“Problemlerin çözümü için irade gösteriyoruz”

Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Cem Sultan Bedesteni’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kastamonu’da yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bir değerlendirme konuşması yapan Belediye Başkanı Vidinlioğlu; “Şehrin problemlerini çözme noktasında irade gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.


Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Cem Sultan Bedesteni’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kastamonu’da yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bir değerlendirme konuşması yapan Belediye Başkanı Vidinlioğlu; “Şehrin problemlerini çözme noktasında irade gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.

VİDİNLİOĞLU; “ŞEHRİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZME NOKTASINDA İRADE GÖSTERİYORUZ”

Çok sağlam bir proje ekibi olduğunu belirten Belediye Başkanı Vidinlioğlu; “Çalışmalarımızı gün be gün hayata geçiriyoruz. DSİ’den aldığımız barajın yan tarafını hem güzel bir mesire alanı hem de bisiklet yolu olarak hayata geçireceğiz. Botanik Parkı derleyip toparlayacağız. Millet Bahçesi epeyce yol aldı. Bir iki ay içerisinde teslim noktasına gelecek, çok hızlı ilerliyorlar. Atık Su Arıtma Tesisimizi bitirdik. Bunların da açılışını yapacağız. Şehrin en çok dile gelen konularından birisi Engelsiz Yaşam Merkezi. Belki istenilen büyüklükte değil ama Engelsiz Yaşam Merkezi’yle ilgili hazırladığımız bir projemiz vardı. Onunla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yaşlı Bakım Merkezi’miz hemen hemen bitti bu ay sonunda teslim edilecek ve faaliyet geçecek. Şehrin problemlerini çözme noktasında irade gösteriyoruz” dedi.

“MEHMET AKİF ERSOY MAHALLESİ’NDEKİ ÇALIŞMALAR İÇİN 2 YILDA 45 MİLYON LİRA HARCAMA YAPILDI”

Kastamonu’nun alt yapı sorunlarıyla ilgili sorunlara da değinen Başkan Vidinlioğlu; “Yaklaşık 450-470 milyonluk gibi bir yatırımı hayata geçirmişiz. Sadece Atık su arıtmanın maliyeti 400 milyon civarında. İnşallah Pazartesi günü de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda Bakanımızla bir görüşmemiz var. İnşallah şehrin alt yapısı ile ilgili şehrin problemlerini görüşeceğiz. Bu alt yapı sorunu 45 yıllık bir problem. Şehrin 50 bin nüfusuna göre yapılan alt yapısının, 125 bin nüfusa hizmet vermesi çok da mümkün değil. Suyun basıncını biraz fazla verdiğiniz anda borular patlıyor. Basıncı kıstığınızda da üst katlara su çıkmıyor. Bu fizik kuralı. Dolayısıyla borularla şehre hizmet vermek çok zor. Bazı şeyleri söylemek kolay ama çözme noktasında irada göstermek o kadar kolay değil. Yaklaşık 400 milyonluk bir yatırım getiriyor, alt yapının değişmesi anlamında. O kadar çok yapılaşma var ki bu kadar çok yapılaşma içerisinde hizmet götürmekte hem zorlanıyorsunuz hem de dediğim sebeplerden dolayı sorunlarla karşılaşıyorsunuz. Alt yapıları biten alanların asfalt çalışmalarını yapıyoruz. En son otogarın karşısında Kuzeykent’e çıkan yer çok kötüydü. Oranın asfaltı bitiyor. Mehmet Akif Ersoy’da birkaç yeri bitirdik. Zaten oraya harcadığımız miktar 2 yılda 45 milyon lirayı buldu. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yağan yağmur sonrasında Taşköprü yolu taşınan molozlar ve taşlardan dolayı trafiğe kapanıyordu. O kadar yağmur yağdı şehrin trafiğinde tek bir sıkıntı olmadı. Çünkü biz Mehmet Akif Ersoy mahallesinin alt yapısına 2 sene önce 17 milyonluk yatırım yaptık. Kuzeykent’te bir takım yerleri elden geçirmiş olduk Mehmet Akif Ersoy mahallesinin alt ve üst yapısını hemen hemen yol aldırdık. Bazı yerler var ki mesela Seyrangah’tan çevre yoluna giden yolu programımıza aldık. Yolun kötü olduğunu ben de biliyorum ama sırayla hepsini yapıyoruz. Bunlar ciddi maliyet gerektiren şeyler” dedi.

