Arama
Arama Sonuçları
Ölü sayısı 29’a yükseldi!.. Faciada ağır bilanço
İstanbul Valiliği, Beşiktaş'ta bir eğlence merkezinde çıkan yangında ölenlerin sayısının 29'a yükseldiğini, 1 yaralının tedavisinin devam ettiğini bildirdi.
O belediyede, en düşük maaş 25 bin 630 oldu!
Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Daday Belediyesinde en düşük işçi maaşına yüzde 100’ün üzerinde zam yaparak 12 bin 605 liradan 25 bin 630 liraya yükselttiklerini açıkladı.
Fren Balatası Ne Zaman Değiştirilmelidir?
Fren balatalarının ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun cevabı doğrudan fren sisteminin kullanımı ile ilgilidir.
Serdar Ortaç kimdir? Serdar Ortaç kaç yaşında? Nereli?
Şarkılarıyla tanınan ve sık sık magazin haberleriyle gündeme gelen ünlü sanatçı, Serdar Ortaç kimdir? Serdar Ortaç kaç yaşında? Serdar Ortaç nereli? Serdar Ortaç nerede doğdu? Serdar Ortaç ne mezunu?
Protein deposu, Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Köfte yapmak için illa kıymaya gerek yok, yüksek proteinli her türlü bakliyatla nefis köfteler yapmak mümkün! Bunlardan en sevileni ise yeşil mercimekli köfteler elbet. Yüksek protein oranı, lifli yapısı ve kendine özgü enfes tadıyla kıymalı köftelere çok iyi bir alternatif oluşturuyor. Üstelik yapımı oldukça kolay, tüm malzemeleri tek kapta karıştırılarak hazırlanıyor. Kalanı ise dilediğiniz gibi şekillendirip, az yağda kızartmak. Tabii isterseniz fırın tepsisine dizerek ve her birinin üzerini yağlayarak da pişirebilirsiniz köftelerinizi. Bu sayede hem daha az uğraşlı hem de daha hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tercih sizin. Nasıl yapılır? Tarifi nedir? işte detaylar
DİSKİ araba ve halı yıkamayı yasakladı!
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (DİSKİ) bugünden itibaren geçerli olmak üzere su kullanımına yönelik oto yıkamaya 5 gün, halı yıkamaya ise 3 gün yasak getirildi. Kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca 1295 TL idari para cezası uygulanacak.
8 Temmuz tarihte bugün olanlar: Kim doğdu? Kim öldü?
8 Temmuz Tarihte Bugün olan olayları sizler için derledik. Tarihte bugün kim doğdu, kim öldü? 8 Temmuz'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 8 Temmuz Tarihte bugün olan olaylar, 8 Temmuz'da doğan ünlüler, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler...
7 Temmuz tarihte bugün olanlar: Kim doğdu? Kim öldü?
7 Temmuz Tarihte Bugün olan olayları sizler için derledik. Tarihte bugün kim doğdu, kim öldü? 7 Temmuz'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 7 Temmuz Tarihte bugün olan olaylar, 7 Temmuz'da doğan ünlüler, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler...
VPS Satın Al
VPS ya da Türkçe anlamı ile Sanal Özel Sunucu internet üzerinde yayın yapan web sitelerinin barındırılması için en uygun ve güvenilir çözümlerden biridir.
Yetenekleri ile göz doldurdu
Kastamonu'da özgül öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar, 8 ay boyunca aldıkları eğitimlerin ardından öğrendiklerini düzenlenen programda sergiledi.
Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği'nden sergi
Kastamonu’da disleksi hastası çocuklar tarafından yapılan resimler, sergide yoğun ilgi gördü.
Bu projeyle, hiç bir çocuk üzülmeyecek!
Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği (KÖÖGDER) tarafından, zeka seviyesi normal veya normal üstü olan çocukların okuma yazma ve matematik alanında akranlarına kıyasla güçlük yaşaması durumunu en aza indirgemek amacıyla “Özgül Öğrenme Gücümü Keşfet” Projesi başlatıldı. Proje detaylarını anlatmak amacıyla Nihavend Konağı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ve Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Hüseyin Demir projeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu, İYİ Parti’nin en büyük kalesi olacak
İYİ Parti 3. Olağan Kastamonu İl Kongresi, haftasonu Rüya Düğün Salonu’nda düzenlendi. Kongre sonucunda rakibine büyük bir oy farkı atan Faruk Ataşalar, il başkanlığına seçildi.
Disleksi erken yaşta tespit edilebilecek
“Özgül Öğrenme Gücünü Keşfet” projesinin açılış töreni şerife Bacı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Kastamonu'da hayata geçirilen 'Özgül Öğrenme Gücünü Keşfet' projesiyle, öğretmenlere verilecek eğitim sayesinde disleksi hastalığı erken yaşta tespit edilecek.
