Arama
Arama Sonuçları
DSİ, 21 yılda Kastamonu’ya hizmet yağdırdı
Kastamonu’da son 21 yılda yapılan yatırımlara dikkat çeken Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “21 yılda Kastamonu’ya 20 milyar 913 milyon TL değerinde 121 tesis inşa ettik. Kastamonulular için üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinlikleri bilim şölenine dönüştü
Kastamonu kimliği her yönüyle korunmak zorunda…
Bayram dönüşü kaza! Tarlaya uçtu..
Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde takla atan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Kastamonu'da Sıfır Atıkla Sanat Yarışması! Birinci o liseden!
Kastamonu'da Sıfır Atıkla Sanat Yarışması düzenlendi. Birincilik Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden geldi.
Bayram öncesi kötü haber!.. Otobüs biletleri uçakla yarışıyor
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala otobüs bileti fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Otobüs ile uçak bileti arasındaki fiyat farkı iyice azalırken, bazı rotalarda ve seferlerde uçağın daha cazip hale geldiği görüldü.
İhsangazi de 'gaz'lanacak!
İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık müjdeyi verdi. İhsangazi ilçesine doğalgaz geliyor. Başkan Sağlık açıklamasında; "Nihayet doğalgaz İhsangazi’mizde. Biliyorum ki bu anı uzun zamandır bekliyordunuz. Doğalgazın ilçemize gelmesi için çok çalıştık, çok mücadele ettik. Sonunda emeğimizin karşılığını aldık" dedi.
Geleceğe Nefes Kadın Kooperatifi ilk genel kurulunu yaptı
Kastamonu Geleceğe Nefes Sıfır Atık Geri Dönüşüm Kadın Kooperatifi kuruluşunun ardından ilk genel kurulunu yaptı. Kastamonu Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen kongrede yönetim kurulu ve denetim kurulu oluşturuldu.
Dijital Satın Alma Platformu, 10 Bin Tedarikçiye Ulaşarak Şirketlerin İş Süreçlerini Dönüştürüyor
Şirketlerin satın alma sürecini dijitalleştirerek yapay zeka sayesinde onlara hız, şeffaflık ve tasarruf imkanı sağlayan PeraPole, Türkiye'nin önde gelen firmalarının da aralarında bulunduğu işletmeler ile konusunda uzman binlerce tedarikçiyi bir araya getiriyor
24 yıllık sorun çözüldü ve temeli atıldı
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle 24 yıldır devam eden Basmacılar Çarşısı sorunu çözülerek, Zincirli Kuyu İş Merkezi ve Kütüphanesi adıyla yükselecek binanın temeli atıldı.
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Eşine bunları söyleyen tazminat ödeyecek!
Yargıtay boşanmalarla ilgili dikkat çeken kararlarına devam ediyor. Emsal niteliği taşıyan bu kararların hepsi evli çiftleri yakından ilgilendiriyor. Kavga sırasında ağızdan çıkan bir cümle tüm davanın sonucunun değişmesine neden olabiliyor.
İklim Değişikliği Zirvesi gerçekleşti
"Geri Dönüşen Şehir Samsun" isimli proje kapsamında "Samsun İklim Değişikliği Zirvesi" gerçekleştirildi.
Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Eğitim Seminerleri Projesi Ödüllendirildi
Akfen Yenilenebilir Enerji, sahip olduğu santrallerin bulunduğu bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik çeşitli eğitimlerin verildiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri" programıyla 6'ncı Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde "Enerjimiz Geleceğimiz" ödülüne layık görüldü.
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Diş kliniğini hastaların ayağına götürüyorlar
Diş kliniğini hastaların ayağına götürüyorlar
"Prof. Dr. Eker'den Çarpıcı İfade: 'Kültür Savaşları Çağına Girdik'"
Kültür, Sanat ve Turizm Akademisi Derneği (KÜSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, “Kültür savaşları çağındayız. Kültürünüz yoksa geleceğiniz de yoktur” ded
Kara Elmas Ekspresi komşuda!
