Arama
Arama Sonuçları
Karaman: 'Milletimizin aleyhine bir kazanım talep etmeyiz’
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ve Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Kastamonu Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı.
Memur-Sen'den zam açıklaması: ‘En düşük maaş…’
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen söz Meclis’teki ilk düzenleme olmalı" ifadelerini kullandı.
Depremzede çocuklara ‘oyuncak’ morali…
Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesi, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eğitimlerine ilimizde devam eden çocuklara yönelik oyuncak kampanyası düzenledi. Toplanan oyuncaklar, ilimize nakil olarak gelen depremzede öğrencilerin yerleştiği okullara teslim edildi.
"Asgari Ücrete yapılan artış örnek olmalı"
Eğitim-Bir-Sen Kastamonu şubesi yönetim kurulu sahil şeridinde yer alan Çatalzeytin, Abana, Bozkurt, Doğanyurt, İnebolu ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile İnebolu ilçesinde bir araya geldi. Sancaktaroğlu konuşmasında; " Asgari ücrete yapılan artış örnek olmalı, diğer sabit gelirliler de korunmalıdır" dedi.
Eğitim-Bir-Sen’den Kurucaören Ortaokulu’na ziyaret
Eğitim-Bir-Sen okul ziyaretleri kapsamında Kurucaören Ortaokulu’nda eğitim çalışanları ile bir araya gelerek eğitim ve gündem üzere istişarelerde bulundu.
Eğitimcilerin ‘Meslek Kanunu’ tepkisi…
Öğretmenlik Meslek Kanununda toplu sözleşme taleplerinin esas alınmasını isteyen Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Sendika adına basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, meslek kanununun talep ettikleri gibi olmaması nedeniyle eylem kararı aldıklarını söyledi. Sancaktaroğlu, Eğitim Bir-Sen olarak Türkiye genelinde 1 saatlik iş bırakma kararı alarak okullarda ilk derse girmediklerini dile getirdi.
“Yürüyüşümüz, kardeşlik yürüyüşüdür”
Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanlığı 5. Olağan Genel Kurulu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, burada yaptığı açıklamasında; “Türkiye’nin normalleşmesinde, sivilleşmesinde, haksızlıkların, mağduriyetlerin giderilmesinde bir sivil toplum kuruluşu olarak büyük emeğimiz, mücadelemiz; kamu görevlileri adına temin edilen kazanımların altında imzamız vardır. Sendikal yürüyüşümüz, gerçek anlamda bir kardeşlik; birlik, beraberlik ve dayanışma yürüyüşüdür.” dedi.
"Sorunların çözümü, kararlı bir iradeyle mümkün"
Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, eğitim öğretimde yaşanan sorunlara karşı, çözüm önerileri sunduğu açıklamasında; “Köklü sorunlara kalıcı çözümler bekliyoruz. Bu da kararlı bir iradeyle mümkündür.” dedi.