Muhabir - SONGÜL KAPLAN CENGİZ
Arama Sonuçları
Kastamonu’da işsizlik yok mu?
İşsizlik oranı en yüksek bölge yüzde 17,2 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) iken, işsizlik oranı en düşük bölge yüzde 4,9 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) oldu.
Trabzonspor Kulübünden Fenerbahçe maçı paylaşımı
Trabzonspor Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe ile yapılan maçta faul beklentilerini içeren bir video paylaşımında bulundu.
Dijital Satın Alma Platformu, 10 Bin Tedarikçiye Ulaşarak Şirketlerin İş Süreçlerini Dönüştürüyor
Şirketlerin satın alma sürecini dijitalleştirerek yapay zeka sayesinde onlara hız, şeffaflık ve tasarruf imkanı sağlayan PeraPole, Türkiye'nin önde gelen firmalarının da aralarında bulunduğu işletmeler ile konusunda uzman binlerce tedarikçiyi bir araya getiriyor
Kafkaslardan Anadolu’ya uzanan hikayenin rölyefi ilgi odağı oldu
Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa Mahallesi Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde inşa edilen Kafkas Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kafkasya’dan çok sayıda konuk katılırken ortak söylem Anadolu topraklarının göçlerle yurt edinildiği ve geçmişte yaşanan acıların toplumsal hafızada kalıcı olması için daha çok sanat eseri icra edilmesi gerektiği oldu.
Çocuklar geleneksel Ramazan şenlikleriyle buluşturuyor
Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Şehr-i Canik Ramazan Serüveni ile çocuklarımızın Ramazan sevincine ortak oluyor, onları geleneksel Ramazan şenlikleriyle buluşturuyoruz” dedi.
Tarlaya düşen otomobildeki 3 İranlı yaralandı
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde tarlaya düşen otomobildeki 3 İranlı yaralandı.
Kastamonu'da görme engelli Cahide'nin hedefi olimpiyat madalyası
Görme engelli albino hastası milli judocu Cahide'nin hedefi olimpiyat madalyası: "Hedefim olimpiyatlara katılıp altın madalya kazanmak"
Polis ekipleri şok uygulama yaptı
Çorum'un Alaca ilçesinde yapılan şok uygulamada ruhsatsız tabanca ve bıçak ele geçirildi, bir araç trafikten men edildi.
24 yıllık sorun çözüldü ve temeli atıldı
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle 24 yıldır devam eden Basmacılar Çarşısı sorunu çözülerek, Zincirli Kuyu İş Merkezi ve Kütüphanesi adıyla yükselecek binanın temeli atıldı.
Gezgin kadın, 20 yılda 70 ülke gezdi
Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Esin Eren, 50 yaşından sonra yaklaşık 70 ülke gezdi. Hindistan’dan Norveç’e kadar birçok ülke gezen Esin Eren, “Çok kitap okudum ama gezip görmek ufkumu açtı” dedi.
Kimseyi zehirleyemeden yakalandı
Düzce’de polis ekipleri kent merkezinde yaptığı çalışmada 1 kilo 95 gram Sentetik Kannabinoid (Bonzai) maddesi ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
Bartın’da sele karşı cam ile önlem
Bartın’da sık sık yaşanan sel felaketlerini önlemek amacıyla Bartın Irmağı çevresinde camdan duvar örülüyor. Yaklaşık 5 tonluk baskıya dayanıklı 5 santimetre kalınlığındaki camların montajına başlandı.
Eşine bunları söyleyen tazminat ödeyecek!
Yargıtay boşanmalarla ilgili dikkat çeken kararlarına devam ediyor. Emsal niteliği taşıyan bu kararların hepsi evli çiftleri yakından ilgilendiriyor. Kavga sırasında ağızdan çıkan bir cümle tüm davanın sonucunun değişmesine neden olabiliyor.
Tır devrildi, kupası şahlandı
Amasya’da kontrolden çıkan tır yola devrildi. Tırın kupası adeta şahlanarak havada asılı kaldı. Yaralanan sürücü sıkıştığı yerden merdiven yardımıyla kurtarıldı.
15 Mart'ta akaryakıta çifte zam!
Uluslararası petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle kısa bir süre indirim yaşanan benzin ve motorinde rüzgar tersine döndü. Yeni gelişmeye göre benzinin litresine 1,53 TL, motorinin litresine ise 1,10 TL zam gelmesi bekleniyor. Fiyat artışı 15 Mart itibarıyla pompaya yansıyacak.
İç sularda av yasağı başlayacak
15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi diğer balık türlerinin avlanması yasaklandı.
Ticaret Bakanlığı 17 ilde restoran, lokanta ve kafeleri inceledi
Ticaret Bakanlığı, aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Van'ın da yer aldığı 17 ildeki restoran, lokanta ve kafelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı. İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe (solda) de denetimlere katıldı.
İkinci elde hareketlilik! Fiyat artışı durmuyor
Yeni yıl itibarıyla araç piyasasındaki fiyat değişimleri oldukça dikkat çekiyor. Aralık ayından bu yana yükseliş eğilimi gösteren ikinci el araç piyasasında üst üste son 3 aylık süre zarfında ibre yukarı döndü. Peki piyasada fiyatları yükselten nedenler neler? İşte detaylar...
En fazla göç'ü İstanbul’dan aldı. 43 bin 974 kişi
Ordu’ya 2023 yılında 43 bin 974 kişi göç ederken, en fazla göç 18 bin 505 kişi ile İstanbul’dan geldi.
14 Mart Tıp Bayramı kutlaması
Samsun’da 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Devrilen tırın sürücüsü yaralandı
Karabük'te devrilen tırın sürücüsü yaralandı.
Aile büyüklerinden kalan İstiklal madalyasını müzeye bağışladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açılışını yaptığı Samsun Müzesi'ne Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, aile büyüklerinden kalan İstiklal madalyasını bağışladı.
İnternetten araç kiralama vaadiyle dolandırıcılığa 4 yıl hapis
Samsun’da bir kişiyi internetten verdiği ilanda araç kiralama vaadiyle dolandıran şahıs, yargılandığı mahkemece 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele toplantısı gerçekleşti
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’ın başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele (KYŞM) Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı gerçekleşti.
2 bin metreden fazla kablo kesilip çalınmıştı: 2 yıl sonra kendilerini ele verdiler
Amasya’da 2 yıl önce 13 ayrı olayda toplam 2 bin metreden fazla iletişim kablosunu kesip çalarak kayıplara karışan şahısların oluşturduğu suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü tutuklandı.
Köpeğin Tümör Nedeniyle Kulağı Ampute Edildi
Zonguldak’ta bir köpeğin kulağı tümör nedeniyle ampute edildi.