Arama
Arama Sonuçları
Afganistan'dan Kastamonu Üniversitesi'ne ziyaret
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin'i ağırladı
KEAH'tan beklenmeyen sürpriz
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden müjde verildi. Artık sadece sağlık hizmeti verilmeyecek....
Kastamonu İl Sağlık Müdürü belli oldu!
Kastamonu'da uzun bir süredir beklenen İl Sağlık Müdürü ataması nihayet gerçekleşti.
DHMİ 72 personel alacak: İşte alım yapılacak iller ve dağılımları
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından personel ilanı açıklandı. Açıklanan personel ilanında, 11 asistan, 61 stajyer hava trafik kontrolörü olmak üzere toplam 72 personelin istihdam edileceği belirtildi.
Yapı Kredi 79. yaşını kutluyor
Yapı Kredi Üst Yöneticisi Gökhan Erün, "Ülkemiz ekonomisine ve sektörümüze kattıklarımızla tüm paydaşlarımıza değer yaratmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
Bu teknoloji çok konuşulacak! Tüm internet ‘beyninin içinde’
Delhi doğumlu MIT öğrencisi tarafından icat edilen cihaz, düşünce gücüyle internette gezinebilmenizi ve bu sayede size sorulan her soruya doğru bir şekilde cevap vermenizi sağlıyor.
Koşarak Kaç Kalori Harcarsınız? Koşu - Kalori Hesaplama
Koşu, hem sağlığımızı korumak hem de formumuzu korumak için popüler bir egzersiz yöntemidir. Ancak, ne kadar kalori yaktığımızı bilmek, egzersizin etkinliğini ve hedeflerimize ulaşma sürecini anlamamıza yardımcı olabilir. Koşu esnasında harcadığınız kalori miktarını belirlemek ise oldukça önemlidir. Bu noktada koşu kalori hesaplama devreye girer.
İnsansı robotlar neden kadın? Siri ve Google Asistan neden kadın?
Günümüzde yapay zeka giderek yaygınlaşırken, yapay zeka ürünü olan robotların çoğunun neden kadın görüntüsünde üretildiği merak ediliyor.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni bekleyen ‘BÜYÜK TEHLİKE’
Bu ay içinde MHRS ve Poliklinik hizmeti veren 101 doktordan 10'unun daha gitmesiyle; Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ciddi bir uzman hekim sıkıntısı meydana gelecek.
Saygı ve rahmetle...
Türkiye’de ilk kadın veteriner hekim olan Sabire Aydemir'in vefatının yıl dönümü olmasından dolayı İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay yazılı açıklama yayımladı.
​ Genç girişimciler sözleşmelerini imzaladı
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde 2023 yılı Genç Girişimci Kurulum Hibesi sözleşmeleri imzalandı.
Kastamonu’da Arıcılar için dev hibe desteği
​Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu İli 2023 yılı bütçesi Değer Zincirinin Gelişmesine Yönelik Bireysel Yatırımların Desteklenmesi Kümelenme Yatırım Ortaklığı (Bireysel Hibeler) kapsamında gerçekleştirilecek olan “Arıcılar İçin Yaşam Konteyneri Alımı" Hibe Sözleşmeleri İl Müdürlüğünde düzenlenen törenle imzalandı.
KDAKP Batı Karadeniz Bölge Toplantısı Sinop'ta yapıldı
​Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından uygulanan ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında yürütülen proje çalışmalarının yerinde incelenmesi ve 2024 yılı YÇPB'nin hazırlık çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla Sinop İline bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi.
ChatGPT'ye iOS desteği
ChatGPT, geçtiğimiz günlerde Apple Store'da resmi olarak iOS kullanıcılarına açıldı. Open AI, uygulamayı günceller ve daha fazla yeniliği duyurur. İşte Apple kullanıcılarını heyecanlandıracak o duyuru...
Kızılay'ın yeni genel başkanı belli oldu
Kerem Kınık'ın istifasının ardından Kızılay'ın başına getirilecek isim merak edilmişti.
KÜ öğrencilerinden Teknofest başarısı
(KÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Teknofest'te kurdukları teknoloji takımları ile farklı kategorilerde binlerce takım arasından finale kalarak büyük başarı elde etti.
Meslekler de siyaset de dönüşecek
Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı hemşehrimiz Zafer Küçükşabanoğlu, CNN Türk'ün konuğu oldu
30 gün içinde başvuru, 60 günde atama!
Kamuda görev yapan 458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa teklifi TBMM tarafından kabul edildi. Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi 28 Kasım 2022 tarihinden önce işe başlayanları kapsayacak düzenleme ile kadroya geçmek isteyen çalışanlar kanun yürürlüğe girdikten sonra 30 gün içinde başvuruda bulunabilecek.
EYT'de ''kademeli emeklilik'' detayı!
Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik çalışmada sona gelindi. Yaş sınırı konusunda kademeli emeklilik uygulanacağı öne sürüldü. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde geri sayım başladı. İş Kanunu'ndaki bazı ince ayrıntılar EYT düzenlemesinden yararlanmak için kapı açabilir. Aynı iş yerinde 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olup primi yatırılmayanlar için dava yolu açık bulunuyor.
