BOYRAZ; "ÇOĞU
YERDEN KOVULDUK"
Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz da özel bireyler olarak yıllardır bir mekan bulamadıklarını vurgulayarak; "Bu yıl farkındalığın çoğaldıkça arttığını görüyoruz. Çoğu yerden kovulduk, bu salon bize mucize gibi geliyor. Verilen hizmet paha biçilemez. Satranç kursları, okçuluk, masa tenisi var internet yok televizyon bağımlılığı yok. Çocuklarımın heyecanla gelişini, Cumhurbaşkanıma izletmeden Rabbim'e nefesimi teslim etmeyeceğim" dedi.
"DEVLETİN GÜCÜNÜ
EN ÇOK HİSSEDEN BİZİZ"
Boyraz konuşmasını şöyle sürdürdü; " Empati yapabilmek için insanın başına gelmesi gerekiyor. Oğlum otizmli olmasaydı ben hiçbir özel bireyi bilmezdim, otizm nedir bilmezdim. 18 yıl önce 3 özel birey ile bu yola çıktım. Herkese dernek olarak destek olmaya çalıştık. Kastamonu’da bu yıl çaldığım kapıların hiç birinden boş dönmedim. Şu anda ilgilendiğim aile sayısı bin 800’ün üzerinde. Bizim özel birey anneleri olarak devletimizin hakkını ödeme şansımız yok. Geçenlerde bana bir anne, savaş çıkarsa evladımı sana bırakır ilk önce ben koşarım dedi, çünkü devletin gücünü en çok hisseden biziz. Özel eğitimde yaşam boyu destek, o yüzden halk eğitim merkezlerinden görevli hocalar şu anda açılışını yaptığımız salonda görev yapmaktadırlar. Empati başına gelmeyince olmuyor. Çok teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin."
ASRAK; "5 YAŞINDAN 22 YAŞINA KADAR ÇOK CİDDİ KONUŞMA SORUNU ÇEKMİŞ ENGELLİ BİR BİREYİM"
Kastamonu Gençlik Ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak; "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylerimizi, haftada bir, ayda bir, yılda bir gün değil her an hatırlamak adına, devletimizin son yıllarda yaptığı özel bireylerimizle ilgili kanun ve düzenlemeler TBMM’de yapıldı. Tüm kurumlarımız ellerinden geldiğince çalışmalarını yaptı. İlimizde de iyileştirme hareketleri yapıldı. GSİM olarak bizde özel bireyler için ne yapabiliriz diye istişare ettiğimizde, bu salonun en güzel yerini her gün bireylerimizin birbirleri ile kaynaşacakları yer olarak tefriş ettik. Devletimizin imkanlarını özel bireylerimizle buluşturmuş olduk. Ben de engelli bir birey olarak, 5 yaşından 22 yaşına kadar çok ciddi konuşma sorunu çekmiş engelli bir bireyim. Bunun acısını bende yaşadım. Yapmak önemli ama bunu yaşatmak daha önemli. Burada en önemlisi özel bireylerimiz ve aileleri ile aşağıdaki salonlardaki çalışan öğrencilerimiz ve aileleri ile kaynaşıyorlar. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde buradan bir çığ gibi yayılıp, buna benzer yerlerin sayısının artacağından hiç şüphem yok" dedi.
VİDİNLİOĞLU; " ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ'NİN İNŞAATINI TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ"
Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu; "Farkındalığın git gide arttığı, toplumunda en büyük problemlerinden biriydi engelli bireyler. Özellikle son dönemde bu konuda o kadar yoğu çalışmalar oldu ki, belki her ilde farklı farklı düzeylerde farkındalık oluştu. Bu işe gönül veren insanların bu konudaki çalışmaları da farkındalığın artmasında önemli yerleri oluyor. Benim ailemde de engelli bir birey var, çekilen sıkıntıları o yüzden çok iyi biliyorum. Ufak bir ihtiyacınız olur, bırakıp gidemezsiniz. Başkaları için çok ciddi problem olarak görünmeyebilir ama yaşayanların ağzından dinlediğiniz zaman görüyorsunuz ne kadar büyük problem olduğunu. Bu konuda bizlerde bir çalışmanın içerisindeyiz. Çalışmalar yapıyoruz, Engelsiz Yaşam Merkezi'nin inşaatını tamamlamak üzereyiz. Bir iki ay içerisinde açılışını hep birlikte yaparız" dedi.
ÇELİK; "ÖZEL BİREYLERİMİZ İÇİN DAHA GÜZEL İMKANLARI OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Merkez Spor Salonu'nun Kastamonu için önemli olduğuna vurgu yaparak; "Salonun, merkezde yer almasının ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin her yerinde çok güzel tesisler yaptık, sportif, kültürel anlamda bu tesislerin içinin dolması, önemli. Bu tür imkanlar özel bireylerimizin hepsine Türkiye’nin her yerinde sunulmuş durumda. Cumhurbaşkanımızın ülkenin başına gelmesi ile birlikte Türkiye’de engelliler ile ilgili aslında bir zihniyet dönüşümü gerçekleşti. 2005 yılındaki yasal çalışma ile birlikte çok güzel adımlar atıldı. Engelli bireylerimiz toplumda artık itilmiş, dışlanmış bireyler değil toplumun en önünde tutulan nadide bireyler haline geldi. Kamu binalarını engellilere hizmet edecek şekilde düzenlenmiş olması, kamudaki istihdam oranlarının 10 kat ileriye taşınması bunların hepsi en güzel örnekler. Daha güzel hizmetleri de kazandırmak istiyoruz, buradaki imkanlar bizi de mutlu ediyor. Özel bireylerimiz için daha güzel imkanları da oluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
ÇAKIR; "ONLAR BİRÇOK ALANDA BİZLERE MÜTHİŞ BİR ÖRNEK"
Vali Avni Çakır ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "İşin sırrı aslında burada, bu kardeşlerimizin yüzlerindeki ışıltı. Buradaki özel bireylerimizin ve ailelerimizin yüzlerinin güldüğünü hissediyorsak zaten çok şeyi başarmışız demektir. Bu anlamda Kastamonu’da gerçekten de çok güzel şeyler oluyor. Bende her türlü taleplerine büyük bir hassasiyet ile yaklaşmaya gayret ettim ve çok büyük bir mutlulukla sosyal hayatta çok daha fazla görünmelerine şahitlik ettim. Onların özgüven ve morallerindeki artışları bende sizin gibi takip ettim. İnşallah bundan sonra onların her güzel anına hep beraber şahitlik edeceğiz. Onlarla ilgili bir davet aldığımız zaman lütfen en geniş katılım ile buna icabet edelim. En büyük desteklerden bir tanesi de bu olur. En büyün engelin sevgisizlik olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamda onlar birçok alanda bizlere müthiş bir örnek. İnşallah çok daha güzel etkinliklerde beraber olacağız, herkesi tekrar tebrik ediyorum."