği, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’ni ‘hayal kırıklığı’ olarak niteleyerek; “Buradan Sağlık Bakanlığı’na açık çağrıda bulunuyor, kamu eczacılarının uğradığı mağduriyeti giderecek şekilde söz konusu yönetmeliğin yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz” açıklaması yaptı.
TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ’DEN ZAM AÇIKLAMASI
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ilaçlara yüzde 25 zam getirilmiş ve eczacı karlarında artışa gidilmişti. Düzenlemeleri değerlendiren Türk Eczacıları Birliği, "İlaç fiyatlarına gelen zammın eczane ekonomilerinin iyileştirilmesi ile herhangi bir ilgisi yoktur. Aksine ilaç fiyatları arttıkça eczane kâr oranları azalmaktadır. Düzenleme eczacılarımızın sorunlarını çözecek, dertlerine derman olacak bir düzenleme değildir.Bu düzenleme eczanelerdeki yangını söndürmekten çok uzaktır" ifadelerine yer verdi.
“Başka çaremiz kalmadı”
Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odasının Başkanları ve yöneticileri, 43. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı için Konya’da bir araya geldi.
Her iki eczaneden biri, kapanma raddesinde
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, ilaç fiyat kararnamesi yüzünden eczacıların iflas noktasına geldiğini ve 28 bin 700 eczanenin yarısının kapanma aşamasında olduğunu söyledi.
“Kasıtlı algı operasyonlarına asla geçit vermeyeceğiz”
Türk Eczacılar Birliği ikinci Başkanı Orkun Yılmaz, basında yer alan ve eczacıları hedef gösteren ifadelere yönelik yazılı bir basın açıklaması yaptı. TEB İkinci Başkanı Orkun Yılmaz, Türk Eczacılar Birliği’nin, eczacı odalarının ve eczacıların, asılsız iddiaların hedefi haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yılmaz açıklamasında, “Ülkemizin ve halkımızın menfaatlerini daima öncelemiş Birliğimiz ve 54 Eczacı Odamız bu tarz kasıtlı algı operasyonlarına asla geçit vermeyecektir” ifadelerine yer verdi.
KASTAMONU ECZACILAR ODASI'NDAN BOZKURT'A YARDIM ELİ
Sel afetinin yaşandığı Bozkurt ilçesinde Gezici Eczane Tırı'yla bölgeye büyük katkı sunan Kastamonu Eczacılar Odası'ndan, bir destek daha geldi.