Köpek saldırısı sonrası başkandan açıklama

Seydiler'de geçtiğimiz gün bir kız çoğunun köpek saldırısına uğramasının ardından Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, açıklama yaptı. Bazı haber mecralarında kullanılan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Erdoğan, saldırıya uğrayan çocuğun durumunun iyi olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, şu açıklamayı yaptı:

''Değerli hemşerilerim ilçemizde üç gün önce meydana gelen ve sokak köpeklerinin saldırısına maruz kalan kız çocuğumuza ve ailesine büyük geçmiş olsun dileklerimi tekrar iletirken, olay anından itibaren çocuğumuzun yanında olduğumuzu belirtmek isterim.

Bilindiği üzere gerçekleri bozma, tahrif etme ve abartarak kamuoyuna yansıtma da yalan haberin en yaygın olan şeklidir. İlçemizde yaşanan üzücü olay sonrası, gerek ulusal haber site ve kanalları gerekse sosyal mecralarca bazı art niyet kişiler tarafından asılsız uydurma haberler ve olay yeri ile ilgili hiçbir görüntü olmamasına rağmen başka bölgelerde meydana gelmiş görüntülerle montaj ve kurgu yapılarak halkımız yanlış bilgilendirilmiştir. Bu asılsız görüntüler beraberinde haberi izleyen vatandaşlarımızca ve bölge halkımızca tedirginlikle karşılanmış, haberleri izleyenlerde yanlış algı oluşturulmuştur.

Söz konusu haber görüntülerinin ilçemiz ile hiçbir ilgisi yoktur.

Bizleri asıl ilgilendiren ve sevindiren durum çocuğumuzun sağlık durumunun iyi olmasıdır. Geleceğimizin mirasçıları, güvencesi olan çocuklarımızın eğitimi, oyun ve yaşam alanlarına olan ilgimiz ne ise güvenlikleri de şahsım için son derece önemlidir.

Vatandaşlarımıza duyarlılıkları için teşekkür ediyorum.''