Kastamonu’da örnek eğitim!

Kastamonu’da motosiklet kullanımının ve satışlarının artması, sürücü eğitimlerinin yetersiz kalması ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte motosiklet kazalarında bir artış gözlemlendi.

Bu duruma çözüm bulmak ve güvenli sürüşü teşvik etmek amacıyla, 37Rıders adlı grup, Kastamonu’nun önde gelen, 37 Kastamonu Motosiklet Kulübü ile iş birliği yaparak, Kastamonu Valiliği’nin desteği, Kastamonu Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nın katkılarıyla bir güvenli sürüş kursu düzenledi. Dilek Motorlu Araçlar, Motoban Ticaret ve Motorbike37’nin sponsorluğunda gerçekleşen bu eğitimde, 70 motosiklet sürücüsüne güvenli sürüş teknikleri öğretildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun Eğitim Kurulu’nun eski başkanı ve aynı zamanda polis başmüfettişi olan Mehmet Güngör’ün liderliğinde, Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Ekizer ve MD Akademi’nin kurucusu eğitmen Murat Demir’in de aralarında bulunduğu Türkiye’nin seçkin eğitmen kadrosu, 3 Temmuz akşamı belediye konferans salonunda beş saat süren teorik bir eğitim verdi.

Ertesi gün, 4 Temmuz’da, Kuzeykent’te belediye tarafından trafiğe kapatılan bir alanda motosiklet sürücülerine yönelik bir Motosiklet Hakimiyet Eğitimi düzenlendi. Bu eğitimle, sürücülerin motosiklet kullanım becerileri artırılarak trafik güvenliğine katkıda bulunulması hedeflendi.

3 Temmuz’da başlayan eğitim, 5 Temmuz cumaya kadar devam edecek olup en başarılı kursiyerlere eldiven, kask ve mont ödülleri verilecek.

37RIDERS Derneği Başkanı Fatih Peker, motosiklet sürüş güvenliğinin ancak nitelikli eğitimle sağlanabileceğini vurgulayarak, bu eğitim fırsatını sunan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve Zabıta Müdürlüğü personellerine şükranlarını iletti. Ayrıca, eğitimde görev alan hocalara da teşekkürlerini sundu. Fatih Peker, yerel yönetimler ve kamu kurumlarının desteğiyle güvenli sürüş eğitimlerinin tekrarlanacağını belirtti.

(Zerda Görgün)