Arama
Arama Sonuçları
Cumhuriyet'in Kastamonu'daki yaşayan çınarı: 'Fatma Ana...'
100’üncü yılını gururla kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimiz kurulduğunda 7 yaşında olan ve Atatürk'ü hiç görmese de annesinden dinleyen, sevgisini, saygısını tüm iliklerinde yaşayan 107 yaşındaki Kastamonulu Fatma Kaynak, Açıksöz Gazetesi'ne konuştu. Kastamonu'nun bağrında yetişen ve Cumhuriyet'in koca çınarı olan Fatma Ana, Cumhuriyet'in kurulduğu o yılları gözleri yaşla dolarak anlattı.
‘Beni KSK’dan ve Cengiz Aygün’den ayıracak para icat edilmedi’
GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş, kendisine gelen tekliflere net yanıt verdi
Kastamonu'da genç yazarların imza günü...
Hanönü ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Hanönü Belediyesi Eğitim Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında 12 genç yazar tarafından kaleme alınan kitap basıldı. Hanönü Belediyesi tarafından imza günü yapıldı.
Adana Haberleri Nasıl Araştırılır ve Yazılır?
Haber içeriklerinde her zaman için en dikkat edilmesi gereken temel noktalar Adana haber sitesi tarafından sağlanır.
Bursa, 10. Kastamonu Günleri için hazır
Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen 10’uncu Bursa Kastamonu Günleri etkinlikleri 11-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.
Eriş: Asıl olan kazanmaktır
GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş, haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.
Türkçe Öğretmenliği bölümü mezunları ne iş yapar ve nerelerde çalışır?
Türkçe öğretmenliği bölümü; Türkçenin yapısı, dilbilgisi, edebiyatı ve iletişim becerileri konularında uzmanlaşmış bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim alanıdır. Bu bölümde öğrencilere Türkçenin öğretimi, dil edebiyat ilişkisi, iletişim ve yazılı anlatım gibi konularda temel bilgi ve beceriler kazandırılır. Peki, Türkçe öğretmenliği bölümü nedir? Türkçe öğretmenliği bölümü eğitim süresi kaç yıl?
Almanlardan Türkiye'ye uyarı: "7'nin üzerinde deprem gecikmiş durumda"
Türkiye'nin tektonik yapısını analiz eden Alman yer bilimciler, Marmara'da 7,4 büyüklüğünde depremin meydana gelebileceği sonucuna vardı. Araştırmaya göre; olası bir depremde eğer Ganos fayı da kırılırsa, büyüklük 7,4'ü geçecek.
Tırnaklarda değişimlere dikkat! Hastalıkların belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.
'LK-99' bilim dünyasında heyecan yarattı
LK-99 ismi verilen bir malzemenin dünyanın oda sıcaklığında ve basıncında çalışan ilk süper iletkeni olduğu iddia ediliyor. Devrim niteliğinde olabileceği öne sürülen LK-99 sosyal medyada da gündem oldu. Uzmanlar, bilim dünyasında tartışma yaratan LK-99'a ise şüpheyle yaklaşıyor. Peki LK-99 nedir, LK-99 neden bu kadar önemli ve bilim camiası ona neden şüpheyle yaklaşıyor?
Koronavirüs tarih mi oluyor? tüm varyantlarını etkisiz hale getiren antikor keşfedildi
Dünya genelinde yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne neden olan Covid-19 yakın bir zamanda tarih olabilir. Bilim insanları, Omicron da dahil olmak üzere yeni tip corona virüsün (Covid-19) bilinen tüm varyantlarını etkisiz hale getirebilen son derece güçlü antikorlar keşfetti. Araştırmacılar, bu antikorların Covid-19'un yanı sıra, diğer hayvan corona virüsleri ile de savaşabildiğini ve gelecekteki bir pandemiyi önleyebileceğini açıkladı.
FBI’dan açıklama: yapay zeka hackerlerin işini kolaylaştırıyor
ABD'nin iç istihbarat ve güvenlik gücü olan FBI, hackerların yapay zeka sayesinde kötü amaçlı kodlamaları daha kolay yaptığı belirtildi. Yetkililer bu eğilimlerin zamanla artacağını öngörüyor.
