Muhabir - Kullanıcı Bulunamadı
Arama Sonuçları
Uyuşturucudan aranıyordu, yakalandı
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde mal ve ticareti suçundan aranan şahıs yapılan çalışmalar sonucunda yakalandı. Şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ÖZGÜDER'den iftar programı
Özel güvenlik görevliler Derneği iftar yemeğinde bir araya geldi.
Sigorta sektörü deprem bölgesinde hasar ödemelerine başladı
TSB Başkanı Atilla Benli, sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, sektörün hasar ödemelerine başladığını kaydetti. sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını bildirdi. Türkiye Sigorta Birliği'nden (TSB) yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Atilla Benli, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afet bölgesindeki incelemelerini sürdürdüklerini, yüzyılın en büyük afetiyle karşı karşıya olduklarını ancak sigorta sektörünün bugünler için var olduğunu aktardı.
Deprem bölgesinde hayvancılığa destek hazırlığı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Depremde hayvanları telef olan çiftçilerimizin kayıplarını inekse inek, koyunsa koyun, tavuksa tavuk, arıysa arı olarak tekrar bedelsiz yerine koyacağız." açıklamasının ardından afet bölgesindeki hayvan yetiştiricileri "telafi desteği" kapsamında atılacak adımları bekliyor. Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, hem hayvan yetiştiricilerine sağlanacak destekler hem de deprem bölgesindeki hayvancılığın durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.
Korkulan olmadı
Eski sanayi sitesi mevkinde iki otomobilin çarpışması sonucu kaza meydana geldi.Yaşanan kazada hızını alamayan otomobil önündeki araca çarparak durabildi. Kaza sonucu iki araçta maddi hasar oluştu.
Elazığ'da art arda depremler korkuttu
Elazığ'ın Palu ilçesinde peş peşe 5 artçı deprem meydana geldi.
Can kaybı 41 bin 20 kişiye yükseldi
AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından 6 bin 212 artçı sarsıntı meydana geldi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki can kaybı 41 bin 20 oldu.
Hasarlı binalarda karekod uygulaması
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler, hasar tespit çalışmalarına başladı. Ekipler, kontrolünü yaptıkları binaların girişlerine karekod etiketleri yapıştırıyor. Depremzedeler ise bu karekodları cep telefonlarıyla okutarak oturduğu binanın hasar durumunu öğrenebiliyor.
Deprem bölgesinde iletişim ağları güçlendiriliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında oluşan büyük yıkımla zarar gören haberleşme altyapılarını onarırken, bölgede devreye aldığı mobil baz istasyonlarıyla da iletişim ağlarını güçlendirmeye devam ediyor.
Depremzedeler geçici kimlik belgelerini e-Devlet'ten oluşturabilecek
Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kimliklerine ulaşamayan depremzedeler, kendileri ve aileleri için geçici kimlik belgesini e-Devlet üzerinden oluşturabilecek.
MEB'den deprem bölgesindeki öğrencilere "parasız yatılı" imkanı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, OHAL ilan edilen illerdeki ortaokul ve lise öğrencilerinin, istemeleri halinde okul pansiyonlarına doğrudan "parasız yatılı" olarak yerleştirilebileceğini açıkladı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde öğrenim gören öğrencilerin tercihleri doğrultusunda ülke genelinde okullara nakillerinin sağlanmasına ilişkin karar alındığını hatırlattı.
"39 bin 672 vatandaşımızı kaybettik"
İçişleri Bakanı Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 39 bin 672 olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası devam eden çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.
Deprem bölgelerinde rüzgardan elektrik üretimi sürüyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 7 şehirde kurulu 21 rüzgar enerjisi santrali, elektrik enerjisi üretimine kesintisiz devam ediyor. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından enerji nakil hatlarındaki sorunlar nedeniyle neredeyse bölgedeki tüm rüzgar santralleri başlangıçta devre dışı kalırken, kısa sürede yapılan müdahalelerle üretimin sorunsuz olarak sürdürülmesi sağlandı. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı İbrahim Erden, yaşanan büyük felaket nedeniyle derin üzüntü içinde olduklarını söyledi.
Depremzedelerden elektrik ve doğal gaz güvence bedeli alınmayacak
Afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşların ikamet adresine bakılmaksızın OHAL süresince elektrik ve doğal gaz aboneliği güvence bedeli alınmayacak.
Emniyetten soba ve yakacak yardımı
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü, depremde ağır yara alan Adıyaman iline soba ve yakacak yardımı gönderdi.
