Yeşeren Umutların Ayrı Dünyaları oyunu sahne aldı

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Daire Başkanlığı’nın Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Bünyesinde açtığı uygulamalı Tiyatro kursunda eğitim alan üniversite öğrencilerinin sahnelediği “Yeşeren Umutların Ayrı Dünyaları” adlı eser; 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, Kastamonu Belediye Başkanlığının Nikâh ve Konferans Salonunda, Kastamonu Belediyesinin katkılarıyla ücretsiz sahnelendi.

İzleyicisi tarafından beğeni alan Üniversite öğrencilerine, NÖBETÇİ EKİP’İN profesyonel oyuncuları da, rol alarak destek verdi.

Tiyatro gösterisine; Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, eski Belediye Başkanı Süleyman Yücel, Devlet Tiyatroları oyuncusu ve Sınav Koleji Kurucusu Şefik Ziya Kocaman, Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi eski Müdürü Ünal Akgün, Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Ayrıca 16 Mayıs’ta “Hayata Farklı Bakıyoruz” adlı eserle sahne alacak olan, Görme Engelliler Derneği’nin tüm üyeleri de kendilerine Tiyatro eğitimi veren Hulusi Sıvacı’ya ve eğitim gören Üniversiteli gençlere destek olmak adına etkinliğe katılım sağladı.

PELENKOĞLU; “SANATIMIZI ÖĞRETME GAYESİNDEYİZ”

Nöbetçi Ekip Genel Koordinatörü ve eserin yazarı Ahmet Pelenkoğlu, yaptığı açıklamada; “Yeşeren Umutların Ayrı Dünyaları adlı eserimi sahneleyen bu kadroyu, firmamızda yarım zamanlı da olsa istihdam edebilirim. Üniversitemiz, yalnız Türkiye’nin değil, dünyanın seçkin üniversiteleri arasındadır. Gerek yurt içi gerekse yurtdışından, üniversitemizde öğrenim görmeye gelen tüm öğrenciler, öncelikle memleketimize emanettir. Bizler, sanatçı olarak; onların yaşam kalitelerini artırabilmek ve kollarına birer bilezik takabilmek için sanatımızı öğretme gayesindeyiz. Bu akşamki gösteri, açılan kursun uygulama dersi niteliğinde olduğundan, davetiye dağıtmadık. Fakat bu eseri, Nöbetçi Ekip’in Profesyonel tiyatro listesine almak istiyorum” dedi.

“SAHİP OLDUĞUMUZ DEĞERLERİN NÖBETÇİLERİYİZ”

Nöbetçi Ekip hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Pelenkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Nöbetçi Ekip, ilimizde, yerel anlamda faaliyet gösteren ama ülke genelinde aktif bir profesyonel tiyatroyu bünyesinde bulunduran güzel sanatlar firmasıdır. Tiyatro ile uzaktan ya da yakından alakası bulunmayan tanınmış yüzlere gösterilen hayranlık; yerelde, profesyonel tiyatrolara verilmesi gereken imkânın önüne geçmemelidir. Bu sebeplerden ötürü, yerel olmasından kaynaklanan söz konusu profesyonellik zaman zaman göz ardı edilebilmektedir. Fakat her profesyonel tiyatro gibi, bizim de vergi mükellefiyetimiz, bağlı bulunduğumuz ticaret odasına ve muhasebe aidatımız, Personelimizin sigorta primleri; Kira, ulaşım, iletişim, ısınma gibi giderlerimiz mevcuttur.   Biz, ‘Sahip olduğumuz değerlerin Nöbetçileriyiz!’ ilkesi ile 28 yıl boyunca bu şehrin somut ya da somut olmayan kültür miraslarına sahip çıkmaya çalışıyor ve mücadele ediyoruz; Bu şehrin insanı ve gurbetçilerimizin de bize, yani kendi değerlerine sahip çıkmasını beklememiz gayet doğaldır. Malumatınız üzere, Pandemi sürecinde en çok etkilenen bizler olduk. Kurucumuz Hulusi Sıvacı, Aile arabasını satarak, sanatçılarımızın mağduriyetini gidermeye çalıştı. En son; Müzik Eğitim Merkezimizden piyanomuzu sattık. Bizler, Gölge oyunu, Ortaoyunu, tuluat ya da modern tiyatroyu âlâsı ile yapabilecek yeteneğe, tecrübeye ve oluşuma sahibiz. Özetle şunu söyleyebilirim ‘İmkân tanındı da biz mi Yapmadık? Biz isteyince neden müsrif oluyor?” dedi.