Alzheimer aşısında ilk deneyin sonuçlarını açıkladılar
Japon bilim insanları, Alzheimer hastalığının etkilerini azaltmak için geliştirdikleri aşının ilk deney sonuçlarını paylaştı. Aşının Alzheimer sürecinde beyinde oluşan iltihapları azalttığı ve davranışlarda iyileşmeye yardımcı olduğu gözlemlendi.
Kastamonu’yu ve birçok ili doğrudan etkiliyor
Havaların ısınmasıyla birlikte artan kene ısırığı vakalarına ilişkin dünyadan korkunç bir uyarı geldi. Ülkemizde en çok Çorum, Sivas, Tokat, Çankırı, Kastamonu ve İstanbul'da rastlanan kenelere yönelik vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Belirtilene göre, kene ısırıkları insan vücudunda "kırmızı et alerjisi" veya "kene ısırığı et alerjisi" olarak bilinen bir sendroma neden oluyor. Kene ısırığına maruz kaldıktan sonra et tüketmek alerjiyi tetikleyebiliyor.
Kastamonulu yazar, artık tescilli "Aşk Yazarı"
Aşk Edebiyatının en seçkin isimlerinden biri olan Kastamonulu yazar Mustafa Çifci’nin T.C. Türk Patent Enstitüsü tarafından verilen “Aşk Yazarı” marka patenti tescili marka yenileme, süre uzatımı tekrar yazara layık görüldü.
Satranç oynamak zayıflatıyor
1984 yılında Anatoly Karpov, dünya şampiyonluğunu korumak için genç yetenek Garry Kasparov ile karşılaşır. 48 oyun süren maçın beş ayı boyunca Karpov, oturduğu yerde on kilo kaybeder.
Uluslararası İnebolu Sempozyumu’nun sonuç bildirisi yayınlandı
35 akademisyenin katıldığı Uluslararası İnebolu Sempozyumu’nun sonuç bildirisi yayınlandı.
Dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor.
135 yıllık dünyaca ünlü dergi veda ediyor
National Geographic dergisi, 135 yıl süren matbuat macerasını noktalayacağını açıkladı. Dergi önümüzdeki yıl basılmayacak.
KADEM'den ödüllü öykü yarışması: Hayatın İçinde Kadın
KADEM Sanat sanatın farklı alanlarında kadın hikâyelerini görünür kılmak amacıyla her yıl fotoğraf, resim, senaryo, kısa film gibi kategorilerde yarışmalar düzenliyor. Bu yılki öykü yarışmasının teması "Hayatın İçinde Kadın".
Doç. Dr. Kamer, TİMBİR YİK üyesi oldu
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunay Kamer, Türk İnternet Medya Birliği’nin (TİMBİR) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi seçildi.
LinkedIn'e Göre 2023'te İş İmkanları!
İş dünyasının sosyal ağı Linkedin, 2023 yılı için ortaya çıkan iş ilanlarını açıkladı.
"Ölümsüz Yüzler" Sergisi
Abanalı lise öğrencilerin hazırladığı “Emek alın teri ve başarı el ele yürür” temalı sergi, Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde beğeniye sunuldu.n
"Elimizden geleni yapacağız"
Kastamonulu yazarlar Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde (BAVM) kitapseverlerle bir araya geldi. Hafta sonu kitapseverler ile bir araya gelen ilimiz yazarlarından Halil Serdar Bıyıklı, Mümtaz Tiftik, Aysun Delikanlıoğlu, Mehmet Çay, Numan Karanlık, kitap okumaya teşvik etmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydettiler.
Millet İttifakı dağıldı!
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "Tüm ittifaklar seçim ittifakıdır, seçim bittiği zaman tüm ittifaklar ortadan kalkar" dedi.
Bahçeli'den ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi zaferinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel merkezde partililere hitap etti.
Yazar Haber, Gündemi Yakından Takip Edin
YazarHaber, çok çeşitli konuları kapsayan geniş bir yazar kadrosuna sahiptir.
Muharrem İnce'den muhalefete yaylım ateşi
“FETÖ VE PKK İLE VERDİĞİNİZ GÖRÜNTÜ GÖRÜLMEZ SANDINIZ”
‘Kastamonu’nun tek yerli ve milli adayıyım’
İYİ Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Katar, Tosya’yı ziyaret etti. İl Başkanı Faruk Ataşalar ve Tosya İlçe Başkanı Mehmet Kaan Erdem ile ilçe binasında basın toplantısı düzenleyen Ahmet Katar, Tosyalı esnaf ve vatandaşlarla ile bir araya geldi.