Pazar berberler, Salı kuaförler kapalı

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar almıştı.

Bunun üzerine Kastamonu’da da erkek kuaförleri ve güzellik salonları Pazar günü, bayan kuaförleri ise Salı günleri tatil yapacak.

Alınan bu kararın üzerine, Kastamonu Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Yönetim Kurulu adına Başkan Cahit Kıcıroğlu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

ÖZEL GÜNLER ÖZEL İZNE TABİ OLACAK

Yönetim Kurulunun aldığı kararı açıklayan Kıcıroğlu açıklamasında, “Erkek berberleri Pazar günü tatil olup, diğer günler çalışma saatleri, 08.00-22.00, güzellik salonları Pazar günü tatil olup, diğer günler çalışma saatleri, 08.00-21.00, bayan kuaförleri Salı günü tatil, diğer günler çalışma saatleri, 08.00-21.00 saatleri arasında uygun görülmüştür. Üyelerimiz için belirlediğimiz zorunlu tatil ve saatleri AVM’lerdeki güzellik salonları, erkek berberleri, bayan kuaförleri için de geçerlidir. Haftada bir gün zorunlu tatil günlerine denk gelen özel günlerde (kına, nişan, düğün, sünnet merasimi) özel izne tabi tutulup izin yetkisi odamıza verilmiştir” ifadelerine yer verdi.