Kastamonu Mermeri İtalya’da!

Coğrafi işaretli ürünlerimiz arasında yer alan “Kastamonu Mermer ve Doğal Taşı” Uzakdoğu’dan sonra yönünü Avrupa’ya çevirdi.

Kastamonu’daki mermer ve doğal taş firmaları; Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) tarafından yürütülen “Uluslar Arası Rekabetin Geliştirilmesi Projesi” (URGE) kapsamında İtalya’nın Verona kentindeki dünyanın en önde gelen doğal taş marka ve tasarım fuarı MARMOMAC’ta Ticaret Bakanlığı desteği ile görücüye çıktı.

FINDIKOĞLU: “İŞLETMELERİMİZİ DÜNYACA ÜNLÜ FİRMALAR İLE BULUŞTURUYORUZ”

Mermer firmalarını İtalya’daki fuarda yalnız bırakmayan KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu yaptığı açıklamada mermer ve doğal taşın Kastamonu’nun ekonomik kalkınma dinamiklerinden biri olduğunu kaydederek; “Kastamonu mermerimiz öncesinde Uzakdoğu ülkelerine ihraç olurken sektördeki yatırımlar ve değişime uyum odaklı çalışmalar ile işlenmiş ürün olarak ihraç edilmeye başlanıyor. Ticaret Bakanlığı’na sunduğumuz ve uygun görülen URGE projemiz ile mermer ve doğal taş sektörünü KATSO olarak destekliyoruz. Temmuz ayında Çin’e yapılan ihracatta İstanbul ve Ankara’dan sonra 3’üncü olan Kastamonu mermer işletmelerimiz için ihracat odaklı ilk faaliyetimizde işletmelerimiz dünyaca ünlü firmalar ile İtalya’da buluşturarak katma değer sağlamayı amaçlamaktayız” dedi.

“MERMERDE HEDEF AVRUPA”

Avrupa standartlarında ürün üreterek AB ülkelerine ihracatın zorluğuna değinen KATSO Başkanı Fındıkoğlu; “Ürünlerimizin bu değeri hak ettiğini düşünüyoruz ve sektördeki firmalarımızıninovasyona yaptıkları yatırımlar ile ihracatta AB Ülkeleri ile birlikte çok daha farklı noktalara geleceklerine inanıyoruz. İtalya’daki fuara yaklaşık 6 aydan beri hazırlanıyoruz. Bu süreçte bizlere destek veren Ticaret Bakanlığı ve Dış İşleri Bakanlığı bürokratlarına ve Kastamonu Valimiz Meftun Dallı’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasında bulundu.