Kastamonu’nun gururu “Kastamonu HEM”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022’nin ilk iki ayında Halk Eğitim Merkezlerinden yararlananların sayısının 1 milyon 327 bin 552’ye yükseldiğini bildirmişti.

Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi ve Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi ise 1 Eylül 2021 ve 24 Mart 2022 tarihleri arasında farklı alan ve farklı dallarda bin 146 kurs açıldı. Bu kurslarda 18 bin 595 kişi eğitim aldı. Bu sayılar Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu belirtiliyor.

Halka mesleki ve sosyal-kültürel amaçlı bilgi, beceri kazandıran, kişilerin boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlayan ve gelirlerini artırmaya yardımcı olan yaygın eğitim kurumu olan Halk Eğitim Merkezleri, faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye genelinde, 81 ilde faaliyet gösteren 996 Halk Eğitimi Merkezi, yoğun bir şekildevatandaşların taleplerini karşılamaya çalışıyor. Türkiye genelinde güncel verilere göre Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim alan toplam kursiyer sayısı 50 milyon 214 bin 739 kişi. Toplam kurs sayısı ise 2 milyon 563 bin 409. 2022 yılının ilk 3 ayında Türkiye genelinde toplam açılan kurs sayısı 135 bin 182 olurken, toplam kursiyer sayısı ise 2 milyon 565 bin 232 kişi oldu.

KASTAMONU HEM VE KADIDAĞI HEM SON 3 AYDA 5 BİN KURSİYER AĞIRLADI

Kastamonu Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Kadıdağı Halk Eğitim Merkezi ise elinden geldiğince, açılması için gereken şartların sağlanması kaydıyla kurs taleplerini değerlendiriyor. Kastamonu Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Kadıdağı Halk Eğitim Merkezi’nde ise 2022 yılının ilk 3 ayında kaydı yapılan toplam 5 bin kursiyer olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz iki sene boyunca yaşanan pandemiye rağmen performansından ödün vermeyen Kastamonu Halk Eğitim Merkezi, yeni kurslar açmayı ve halkın bu yöndeki taleplerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Sadece el işleri ile ilgili değil, daha öncesinde hiç verilmemiş olan Kırsal Turizm, Yenilenebilir Enerji, Aromatik Bitki Yetiştiriciliği gibi kursları da bünyesinde vatandaşların hizmetine sunan Kastamonu Merkez ve Kadıdağı HEM, vatandaşların en güncel becerileri elde edebilmeleri adına yoğun çaba gösteriyor. Kurs yelpazesini daha da genişleten Kastamonu Merkez ve Kadıdağı HEM, son 3 ayda 5 bin kursiyeri ağırladı. Geçtiğimiz sene Eylül ayından bu sene Mart ayına kadar, toplam 7 ayda farklı dallarda 1.146 kurs açıldı. Bu kurslarda ise toplamda 18 bin 595 kişi eğitim aldı. Bu sayıların Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu belirtildi.

Kurs açılması için toplam 12 kursiyerin olması gerektiğine dikkat çeken yetkililer, şartlar sağlandığı takdirde vatandaşların istediği kursları açtırabilecekleri kaydedildi.