Depremde ağır yara alan Adıyaman taşınacak
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 ayrı depremde ağır yara alan Adıyaman'ın bir kısmı başka bir bölgeye taşınacak. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yerle bir olan Adıyaman şehir merkezinin bir bölümü başka yere taşınıyor.
"Kastamonu depreme hazır mı?"
CNG Habr ve Açıksöz TV ekibi sakağın nabzını tutmaya devam ediyor. Kahramanmaraş ilinde gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Uzmanlar, yaşanan bu gelişmeler üzerine 'Depreme hazırlıklı olmalıyız' çağrıları yapıyor. Peki, Kastamonu halkı depreme hazır mı? Deprem anında neler yapılması gerektiğini biliyor mu? Detaylar haberimizin devamında...
YDS başvuruları başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) 9 Nisan'da düzenlenecek 2023 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2023-YDS/1) başvuruları başladı.
Refakatsiz çocuklar için 290 bin başvuru yapıldı
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası refakatçisi olmayan çocuklara koruyucu aile olmak için e-Devlet üzerinden 290 bin kişi başvuruda bulundu.
MEB personelinin OHAL bölgesine geçici görevlendirme başvuruları başlıyor
MEB, OHAL kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelere geçici görevlendirme başvurularının yarın başlayacağını açıkladı.
Miraç Kandili yarın idrak edilecek
Hazreti Peygamberin Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, cuma günü idrak edilecek.
Depremzedelere psikososyal destek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şu ana kadar depremden etkilenen illerde 332 bin 49, deprem bölgesi dışındaki illerde ise 90 bin 752 kişiye psikososyal destek hizmeti sağladıklarını duyurdu.
Depremzedelere 'Hane Başı Destek Ödemeleri' başladı
Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları hasar gören vatandaşlara 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlandı.
e-Nabız'da depremzedeler için yeni özellik
e-Nabız uygulamasındaki Doğal Afet Bilgilendirme alanına, kullanıcıların deprem nedeniyle ulaşamadığı 1. ve 2. derece yakınlarına ait fotoğrafları yükleme özelliği eklendi.
"Birilerinin bunlara dur deme vakti geldi"
Türkiye, depreme ağlarken bir yandan da yağmacılarla mücadele etmeye çalışıyor. Gaziantep'in Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde Hatay'ın merkezinde İskenderun'da Kahramanmaraş'ta birçok ayrı yerde yağma ihbarları geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kararının Meclis'ten geçmesinden sonra bu olaylara direkt olarak müdahale edileceğini belirtmişti. Peki, market ve boş evlere girip hırsızlık yapan, Türkiye'nin dört bir yanında gönderilen yardımların toplandığı tırların önünü kesen yağmacılar hakkında Kastamonu halkı ne düşünüyor? Detaylar haberimizde...
Şehirlerin enerji ihtiyacı karşılanıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde elektrik ve doğal gaz verme çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirtti. Hatay'ın İskenderun ilçesinde Bakanlığa bağlı ekiplerin çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ildeki arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Dönmez, bakanlığının da deprem bölgelerindeki çalışmalara destek verdiğini vurguladı.
" Ay sonunda inşaatlara başlayacağız"
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından Cumhuriyet tarihinin en büyük afet dönüşüm projesini başlatacaklarını ifade etti. Kurum açıklamasında; "Ay sonuna kadar tüm illerimizde inşaat faaliyetlerini başlatacağız" dedi.
"19 bin 300 vatandaşımız tedavi altında"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelerde sağlık hizmetlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Depremden etkilenen bölgelerdeki tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyacının karşılanması için Adana ve Gaziantep'te iki merkezi tıbbi depo oluşturulduğunu bildiren Koca, bölgelere sevk edilen ilaç ve tıbbi malzemelerin öncelikli olarak bu depolarda tasnif edilerek afet bölgelerine sevk edildiğini belirtti. Sağlık Bakanı Koca, "15 bin 664’ü serviste, 3 bin 636’sı yoğun bakımda olmak üzere 19 bin 300 vatandaşımız hastanelerimizde tedavi altındadır" dedi.
Baykar'dan Depremzedelere bin konut bağışı
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, deprem bölgesindeki yaraları sarmak için AFAD ile koordineli olarak 1000 konut bağışladıklarını açıkladı.
"Koruyucu aşılar sevk edildi"
Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkımın ardından afet bölgesine tıbbi destek ve sağlık personel takviyesi sağlandı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından afet bölgesinde, hipotermi, sıvısızlık, mevcut barınan hastalıklar, enkaz altında geçirilen travmalar, toz solunması gibi durumlara ilişkin ölümlerle karşılaşılabileceği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ortaya çıkabilecek bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu aşıların sevk edildiğini de dile getirdi.