Muhabir - Kullanıcı Bulunamadı
Arama Sonuçları
Toprakçılar Konağı, yeni yüzüyle hizmette
Toprakçılar Konağı, Kastamonu turizmine yeni yüzüyle hizmet edecek. Konakta basın mensuplarıyla bir araya gelen İşletme Sahibi Ali Gençoğlu; “Kastamonu olarak bir Safranbolu kadar olamıyoruz. Konaklarımızı biraz daha otel tarzına çevirirsek bizim için daha iyi olur. Bizim hedefimiz bu hizmetlere öncülük etmektir” dedi.
Deneyimli gazeteciler, tecrübelerini paylaştı
Kastamonu Üniversitesi İletişim ve Edebiyat Topluluğu, İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda “İletişim Günleri” etkinliği düzenlendi.
Taksicilik tarihe mi karışacak?
Akaryakıta üst üste gelen zamların ardından en zor duruma düşen kesimler arasında taksiciler de yer alıyor.
Ev eşyalarına 'dev' zamlar!
Kastamonu'da mobilya sektöründe faaliyet gösteren esnaflar, dolar kurunun artmasından dolayı endişe ediyor.
KÜ'de Aytmatov'a yakışır anma töreni
Kastamonu Üniversitesi’ndeki Kırgız öğrencilerin öncülüğünde Cengiz Aytmatov’u anma programı gerçekleştirildi.
Balık, dalganın tersine yüzüyor
Kış aylarına girilmesiyle birlikte, gözler Kastamonu’daki balık tezgahlarına çevrildi. Eskiden balık çeşitliliğinin daha fazla olduğunu söyleyen Sefa Balıkçılık sahibi Hüseyin Abacı, fiyatların son günlerde yaşanan zam furyasına göre fena olmadığını belirtti.
Tavuk döner lüks oldu
Tavuk dönere gelen zamlar endişe verdi. Geçtiğimiz aya kadar 9-10 TL arasında bulunabilen tavuk dönerin fiyatı 15-17 TL arasında satılmaya başladı.
Böyle yurt zor bulunur!
Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Şeyh Şaban-ı Veli Öğrenci Yurdu, yemek, spor salonu, yabancı dil kursları, sınırsız sıcak su ve sıcak oda imkanlarından dolayı öğrencilerin takdirini kazandı. Öğrenciler; “Yurdun mevkisi uzak kalıyor ama hizmetleri güzel” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.
Spotçular dertli
Mobilya ve beyaz eşya sektöründeki fiyat artışlarıyla birlikte ikinci el eşya fiyatları da artış gösterdi.
'Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk'
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) MYK üyesi Varol Öztorun ve Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Kastamonu'da basın açıklaması yaptı. İşsizlik, enflasyon, sermaye, sokak hayvanlarını koruma konuları hakkında değerlendirmelerde bulunan KESK MYK Üyesi Varol Öztorun, ''Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk'' dedi.
“Sistem güzel nokta az”
Kastamonu’da toplu taşıma araçlarında kartlı sisteme geçişin adımları atıldı. 1 Aralık tarihi itibariyle otobüse binişlerde artık para alınmayacağı ve kartla binişin yapılacağı ifade ediliyordu. Ancak yaşanan yoğunluk nedeniyle bu tarih 15 Aralık’a ertelendi. CNG Haber olarak Kastamonu halkına, kartlı sistemi nasıl değerlendirdiklerini ve kart müracaat ev yükleme noktalarının yeterli olup olmadığı sorularını yönelttik.
Meşhur Kastamonu pastırması da zamlandı
Döviz artışıyla birlikte bir çok kaleme gelen zamlardan, Kastamonu'nun coğrafi işaretli ürünü Kastamonu Pastırması da nasibini aldı. Geçtiğimiz yıl 200 liraya kadar bulunabilen pastırma yüzde 40 zamlanarak 280 liraya kadar çıktı. Fiyat artışıyla dar gelirli ailelerin de menüsünden çıkan pastırmanın, önümüzdeki yaza 300 liraya çıkması bekleniyor.
Zam furyası, Nasrullah kuşlarını da vurdu
Artan girdi maliyetleriyle temel ihtiyaçlar gibi hobilerimize de zam geldi. Tarihi Nasrullah Meydanı'nda yem satan satıcılar, yem fiyatlarını 5 TL'den 10 TL'ye çıkarmak zorunda kaldı.
Öğrenci yurdunda moral gecesi
Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Şeyh Şaban-ı Veli Öğrenci Yurdu’nda moral ve motivasyon gecesi düzenlendi.
Böyle hoca zor bulunur!
Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, yaklaşan vize sınavları öncesinde Daday Tüfekçi Köyü'nde bulunan Kılıç At Çiftliği'nde vakit geçirerek moral buldu. Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesii Rugeş Demir'in sponsor bularak öğrencilerini gezdirdiği etkinlikte; öğrenciler, sınavlar öncesinde moral bulurken, Daday'ın eşsiz doğasının tadını çıkardılar.
Rüzgara karşı ekmek kavgası
Özellikle pandemi döneminde kıymetleri daha çok anlaşılan motosikletli kuryeler, yaklaşan kış ayı öncesinde soğuklardan çok 'müşterilerin tavırlarından' şikayetçi... Her türlü hava koşulunda müşterilerinin siparişlerini ulaştırmak için Kastamonu sokaklarında mesai harcayan kuryeler, her şeyden önce anlayış istiyor
Emekli Tümamiral, Kastamonulularla buluştu
Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Türk DEGS) Başkanlığını yapan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı Park Dedeman Otel'de Kastamonu’da 'Denizlerin Önemi ve Mavi Vatan' konulu seminer verdi.
Azerbaycanlı kardeşlerimizin 'zafer coşkusu'
Kastamonu Üniversitesi'nde okuyan Azerbaycanlı öğrencilerin kurduğu Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu, Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Kütüphanesi'nde Azerbaycan Ulusal Direniş ve Zafer Bayramı günü etkinliği düzenledi.
Üniversiteliler ‘can’ veriyor
Kastamonu Üniversitesi’nde (KÜ) kan bağışı stantları kuran Türk Kızılay, üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı
Narkotik'ten öğrencilere 'uyuşturucuyla mücadele' semineri
Polis ekipleri tarafından Kastamonu Üniversitesi iletişim Fakültesinde,uyuşturucuyla mücadele kapsamında seminer verildi.
Yerel esnaf, Kastamonululardan ilgi bekliyor!
ZİNCİR MARKETLERE KARŞI VAROLMA MÜCADELESİ GÖSTEREN YEREL ESNAF DESTEK BEKLİYOR
Örnek hareket
YOLDA BULDUĞU CÜZDANI MUHTARA TESLİM ETTİ