Kastamonu komandolarından rekor kan bağışı

Kastamonu Gölköy'de bulunan Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı'nda düzenlenen kan bağış kampanyasında, son üç yılın en yüksek kan bağışı miktarına ulaşıldı. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Gülhan Kılıç'ın katkılarıyla gerçekleştirilen kampanyada, 2024 yılında rekor bir artışla 3 bin 491 ünite kan bağışı yapıldı.

Kızılay Kastamonu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ahmet San, Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Albay Gülhan Kılıç’a gösterdikleri duyarlılık ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Dr. San, komandoların kan bağışının yanı sıra kök hücre bağışında da bulunduklarını belirtti.

San, ilimizde eğitim gören Jandarma Komandoların il için çok büyük bir öneme sahip olduğunu ve bu konuda yerel halkın farkındalığının artması gerektiğine dikkat çekti.

"KASTAMONU’NUN KAN İHTİYACININ ÜÇTE BİRİNİ GÖLKÖY ALAYI'NDAN KARŞILIYORUZ"

Dr. San konuşmasında şu ifadelere yer verdi; " Bu arkadaşlarımız, kan bağışının önemi konusunda farkındalık oluşturarak bize ciddi anlamda katkı sağladılar. Bu bizim için çok değerli. Genç ve sağlıklı olan bu askerlerimiz, aynı zamanda gönüllü birer kan bağışçısı. Kastamonu’nun kan ihtiyacının üçte birini Gölköy Alayı'ndan karşılıyoruz. Bu, Kastamonu’nun yükünü büyük ölçüde hafifletiyor. Yaşlı nüfusun yoğun olduğu bir ilde, kendi çabalarımızla ulaşamadığımız rakamlara onların katkıları sayesinde ulaşıyoruz."

"BU YIL KIŞLADAN 3 BİN 491 ÜNİTE KAN BAĞIŞI ALDIK"

Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı kışlasında düzenlenen kan bağış kampanyasında alınan bağış miktarlarına da değinen Dr. San; "Biz Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı kışlasında; 2022 yılında 1.154 ünite, 2023 yılında 1.460 ünite kan bağışı almıştık.  Ancak bu yıl yüksek bir rakama ulaştık. Geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz 4 günlük kan bağış kampanyasında toplam 1.262 ünite kan bağışı aldık. 2024 yılı Eylül ayına kadar kışlada aldığımız kan bağış miktarımız ise toplam 3 bin 491. Bu sebeple Albay Gülhan Kılıç'a ve onun nezdinde komandolarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

"BİRLİĞİMİZİN BURADA BULUNMASI KASTAMONU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Diğer yıllar ve bu yıl arasındaki yaşanan farka da değinen Dr. San; "Pandemi, deprem ve sel gibi olumsuz olaylar nedeniyle önceki yıllarda insanlara ulaşmakta zorluk çektik. Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı, kan bağışında ilimizin ihtiyacının karşılanması noktasında önemli bir kurumumuz. Alay Komutanımız Albay Gülhan Kılıç bu konuda büyük bir gayret gösteriyor ve birliğindeki komandoları motive ederek kan bağışına teşvik ediyor. Bu hem farkındalık oluşturma açısından hem de Kastamonu'ya böyle bir duyarlılık katılması bakımından son derece önemli. Albayımıza sağladığı katkılardan dolayı özellikle teşekkür ediyoruz. Bu birliğin burada bulunmasının Kastamonu için ne kadar önemli olduğunu fark etmemiz gerekiyor. Yerel halkın da bunun bilincinde olmasını istiyoruz."

47 KOMANDO KÖK HÜCRE BAĞIŞLADI

Dr. San ayrıca komandoların sadece kan bağışında bulunmadığını kök hücre de bağışladığını vurguladı. Dr. San;  "47 kök hücre bağışında da bulundular. Eğer Türkiye'de bir eşleşme olursa, bu bağışçılarla iletişime geçilecek" diye konuştu.  (Nihan Kıran/ ÖZEL HABER)