Arama
Arama Sonuçları
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Evde doğal yöntemlerle kayısı nasıl kurutulur?
Ülkemizde birçok şehirde yetiştirilen kayısı hem yaş hem de kurutulmuş şekilde tüketilen en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Yaz meyvesi olan ve diyetlerde ara öğün olarak çok tavsiye edilen kayısıyı evde doğal yöntemlerle kolayca kurutabilirsiniz. İşte evde uygulayabileceğiniz kayısı kurutma yöntemleri
Peynirde küp şeker detayı! Küflenmeyi önlüyor ilk günkü tazeliğini koruyor
Süt ürünü peynir özellikle yaz aylarında buzdolabında muhafaza edilse bile küfleniyor. Ancak küp şeker küflenmeyi önlüyor ve peynirin ilk günkü tazeliğini korumasına yardımcı oluyor
Bu hata zehir saçıyor! buzluktaki eti bu yöntemle hızlı ve sağlıklı şekilde çözdürün
Etleri saklama koşulları kadar buzluktan çıkınca hangi koşullarda çözündüğü de en önemli başlıklardan birisi. Eti çözdürürken yapılan hatalar ise ette bakteri üremesine neden oluyor. Peki eti en sağlıklı ve hızlı bir şekilde nasıl çözdürürüz? İşte detaylar
Sıcak havalarda gıda zehirlenmesine dikkat!
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toprak, etkili olan yüksek hava sıcaklığının gıda zehirlenmesi riskini de arttırdığına dikkat çekerek, "Mikroorganizmaların gelişebildiği sıcaklık 10 derece ile 65 derece arası. Özellikle et ürünlerini dolapta dahi olsa iki günden fazla tutmamakta fayda var" dedi
Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Ne iyi gelir?
Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, küçük ve kısa ömürlü canlı türleri olmalarına rağmen küçük ya da büyük birçok sıkıntıya yol açabilir. Peki sivrisinek ısırığı kaşıntısı nedir, nasıl geçer?
Fenerbahçe’den ‘yıldızsız forma’ kararı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “TFF’nin daha fazla baskı altına alınmaması için bundan sonraki maçlarımızda yıldızsız formamızla oynayacağız” dedi.
2 kadın kooperatifine hibe desteği
Ticaret Bakanlığı tarafından Kooperatiflerin Destek Programı (Koop-Des) projesi kapsamında Azdavay ve Hanönü Kadın Kooperatiflerine verilen hibe desteği protokol imza töreni Valilik Makamı'nda gerçekleştirildi. 149 bin 900 TL tutarı olan proje kapsamında 112 bin 425 TL hibe desteği sağlandı.
Sigara bağımlıları dikkat: 3 günde ciğerleri tertemiz yapıyor! Vücutta toksin bırakmıyor
Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan akciğer, kirli kanı yenileme görevi üstleniyor. İnsan sağlığı için büyük önem arz eden akciğerlerimize gözümüz gibi iyi bakmalıyız. Özellikle sigara kullanan kişilerin tercih edebileceği 3 malzemeli kür tarifi ile 3 günde akciğerlerinizi yeni doğmuş gibi yapabilirsiniz.
Evlenmek çok pahalı!..
Düğün sezonun başlamasıyla çarşı-pazarda hareketli günler yaşanıyor.
Haydari nasıl yapılır? haydari tarifi
Nefis tadını ve kıvamını süzme yoğurt, nane, sarımsak ve zeytinyağından alan enfes haydari tarifi...
Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketimine dikkat!
Kurban Bayramı, ağır et yemekleri ve tatlıların neredeyse her öğün tüketildiği bir bayram...
Kurban Bayramı’nda etleri dinlendirmeye dikkat! Kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli?
Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte et kesim ve saklama işlemleri de gündemde yerini aldı. Uzmanlar, yeni kesilen hayvan etinin direkt olarak dondurulmasının insan sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu ortaya koydu…
Kastamonu VHO’dan ‘kurban eti’ uyarısı
Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, kurban etlerinin parçalar halinde temiz kaplara konularak, önce güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saat dondurulmadan bekletilmesi gerektiğini söyledi.
Kurban'da bunlara dikkat edin
Kurban Bayramı öncesinde bilgilendirmede bulunan Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, kurban etlerinin parçalar halinde temiz kaplara konularak, önce güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saat dondurulmadan bekletilmesi gerektiğini söyledi.
Üniversitenin yardım seferberliği devam ediyor
Kastamonu Üniversitesi (KÜ), 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerden zarar gören ve şehrimize gelen vatandaşlara yardım elini uzattı.
Acısını bir kenara bırakıp tezgahın başına geçti
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yakınlarını kaybeden öğretim görevlisi, acısını bir kenara bırakıp tezgahın başına geçti. Öğretim görevlisi, akademisyen ve öğrencilerin de destekleriyle dayanıklı gıda ürünleri üreterek, bunları vakumladıktan sonra deprem bölgesine gönderiyor.
