Olukbaşı'na hastane geliyor!

Kastamonu'nun uzun yıllar sağlık ihtiyacını karşılayan Kastamonu Devlet Hastanesi yıkılarak Kuzeykent'teki yeni binasına taşınmıştı. O günden bu yana atıl vaziyette bekleyen arazi için çeşitli yatırımlar getirileceği ifade edilmiş ancak hayata geçirilmemişti. İl Sağlık Müdürü, alana semt polikliniği yapılacağını söyledi.  

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonu'da eski devlet hastanesi binası arazisi için ihtiyaca binaen bir semt polikliniğinin yapılması için harekete geçti.  Daha öncesinde eski devlet hastanesi arazisine,  engelsiz yaşam merkez, rehabilitasyon hastanesi, yaşlı bakım merkezi gibi çeşitli projelerin yapılacağı söylenmişti. Ancak söylemler yazı üzerinde kalmış daha da ileri gidilememişti. Şuanda da mevut eski devlet hastanesi arazisi atıl vaziyette bekliyor.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, söz konusu alanda bir hastane gibi değil de bir semt polikliniği minvalinde bir yatırımı kazandıracaklarını söyledi. İl Müdürü Derdiyok, bu semt polikliniğinin içerisinde, poliklinikler, uzmanlar ve röntgen, laboratuvar gibi alanların olacağını söyledi. Projenin hazırlandığını onay geldiğinde Bakanlığa sunulacağını aktaran İl Müdürü Derdiyok, söz konusu yerle ilgili de hazırlıkları olduğunu kaydetti.

"POLİKLİNİKLERİN, UZMANLARIN, RÖNTGENİN VE LABORATUVARIN OLDUĞU BİR YER OLACAK"

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  "Olukbaşı'nda sağlık anlamında sadece aile hekimliklerimiz var. Eskiden bir hastane vardı ama şimdi yok. Olukbaşı ile ilgili de bir proje hazırladık ve onu da yatırıma koyduk. Onaylandığında Bakanlığa sunulacak. Şu an Kastamonu'nun 20 yıl sonraki hastanelerinin yerleri dahi hazır. Biz hazırlayıp verdik, Vali Bey'e Vekillerimize de sunduk. Belediye Başkanımıza da 'Buna göre bütün ilin planlanması lazım' diyerek anlattım durumu. Olukbaşı'nda hastaneye benzer merkezler açmamızın bir sebebi de şu: Bu bölgeden Kuzeykent’e olan trafik yoğunluğunu azaltmak. Eğer Olukbaşı'nda bunu yapabilirsek, trafiği de rahatlatmış olacağız. Şehrin de altyapısını buna göre hazırlaması lazım.

Yeni hastanemizi, eski devlet hastanesinin olduğu alanda yapmayı planlıyoruz. Yerimiz orada hazır. Orada da hazırlıklarımız var. Hastane olarak değil, bir semt polikliniği hazırlığımız var. Polikliniklerin, uzmanların, röntgenin ve laboratuvarın olduğu bir yer olacak. Projeyi, aile sağlığı merkezinin de olacağı bir yer olarak sunduk."