Arama
Arama Sonuçları
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Kastamonu'da göz sağlığında devrim!
Akıllı Lens ameliyatları büyük şehirlerde olduğu gibi artık Kastamonu’da da başarılı bir şekilde yapılıyor. Nefes Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alper Şanlı, vatandaşların da merak ettiği akıllı lenslerle ilgili konuştu.  Akıllı Lens nedir, kimlere uygulanabilir ve avantajları nelerdir, konusunda Op. Dr. Alper Şanlı, bilgilendirmelerde bulundu.
Kastamonu’da bulunan şube el değiştiriyor
Kastamonu’da da şubeleri bulunan dünyaca ünlü kahve zincirinin sahibi değişiyor.
Tahsin Babaş, neden aday gösterildi?
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 250 günlük görev süresini değerlendirerek; ilimizde devam eden ve planlanan yatırımların genel durumuyla alakalı bilgi verdi.
Otopark yapmak çok mu zor?
AHMET KATAR, KEAH’TAKİ PARK ÇİLESİNE DİKKAT ÇEKTİ
Başkan Vidinlioğlu’nun kayınpederi toprağa verildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan enflasyon ve fahiş fiyat artışlarıyla ilgili önemli açıklamalar geldi.
Erdoğan tarih verdi!.. Çok hızlı düşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan enflasyon ve fahiş fiyat artışlarıyla ilgili önemli açıklamalar geldi.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Belediye çalışanları kadroya girdi! Coşkuyla kutlandı
Kastamonu Belediyesi, tüm personellerini Personel Limited Şirketi kadrosuna dahil etmişti. Bugün Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun katılımıyla belediye personellerin kadroya geçmeleri adına kutlama programı düzenlendi
"Çamur siyasetine varan açıklamalarınız kabul edilemez"
AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu'nun AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci'yi haksız şekilde eleştirdiğini dile getirdi. Güzel açıklamasında; "Haksız ithamlarda bulunarak Milletvekillerimize yaptığınız amaçsız ancak çamur siyasetine varan açıklamalarınız kabul edilemez. Masa başında oturarak bugün nasıl bir çamur atarım diye düşünmekten öte..."
Kastamonu el sanatları, Başkent’te sergilendi
“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık hafıza” El sanatları sergisi Ankara’da bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi.  
"Bu proje, hayalim için büyük destek oldu"
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Uzman Eller projesi ile üretime devam eden Yükveren Köyü'ndeki Veteriner Hekim Fatma Kırdı'nın videosunu paylaştı. Hayvancılık yapan Kırdı açıklamasında; "Kendi köyümde çiftlik kurma hayalim vardı. Bu hayalime adım atmak adına proje çok büyük destek oldu" dedi.
"Bu proje, hayalim için büyük destek oldu"
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Uzman Eller projesi ile üretime devam eden Yükveren Köyü'ndeki Veteriner Hekim Fatma Kırdı'nın videosunu paylaştı. Hayvancılık yapan Kırdı açıklamasında; "Kendi köyümde çiftlik kurma hayalim vardı. Bu hayalime adım atmak adına proje çok büyük destek oldu" dedi.
'Sizin amacınız hiçbir zaman üzüm yemek olmadı'
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'ten 'barınak' iddialarına sert tepki
Arslan: ‘Kadınlar, sendikal mücadeleye daha fazla ilgi göstermeli’
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ilgaz’da düzenlenen toplantıda değerlendirmelerde bulundu
AB’nin tescillediği ilk baharat ‘safran’ oldu
Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan safran, baharat kategorisinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescillenen ilk ürün oldu.
Dünyada 3. sırada yer aldı! Merkez Bankası kasayı dolduruyor
Döviz varlığını hızla arttıran Merkez Bankası, altın rezervinde de gaza bastı. Merkez Bankası haziran ve temmuz aylarında 28,2 ton altın alarak dünyada altın rezervlerini en çok artıran merkez bankaları arasında yer aldı.
İhracat İklimi eşik değerin altına indi
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi ağustosta 49,1’e gerileyerek 50,0 eşik değerinin altında kaydedildi.
Dünya listesi açıklandı! İşte Türkiye'nin sırası...
Dünyanın en uzun yaşayan ülkeleri açıklandı! İşte Türkiye'nin sırası
Kastamonu, İlber Ortaylı’nın en güzel şehir listesinde
Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın kaleme aldığı Hürriyet’te ki yazısında, Türkiye’nin eylül ve ekim aylarında gezilmesi en kolay ve güzel şehirlerini sıraladı. Yaptığı sıralamada Karadeniz bölgesinden Kastamonu’yu gösterdi.
İçişleri’nden 30 Ağustos’a özel klip
İçişleri Bakanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümüne özel bir klip hazırladı.
Türk müteahhitlerin başarısı 500 milyar dolara yaklaştı
Türk müteahhitlik sektörü, 1972'den bu yılın temmuz sonuna kadar 134 ülkede 482 milyar dolar değerinde 11 bin 768 projeyi hayata geçirdi.
"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"
3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi.
Serinlemek isterken gözlerinizden olmayın!
Özel Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Kömür uyardı.
"Öğrendik ki Tosya Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın hattı yokmuş, Kastamonu OSB'de olduğu gibi."
2023 İYİ Parti Kastamonu Milletvekili adayı Ahmet Katar Tosya'da yaşanan fabrika yangınına dair açıklamalarda bulundu. Katar: " Yangından sonra öğrendik ki Tosya Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın hattı yokmuş aynı Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'nde olduğu gibi." dedi.
15 yılda kuduz riskli temas sayısı 3 milyonu aştı!
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, kuduz riskli temas sayısı son 15 yılda ciddi boyutlara ulaştı. Kuduz hastalığı riskiyle karşı karşıya kalan vatandaş sayısının 3 milyonu aştığı belirtiliyor.
Türkiye doğal kaynaklarını erken tüketti
Gezegenin sunduğu 1 yıllık doğal kaynağın insanlar tarafından kullanımı ölçülerek hesaplanan Dünya Limit Aşım günü bu yıl 2 Ağustos olarak belirlenirken bu yılın kaynaklarını 214 günde tüketen dünya, yarından itibaren gelecek yıldan borçlanacak. Türkiye'nin ise 1 yıllık doğal kaynağını 22 Haziran'da bitirdiği ve iki dünya varmış gibi hareket ettiği görüldü.
KSK’nın kamp programı belli oldu
GMG Kastamonuspor, 3-18 Ağustos tarihleri arasında Bolu’da sezon öncesi 2 haftalık bir kampa girecek.