Minik çocuklar ‘Allah rızası için’ dilendiriliyor!

Kastamonu’nun merkezinde yer alan çok sayıda kafede masaları gezerek dilenen erkek, kadın ve küçük yaştaki çocuk dilenciler, vatandaşları rahatsız etmeye başladı.

Ülkemizdeki ekonomik çıkmaz çocuk ve yaşlı dilenci sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Türkiye’de yaşanan bu durumun etkisi Kastamonu’ya da yansımış durumda. Memleketimizde dilencilerin sayısı günden güne artarken, kafelerin yoğunlukta bulunduğu bölgelerde mesken tutan dilenciler, kafede oturan müşterilerden para isteyerek rahatsızlık veriyor.

OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLAR DİLENİYOR

Okula gitmesi gereken yaşta olan çocuklar, yaşlı kadınlarla birlikte; Kastamonu’da bulunan lüks kafeleri masa masa gezerek dileniyor.

PARA YOKSA ‘SAYGI’ DA YOK!

Bu durumdan rahatsızlık yaşayan vatandaşlar, kafeye gelip para isteyen dilencilere para vermediğinde ise kötü muamele ile karşı karşıya kalıyor.

DİLENCİLİK YAPMAK YASAK MI?

Devletimizin düzenlediği kanunlara göre; dilencilik yapmak bir kabahattir ve bu husus kabahatler kanunda düzenlenmiştir. Bunun yanında çocukları, beden veya ruh bakımından kendisini idare edemeyecek durumda bulunan kimselere dilencilik yaptırmak TCK 229'a göre suç teşkil etmektedir.