"Net 13 bin 200 TL olmalı"
Milyonlarca işçi 7 Aralık'ta başlayacak olan asgari ücret zam pazarlığına odaklanırken, DİSK 2023 asgari ücretine ilişkin talebini açıkladı. Asgari ücretin yüzde 140 zam ile net 13 bin 200 TL olması gerektiğini belirten DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, gelir adaletsizliğinin giderek arttığının altını çizerek enflasyon tek haneye düşene kadar da asgari ücrete yılda 4 kez güncelleme yapılması gerektiğini ifade etti.Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 2023 asgari ücretine ilişkin talebini açıkladı. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Asgari ücretin net 13 bin 200 TL olması gerekir" dedi.
Uzmanlardan 25 Ekim uyarısı!
25 Ekim tarihinde gerçekleşecek güneş tutulması şimdiden büyük paniğe yol açmaya başladı. 99 depremi öncesi güneş tutulmasına dikkat çeken uzmanlar, güneş tutulmasını takip edeceklere de kalıcı körlük uyarısında bulundu.
İSİG'in ‘İş cinayeti raporu’ şaşırttı
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (ISIG) raporuna göre; Eylül ayında 157, yılın ilk dokuz ayında ise bin 359 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. Yani her gün en az 5 işçi işle ilgili cinayetlerden ölüyor.
"Önemli olan en erken dönemde tespit edebilmek"
Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği (KÖÖGDER) tarafından Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından kabul edilen Disleksi’yi Fark Et Projesi’nin basın toplantısı düzenlendi. Söz konusu projeyle özgül öğrenme güçlüğü ve disleksi hakkında öğretmenler bilgilendirilerek tanıda ve tespitte fark etmelerini kolaylaştıracak.Kastamonu Özgür Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Hüseyin Demir burada yaptığı konuşmasında; “Bu çocuklarımız zeka geriliği yaşamamaktadırlar. Önemli olan özgül öğrenme güçlüğünü en erken dönemde tespit edebilmek ve eğitim anlamında destek sağlayarak akranlarının düzeyine getirebilmektir” ifadelerine yer verdi.
Mehmet Şano güven tazeledi
Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR- SEN) Kastamonu Şubesi’nin 5’nci Olağan Genel Kurulu, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek liste halinde seçime giren TOÇ BİR- SEN Şube Başkanı Mehmet Şano, tekrar Şube Başkanlığı’na seçilerek güven tazeledi.
İşçilere iyileştirme zammı yapıldı
Araç Belediye Başkanlığı ile DİSK/Genel İş Sendikası arasındaki yürürlükte bulunan Toplu İş Sözleşmesi’ne ek protokol ile enflasyon ve iyileştirme zammı yapıldı. Araç Belediyesi daimi işçileri ve Araç Belediyesi Personel Ltd. Şti işçilerini kapsayan ek protokol ile işçi ücretlerine net 750 TL fark uygulanacak.
Araç’ın ses birincisi belli oldu
Kastamonu Sanat Kurulu tarafından organize edilen Kastamonu Ses Yarışması’nın Araç ilçesindeki ön elemeleri Araç Kültür ve İş Merkezi’nde gerçekleştirildi. 8 yarışmacının ilçe birinciliği için performans sergilediği, keyifli ve heyecanlı geçen yarışma sonucunda ilçe birincisi Coşkun Salman seçildi.
“Dar gelirlinin gıda enflasyonu yüzde 140’a yaklaştı!”
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSKAR), dar gelirlinin gıda enflasyonunun yüze 140’a yaklaştığını belirtti. DİSK-AR’a göre, emeklilerin gıda enflasyonu yüzde 120,6; en yoksul ikinci yüzde 20’lik gelir grubunun gıda enflasyonu yüzde 122; en yoksul yüzde 20’lik gelir grubunun enflasyonu yüzde 139,7 olarak gerçekleşti.
Taşköprü çiftçisine makine desteği
Taşköprü ilçesinde 70 çiftçiye tarım makine ve ekipmanı dağıtım töreni düzenlendi.
“Temmuz’da, 6 aylık enflasyonun üzerinde artırılmalı”
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun temmuz ayında toplanmasını ve ocak ayında olduğu gibi asgari ücrete enflasyonun üzerinde bir artışın yapılmasını istediklerini söyledi.
Gazi'de atletizm şöleni
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Küçük, Yıldız ve Gençler Kız-Erkek Puanlı Atletizm İl Birinciliği Yarışmaları yapıldı.
Kastamonu merkezli DEAŞ operasyonu: 20 gözaltı
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı, Tem Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca düzenlenen operasyonda DEAŞ Silahlı Terör Örgütü şüphelisi 20 kişi gözaltına alındı.
“Kadınların özgürce yaşadığı bir düzeni hep beraber kuracağız”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi.
2 milyon liralık vurgun!
Kastamonu merkezli 7 ilde gerçekleştirilen telefon dolandırıcılığı operasyonunda 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin, şimdiye kadar yaklaşık 2 milyon liralık vurgun yaptıkları öğrenildi.