Çalışan kalbe yine baypas

Geçtiğimiz hafta çalışan kalbe baypas ameliyatı gerçekleştirerek önemli bir ilke imza Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, riskli bir operasyonda bu başarısını tekrarladı.

İstanbul'da büyük bir merkezde 2 damarı baypas olan hasta; ciddi göğüs ağrıları sebebiyle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Hastanın damar tıkanıklığı tespit edilerek baypas ameliyatı gerçekleştirildi ve hasta; sekizinci saatte yürümeye başladı.

 

 Kalp Damar Cerrahisi cerrahı Op. Dr. Burak Tamtekin, yaptığı değerlendirmede;

''Kalp ameliyatlarında 2. kez operasyonlar genelde yüksek riskli operasyonlardır ve hastanın ilaç tedavisine rağmen hala şikayetleri varsa yapılır. Hastamız 3 yıl önce İstanbul’ da büyük bir merkezde 2 damar baypas olmuş ancak ana damara yapılan baypas tıkanmış , hastamızın ciddi göğüs ağrıları olduğu için hastamıza çalışan kalpte baypas tekniği ile anadamara yeniden baypas yaptık.Bu tür riskli operasyonlar hastanemizde ve gelişmiş merkezlerde yapılabilmekte.Hastamız 4. saatte solunum cihazında ayrılıp 8. saatte yürütüldü'' ifadelerine yer verdi.