Açılış dersini gerçekleştiren Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, “İhtisas Odaklı Girişimcilik” sunumunu gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Küçük sunumunda, ihtisas odağının il ve bölge için önemi, ihtisas odaklı proje örnekleri, ihtisas odaklı projelere olan ihtiyaç ve sektör talepleri konularında önemli bilgiler verdi.
Programın ikinci oturumunda girişimci adaylarına yönelik motivasyon konuşmasıyla başlayan Kastamonu Teknokent ve Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, “Teknokentler Özelinde Profesyonel İş Yaşamına Adım” başlığında kilit bilgilere değindi.
Prof. Dr. Yenigün konuşmasında, bölgenin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak için ihtiyaç duyduğu desteğin ve altyapının lokomotifi olarak Kastamonu Teknokentin önemli bir yeri olduğundan ve yapılan İhtisas Odaklı Girişimcilik ve Kuluçka Programının da bu amaca yönelik hatırı sayılır bir katkı sunacağı vurgusu dikkat çekti. Ayrıca gerçekleşecek bu eğitim programının, iş hayatlarında genç girişimcilerin, ticari rekabet sırasında yaşarken öğrenmenin getirebileceği kötü tecrübeler edinmesinin doğru mekanizmalar ile önlenmesine yönelik kurgulandığını belirtti.
Prof. Dr. Kasım Yenigün ayrıca, bu programın yeteri kadar maddi güce, bilgi birikimine, tecrübeye sahip olmayan girişimci fikirlerin ve bilginin, ürüne ve değere dönüşmesine önemli destek sağlayacağı üzerinde durdu. Eğitim, Yenigün ve girişimci adayları arasında geçen sohbetle son buldu.