“ALDIĞIMIZ AZ PAYA RAĞMEN BU KADAR İŞ ÜRETTİK, ÇOK ŞÜKÜR”

Empati yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Vidinlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Pandemi sürecinde devletin gelirlerinde ne kadar azalma varsa, belediyenin gelirlerinde de o kadar azalma var. Çünkü İller Bankası’ndan pay alıyoruz. Aldığımız az paya rağmen bu kadar iş ürettik çok şükür. Ben bu konuda Belediyemizin çok şey yaptığını düşünüyorum. Ama eksik kaldığımız yerlerden birisi duyurma. Özellikle bundan sonrasının bundan öncesinden çok daha hızlı ilerleyeceğini söyleyebilirim. Her külfetten bazen de hayrı işler çıkıyor. 30-35 günlük Bozkurt’ta yaptığımız mesainin bize çok ciddi anlamda dönüşleri oldu. Biz orada hiç hesap kitap yapmadan iyi niyetle çok ciddi çalışmalara imza attık. Bu çok gündeme gelmedi. Dereli’de çok ciddi salgın hastalıklar meydana gelmişti. Ağustos ayında sıcaktan nefesinizin kuruduğu bir ortamda Bozkurt’ta, bu kadar büyük bir afetle karşı karşıya kalmışken, sel suya karışmışken, bir tane bile salgın hastalık görülmemesinin nedeni bizim yaptığımız çalışmalardır. 3 tane makine kiraladım, 4 tanesini kardeşim Yaşar Tatar İstanbul’dan gönderdi, bir tane de bizde vardı. 8 tane kompresörle 3 farklı ilaçla hem sineklere hem haşerelere hem de kemirgenlere karşı sadece Bozkurt’un değil, Çatalzeytin’in, Abana’nın, Küre’nin, Devrekâni’nin, Şenpazar’ın Pınarbaşı’nın bütün bölgenin ilaçlamasını 3 gün arayla yaptık. Bir tane bile salgın hastalık görmeden o süreci atlattık. Bu da bize ciddi anlamda itibar kazandırdığını söyleyebilirim. Gittiğimizde hiçbir yerden eli boş dönmedik. Sıkıntımızı götürdüğümüzde tüm Bakanlıklardan yardım gördük. Bu anlamda da her birine teşekkür ediyorum. Genel Başkan Yardımcılarımız bakanlıklarla görüşme noktasında bizlerin yolunu açtılar. Bir sürü şeyi şehre kazandırmamıza vesile oldular. Onun için bundan sonrasında Kastamonu adına çok daha güzel ve hayırlı işlere imza atacağız.”

“ŞEHİRLER, GENÇ NÜFUSLA ATILIM YAPARLAR”

Başkan Vidinlioğlu, eğitim öğretim için şehir dışına giden gençlerin şehre dönemleri gerektiğini vurgulayarak; “Biz birlikte hareket ettikten sonra, hepimiz aynı problem üzerinde yoğunlaştıktan sonra çözemeyeceğimiz çok sorunumuz yok. Ama şehrin gerçeklerini bir defa masaya koyacağız ve onun üzerinden hareket edeceğiz. Bizim yaşlı bir nüfusumuz var. Özellikle bu anlamda sizlerin de çok desteğine ihtiyacımız var. Ben şehre dönmemiş olsaydım. En az 15yıllık profesördüm. Ama ben eğitim ve öğretim için gidenlerin geri dönmemesini kabullenemediğim için geri döndüm. Her türlü imkânım da vardı. Kastamonu dışına eğitim öğretim için giden gençlerimiz doğdukları ve doydukları topraklara hiç değilse 3-5 tane hizmet için gelsinler. Çünkü şehirler mutlaka genç nüfusla atılım yaparlar. Yenilikleri onlar yaparlar. Bu dönüşümü birlikte yapmalıyız ki şehre yön aldırabilelim. İnşallah bu tarz etkinlikleri de artırırız. Yüzümüzü olumlu şeylere çeviririz. Birbirimizi kırmadan incitmeden yol gösteririz” dedi.