Arama
Arama Sonuçları
Küre Dağları'na ilkbaharın renkleri hakim oldu
İlkbaharın renklerinin hakim olduğu Küre Dağları, doğa, fotoğraf ve macera tutkunlarını Kastamonu'ya çekiyor.
Yaban hayvanları için meyve çekirdeği ektiler
Kastamonu'da eğitim gören üniversite öğrencilerine, kentteki kanyonlar, göletler, vadiler, yaylalar ve şelaleler tanıtıldı. Öğrenciler, gezilerde yaban hayvanlarının aç kalmaması için 5 bin adet meyve çekirdeği ekti.
Burası İsviçre’nin Alpleri değil, Ersizlerdere
Avrupa’nın 13., Türkiye’nin ise tek Pan Parks statüsüne sahip Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan Ersizlerdere Tabiat Parkı, ziyaretçilerini bekliyor. Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Eko Turizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, sonbaharın eşsiz güzelliklerini görmek için İsviçre’nin Alplerine gidilmesine gerek olmadığını söyledi.
Küre Dağları’nda sonbaharın tüm renkleri
Kastamonu ve Bartın sınırlarında bulunan Küre Dağları sonbaharda kahverengi, kırmızı, sarı ve yeşilin tonlarıyla ayrı bir güzelliğe büründü. Sonbahar manzarası ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Küre Dağları havadan görüntülendi.
Pınarbaşı’nda inceleme yaptılar
Özbekistan Devlet Orman Komitesi Başkanlığı’ndan bir heyet, Türkiye programı kapsamında Kastamonu’ya geldi. Heyet, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü PınarbaşıOrman İşletme Müdürlüğü’nde ağırlandı. Heyet burada incelemelerde bulundu.
Karavan adına dev zirve
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından organize edilen Karavan Turizmi Zirvesi, KUZKA konferans salonunda gerçekleştirildi.
Kastamonu'ya 'Ekoturizm' ödülü
Turizme katkı sağlayan şehirler ve şehirlerle bütünleşen markalar, Yıldız Ödülleri Gecesi'nde ödüllendirildi.
Ersizlerdere, lavanta kokacak
Kastamonu'nun en önemli doğal varlıklarından olan Ersizlerdere Tabiat Parkı, artık lavanta kokacak.