Arama
Arama Sonuçları
Fırtına Kastamonu'yu yıkıp geçti
Kastamonu'da kuvvetli rüzgar nedeniyle binaların çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Fırtına nedeniyle 6 kişi yaralandı
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
İşte MHP'nin 'kesin' aday listesi!
MHP Kastamonu İl Başkanlığı tarafından kesinleşen liste yayınlandı.
Kastamonu’da 302 personel alınacak!.. Başvurular başladı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde alımını yapacağı 27 bin sözleşmeli personelin 302’sinin ilimize atanacağını kaydetti.
Kastamonu İl ve İlçe seçmen sayıları açıklandı!
31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala, Kastamonu'da heyecan dorukta. Resmi kaynaklardan alınan verilere göre, Açıksöz Gazetesi olarak Kastamonu Merkez ve İlçe seçmen sayılarını derledik.
Kastamonu siyasetinde kafalar karışık!..
Kastamonu merkezde daha önce başka partide önemli görevlerde bulunmuş, hatta belediye başkan yardımcılığı yapmış isimler bir başka partinin belediye ve İl Genel Meclisi listelerinde yer alırken, ilçelerde ise işler tamamen kontrolden çıktı.
Bu köy, Kastamonu’nun 8 ilçesinden daha büyük
Komşudaki "Türkiye'nin en kalabalık köyü", nüfus oranıyla Kastamonu’da 2023 sonu itibariyle nüfusu 6 binin altında kalan Abana (4461), Ağlı (3521), Doğanyurt (5433), Hanönü (4395), İhsangazi (5235), Küre (5644), Seydiler (4796) ve Şenpazar (4844) ilçelerinden daha kalabalık…
CHP Azdavay,Ağlı ve Doğanyurt adaylarını açıkladı!
CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, Azdavay, Ağlı ve Doğanyurt Belediye Başkan Adaylarını açıkladı.
İlçelerde şok eden siyasi değişim!
AK Parti, Kastamonu'da 19 ilçe belediye başkan adayını belirledi ancak Abana, Bozkurt, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde beklenmedik bir değişiklik yaşandı. 4 İlçede mevcut belediye başkanlarında değişikliğe gidildi.
İlçelerde sürpriz isimler açıklandı!
2024 Mahalli İdareler Seçiminde Kastamonu’da AK Parti’nin ilçe Belediye Başkan adayları açıklandı.
Kastamonu’ya ”ZOR” dönüş
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine 5 Şubat Pazartesi günü başlamaya hazırlanıyor. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de yeni dönem heyecanını taşıyor.
Kastamonu'da alınacak 50 personel kontenjanı açıklandı
Kastamonu İl Müftülüğü bünyesinde TYP (Toplum Yararına Program) bünyesinde 6 aylık çalıştırılmak üzere 50 personel alımı yapılacak. Merkez ve İlçelerde alınacak personel kontenjanı açıklandı.
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
Kastamonu'da heyelan sebebiyle iki ilçenin bağlantısı kesildi
Kastamonu’da Cide-Doğanyurt-İnebolu kara yolunun bağlantısını sağlayan güzergahta yoğun yağış sebebiyle heyelan meydana geldi.  
MHP'da aday krizi; başkan ve yönetimi istifa etti
Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde MHP teşkilatında aday krizi yaşanıyor.
Kastamonu’da 23 projeye 3,5 milyar TL!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 12 bin 41 projeye yaklaşık 1 trilyon 7 milyar lira ödenek tahsis edildi. Kastamonu'ya da yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde bir ödenek ayrıldı.
Kastamonu’da MHP’nin 11 ilçe adayı kesinleşti
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, geçtiğimiz günlerde Kastamonu merkez Belediye Başkan Adayı olarak MYK Üyesi Yüksel Aydın’ı açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Kastamonu’da ilçe adaylarını da açıkladı.
Bahçeli "almadan gelme" dedi, aday gösterdi!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Kastamonu ilçe adaylarını belirledi. Kesinleşen adaylar arasında yer alan Hanönü Belediye Başkan Adayı Metin Yamalı, aday adaylığı sürecinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi paylaşarak ve Bahçeli'nin kendisine "Belediyeyi almadan gelme" dediğini aktarmıştı. Adaylığı kesinleşen Yamalı yeni bir açıklama yayınladı.
Çatalzeytin’e yeni müdür!
Doğanyurt İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Karataş, Çatalzeytin İlçe Özel İdare Müdürlüğü görevine atandı
Batan gemiden son mesaj!
Doğanyurtlu Kaptan Cemal Turan ve İnebolulu mürettebat Satılmış Uslu'nun da aralarında olduğu 11 mürettabatın kayıp olduğu gemi bulundu.
Kastamonu için 'Seçim Vakti'
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partiler de çalışmalarına hız verdi...
1500 boz ayı; 380 bin Kastamonuluya karşı!
Ayıların; Kastamonu genelinde yerleşim yerlerine inerek vatandaşlara verdiği zarar büyük bir maddi kayba da sebep oldu....
"Geleceğin Türkiye'sini inşa edeceksiniz"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Doğanyurt ilçesini ziyaret etti. İl Müdürü Gümüş, Doğanyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu.
Veteriner Hekimden Kastamonu'nun o köyüne destek çağrısı
İnebolu Sıla Veteriner Kliniği sahibi Muhammed Coduroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, önemli bir konuya dikkat çekti. Coduroğlu, Küre ilçesi Çaybükü köyüne veteriner hekim olarak hizmet götürdüklerini, ancak köyün yollarının çok sıkıntılı olduğunu vurguladı. Veteriner Hekim Muhammed Coduroğlu paylaşımında; "Saygıdeğer İnebolu ve Küre Kaymakamlarımızın birlikte bu köye hizmet götürmesini bekliyoruz. Bu köy sizlerden acil hizmet bekliyor" ifadelerine yer verdi.