Turistik Kara Elmas Ekspresi, tanıtım seferinin ikinci durağı olan Çankırı’ya ulaştı. Tren yolculuğu yapan vatandaşlar, yer altı tuz şehrini gezdi.
Kastamonu'daki cinayetin sanıklarına ceza yağdı
Kastamonu’da bir restoranda işlenen cinayetle ilgili 4 sanığın yargılandığı davada cinayet şüphelilerine ceza yağdı.  
Kastamonu'da bir ilki başardılar!
Abana Belediyesi, çevreye duyarlı bir adım atarak Kastamonu'da bir ilke imza attı. Yapılan açıklamada, belediyenin öncülüğünde hayata geçirilen örnek bir projeyle atıkların çevreye verdiği zararları azaltmayı hedefledikleri belirtildi.
Marmara depremi Kastamonu’yu da yıkar!
Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, “Biz sadece merkez üssü Kastamonu olan bir depremden bahsetmiyoruz. Merkez üssü Marmara’da olacak bir deprem de bizleri çok ilgilendiriyor. Marmara’da olacak depremde belki de Kastamonu’daki binaları yıkacaktır.”
Kastamonu’da otobüslerle ilgili son durum açıklaması!
Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, şehiriçi otobüslerindeki yoğunluk ve talepler hakkında açıklamalarda bulundu. Kastamonu halkının sabah ve akşam saatlerinde yaşadığı yoğunluk nedeniyle dile getirdiği şikayetlerle ilgili olarak Tiryakioğlu, Açıksöz Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu'da dehşet saçtı! 1 ölü 3 yaralı!
Kastamonu’da apartman içerisinde yakınlarıyla tartışan şahıs, etrafa rastgele ateş açtı. Apartmanda yaşanan gürültü sebebiyle olaya bakmak için kapıya çıkan kişiler silahtan çıkan saçmalara maruz kalırken, olay sonucu bir kişi öldü, üç kişi de yaralandı.
Kastamonu'da biri bizi gözetliyor!
Kastamonu'nun önemli turizm merkezlerinden biri olan Pınarbaşı ilçesinde bulunan Ilgar Mağarası'nın fotoğrafı, büyük beğeni aldı. Turizmci Adem Salcıoğlu'nun 'Doğanın gözü' diyerek paylaştığı fotoğrafı simetrik görüntüsüyle birlikte yeniden düzenleyen Erdal Başaran, ortaya muhteşem bir görsel çıkardı. Fotoğraf Kastamonu'da büyük beğeni topladı.
‘Rakiplerimiz bile bizim projelerimizi konuşuyor’
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.
Kastamonu'ya yakışmayan görüntü!
Kastamonu'da Tosya Yolu üzerinde, 10. kilometrede bulunan bir bölge, çöp yuvasına dönmüş durumda. Elyakut köyü tarafında kalan kısım, çöplerle dolup taşan ve çevre kirliliği açısından ciddi bir sorun teşkil eden alan, yoldan geçen vatandaşların ve çevre sakinlerinin büyük tepkisini çekiyor.
Saha karıştı, polis devreye girdi!
Kastamonu’da Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden iki takımın karşılaştığı maçın sonunda futbolcular arasında çıkan kavga polis ekipleri tarafından ayrıldı.
Kastamonulu kadın çiftçiler artık daha bilinçli!
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Hanönü ilçesi Bağdere köyünde kadın çiftçilere eğitim verildi.
Babaş, “Sayın Erbilgin eşin nerde çalışıyor?”
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş Açıksöz TV ve TV 366 ortak yayınında konuşan CHP PM üyesi Hikmet Erbilgin’e cevap verdi.
Hasan Baltacı, neden aday gösterildi?
Kastamonu Açıksöz TV ve TV366'nın ortak canlı yayınına katılan CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Sağır ve Gazeteci İrfan Salcı'nın sorularını yanıtladı.