Kamu sosyal tesislerinde hizmet bedelleri belirlendi
Kamuya ait sosyal tesisleri kullanmak isteyenlerin bu yıl ödeyeceği asgari bedeller belli oldu.
Konutta 'çat-kapı' haciz yapılamayacak
Adalet Bakanlığı 7’nci Yargı Paketi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Yargı paketine göre, konutlarda hakim kararı olmaksızın haciz işlemi yapılamayacak. Konutlarda yapılacak hacizler bakımından; icra müdürünün verdiği haciz kararının ancak "hakim onayından geçtikten sonra" yerine getirilebilmesi sağlanacak.
Karaciğerdeki zehri tek seferde atan mucize
Vücudun önemli organlarından biri olan Karaciğer kendi kendini onara bilme ve yenilebilme özelliğine sahiptir. Peki ikinci büyük organ olan karaciğer hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Çeşitli sebeplerden ötürü yağlanan ya da toksinlenen karaciğer kendini yenilemesi için dış besinlere ihtiyaç duyar. Haberin detayında karaciğeri yenileyen besinleri bulabilirsiniz.
Meşhur Urfa kebabı nasıl yapılır ? Urfa kebabı tarifi
Kebap denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan Urfa kebap, ocakbaşı gibi yerlerde en çok rağbet gören yemeklerden biridir. Başta Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin hemen her bölgesinde sevilerek tüketilen bu kebap, zırhta çekilmiş kıyma ile hazırlanır. Urfa kebabı, Adana kebaptan ayıran en önemli özellik ise kullanılan kıyma çeşididir. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, evde urfa kebap nasıl yapılır birlikte görelim.
Kaymak Tadında Dondurma tarifi
Kaymak tadında dondurma nasıl yapılır ? dondurma nasıl yapılır ? işte kaymak tadında dondurma tarifi
Maşalacı’dan “kurban” uyarıları
Kastamonu Veteriner Hekimler Odası (VHO) Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara uyarılarda bulundu.
“Asgari ücret ‘hiçlik’ sınırında”
Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın, yeni açıklanan asgari ücretle ilgili açıklama yayınladı. İl Başkanı Yalçın konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, yapılan zamma rağmen asgari ücretin, açlık sınırı altında kaldığına vurgu yaparak; “Seçenin 5 bin 500 TL, seçilenin 56 bin TL maaş aldığı güzel ülkemin insanları artık uyanalım. Çiftçiye, sanayiciye, esnafa verilen desteklerle üretimi ve ihracatı artıran projelerimiz hazır durumdadır. Bu bozuk ve faizci düzeni el ele vererek değiştirelim istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
1 kişi ağır yaralandı
Kastamonu’da eşya nakliyesi sırasında buzdolabının yüksek gerilim hattına değmesi neticesinde elektrik akımına kapılan 20 yaşındaki genç ağır yaralandı.
Narenciyeler limanda kaldı
Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırı ticareti de etkiledi. Zonguldak’tan Ukrayna'ya gitmesi planlanan yük gemisi, 500 ton narenciye ile bekleyişini sürdürüyor.
“Kastamonu’nun sesi çok daha gür çıkacak”
KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Katar, 2021 yılını değerlendirdiği ve yeni yıl mesajını yer aldığı, yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Bundan sonraki süreç içerisinde de Kastamonu için gayretli çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Katar, açıklamasında;“KASİAD Kastamonu Şubemiz ilimizin sorunlarına ve ihtiyaçlarına sessiz kalmadan gündem oluşturmaya, Kastamonu için tüm yetkili birimlerle, sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmeye, İstanbul ve Kastamonu arasında köprü olmaya her zaman devam edecektir. Amacımız Kastamonu’nun sesinin Türkiye’nin her yerinde daha gür çıkmasıdır” ifadelerine yer verdi.
Ev Yapımı Hamburger
Evde hamburger yapmak hiç bu kadar kolay be lezzetli olmamıştır. 🎉
Renkli Kurabiyeler
Çocuklarınızla birlikte hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli kurabiye tarifi. Zencefil, karanfil ve tarçınla hazırlanan bu kurabiye, aromatik bir tada sahiptir. Üzerinde farklı renklerden oluşan şeker hamuru kullanılır.
Fındıklı Çikolatalı Muffin
Amerikan mutfağından dünyaya yayılan muffin, tatlı ve küçük porsiyonlar halinde sunulan keklere denir. Muffinler, klasik keklere göre daha kabarık bir şekle sahiptir. Muffin kalıplarında pişirildikten sonra üzeri çikolata sosu ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, fındıklı çikolatalı muffin tarifi için detaylara geçebiliriz.