Arama
Arama Sonuçları
Ev sahiplerinin yeni oyunu pes dedirtti!
Ev sahipleri kiralamada yeni boyuta geçti. Artık odalara ranza koyup kaçak pansiyonculuk yapıyorlar. 8 kişinin kaldığı odadaki bir ranzanın bedeli aylık 3.500 TL. 'Eşya kullanım bedeli' adı altında ücret alınıp çıkarken iade edilmiyor.
Kiralık daire ilanında şaşırtan talep!
Kira bedeli olarak astronomik fiyatlar talep eden bazı ev sahipleri, verdikleri ilanlardaki talepleriyle de şaşırtmaya devam ediyor, kiralık daireleri için ilan veren bazı ev sahiplerinin talepleri adeta sınır tanımıyor! Ev sahiplerinin maaş bordrosu, kefil, depozito, yıllık peşin kira ve komşularla iyi geçinme gibi taleplerine, Denizli’de 3 oda bir salon olan 15 bin liralık kiralık daire ilanıyla birlikte bir yenisi daha eklendi. İlanı görenler, şaşkınlığını gizleyemedi.
Ev sahibi kirayı 5 katına çıkardı! Artık parkta yaşıyorlar
İzmir'de oturdukları evi satın alan kişinin 1500 lira olan kirayı 7 bin liraya çıkarmak istemesine direnen, 1 yıllık dava sürecinin ardından evi boşaltmak zorunda kalan aile, parka serdikleri battaniyenin üzerinde günlerini geçiriyor.
Fahiş kiraya ceza kapıda! 1 Eylül’de başlıyor
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan yasal çalışmayla vatandaş yüksek kiraya mahkûm edilmeyecek, kiracıya tahliye zorbalığı son bulacak. Yüksek kiraya 'haksız kazanç' cezası geliyor. 1 Eylül itibarıyla da hem kiracı hem ev sahipleri arabulucuya gidebilecek.
Evlenmek çok pahalı!..
Düğün sezonun başlamasıyla çarşı-pazarda hareketli günler yaşanıyor.
İçecek ambalajlarında depozito logosu zorunluluğu
Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi dünyaya örnek oldu.
Günlük 350, tek çıkış 80 lira
Yurduntepe Tesislerinde yeni sezon teleferik ücretleri açıklandı.
İşte plastik poşetlerin 2023 fiyatı
Türkiye Perakendeciler Federasyonu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla marketlerde satılan plastik poşet fiyatlarının yüzde 300 zamla 75 kuruşa yükseltilmesini istemişti. Konu hakkında bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, poşetlerin bu yıl da 25 kuruş olacağını söyledi.
Resmi Gazete'de yayımlandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, özel öğrenci yurt ücretlerine zam sınırlaması getirdi. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan yönetmelikle birlikte yurt ücretlerine yapılabilecek en yüksek zam oranı Yİ-ÜFE ve TÜFE toplamının yarısına eklenecek 5 puandan fazla olamayacak.
Ambalajda depozito dönemi başladı
Mağazalarda ve marketlerde yer alan kağıt, cam, plastik vb. ürün ambalajları için depozito sistemi başladı.
Depozito Ücretlerinin Ne Zaman ve Nereden Alınabileceği Açıklandı
Depozito iade uygulamasının 2022 yılının Ocak ayında, yani 2 ay sonra başlayacağını geçtiğimiz günlerde açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum uygulamanın detaylarını açıkladı.