‘Toprak ana Kastamonu’ya çok şey bahşetmiş’
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi’nde Terra Madre (Toprak Ana) Günü kapsamında “Topraktan Sofraya Kadim Besin Tarhana Programı” gerçekleştirildi. KÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, burada yaptığı konuşmada; "Toprak Ana Günü, gerçekten de önemli ve kalıcı bir faaliyet. Toprak ana Kastamonu’ya çok şey bahşetmiş. Dolayısıyla 30 sene farklı bir ürünü alıp tema olarak kullanabiliriz. Bu konuda tarhanayla başlamak da güzeldi" dedi.
Vedat Bilgin'den EYT ile ilgili açıklamalar
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Genel Kurulu'nda açıklama yaptı. "EYT yaş sınırı şartı olacak mı" sorusu gündeme gelirken Bakan Bilgin, "En kapsamlı düzenleme yapacağız" ifadeleriyle yanıt verdi. Bakan Bilgin EYT'yi ocak ayından önce Meclis'e getirmeyi çalıştıklarını belirtti. Diğer yandan sözleşmeli personel düzenlemesi, geçici işçi sorunu ve asgari ücret ne kadar olacağı konusunda önemli mesajlar verdi.
"Tiyatro kuruluşları tüccar değil, tacirdir; emekçileri sanatçıdır"
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın her yıl profesyonel tiyatrolar için ayırdığı teşvikprimlerinden; "SIFIR ATIK" projesi ile Kastamonu tiyatrosu, istifade edemedi.Konuyla ilgili tepkisini gösteren Nöbetçi Sahne Sanatları Genel KoordinatörüAhmet Pelenkoğlu;“Söz konusu hibeler; tiyatro sanatının geliştiriciliğine, teşvik edici yönlerinin ön plana çıkarılmasına göre nitelendirilmesi gerekirken her nedense 2 sezondur, proje sahibi kuruluşların çalıştırdığı personel sayısına göre değerlendiriliyor. Tiyatro kuruluşları ülkenin istihdamına katkı vermesi beklenen tüccar değil, tacirdir; emekçileri sanatçıdır” ifadelerine yer verdi.
Ödüller sahiplerini buldu
Kastamonu Üniversitesi Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Türkiye genelindeki bütün üniversiteler arasında düzenlenen 3. Muhammed İhsan Oğuz İlahiyat Araştırma Ödülleri yarışmasında, yüksek lisans ve doktora tezleriyle başarılı olan akademisyenlere ödül töreni düzenlendi.
“Asistan hekimlerin yanındayız”
Kastamonu-Çankırı Tabip Odası Başkanı Dr. Yusuf Öztürk, yazılı basın açıklaması yaparak Sağlık Bakanlığı hastanelerinde çalışan hekimlere yönelik ücret artışının üniversite hastanelerinde uygulanmamasına tepki gösterdi.
“8 nöbetten fazla olmayacak”
Sağlık Bakanı Koca, “Sistemin yükünü çeken asistan arkadaşlarımız. Yeni dönemde asistan arkadaşlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Sekiz nöbetten fazla olmayacak” dedi.
Saygı ve rahmetle…
Geçtiğimiz sene Google'ın Türkiye'ye tanıtmasıyla birlikte Kastamonuluların da öğrendiği Türkiye'nin ilk kadın veteriner hekimi Sabire Aydemir’in bu yıl vefatının 31’nci yıl dönümü. 1 Şubat 1910 tarihinde Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğan ve bugün vefatının 31’nci yıldönümü olan hemşehrimiz Sabire Aydemir, Türkiye'nin ilk kadın veteriner hekimi unvanını taşıyor. Sabire Aydemir'in kim olduğu, akademik çalışmaları merak edilmeye başlandı. Peki, Sabire Aydemir kimdir? İşte, Türkiye'de ilk kadın veteriner unvanına sahip olan o isim hakkında detaylı bilgiler…
Kastamonulu tıpçılar, İstanbul'da buluştu
Kastamonu Çalışma Grubunun organize ettiği ve İstanbul’da okuyan tıp fakültesi öğrencileri ile mezun olmuş ve görev yapan hekimlerin bir araya getiren “Geleneksel Tıpçılar Toplantısı” yapıldı.
Zorunlu staj mağdurları, hak mücadelesi veriyor
Sayıları 1,5 milyonu bulan Staj Sigortası Mağdurları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “Çalışmamız var” şeklinde açıklamasının ardından dört gözle düzenleme yapılmasını bekliyor. Kastamonulu Staj Sigortası Mağduru Öztürk Uncu, “Stajımın sigorta başlangıcı sayılmadığını bilseydim, bir işyerinde çalışıp kendi sigortamı başlatırdım. Staj sigortası mağdurlarına borçlanma hakkı verilerek staj, sigorta başlangıcı sayılmalı. ”dedi.