Garajlar, artık ‘tapulu’ satılacak!

Saraçlar Mahallesi'nde Belediye'nin yaptırdığı garajların satışı devam ediyor. Beyçelebi Mahalle Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, Saraçlar Mahallesi'ndeki garajlarla ilgili 3 mahalleye seslendi.

Belediye Başkanlığı tarafından Saraçlar Mahallesi Adil Bey Sokak'ta inşa edilen otomobil garajlarının satış işlemleri sürüyor. Şu an itibariyle Saraçlar, Beyçelebi ve Budamış mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar başvuruda bulunabiliyor. Yakın zamanda garaj satışlarının tüm mahallelerde açılması ve fiyat güncellemesi yapılması planlanıyor. Garajların yüzde 70'inin satışının yapıldığı öğrenildi. 

Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu açıklamasında; "Mahalle komşumuz Saraçlar Mahallesi Adil Bey Sokak üzerinde Belediye Başkanlığı tarafından yapılan otomobil garajlarının satış işlemleri devam etmektedir. Şu an itibari ile Saraçlar-Beyçelebi-Budamış Mahallelerinde bulunan vatandaşlarımızın başvuruda bulunabilecekleri, yakın zamanda garaj satışlarının bütün mahallelerde açılması ve fiyat güncellenmesi yapılacaktır. Daha önceden 20 yıl olan süre sınırı kaldırıldı ve süresiz tapulu olarak satılacak. 3 mahalle sakinlerine duyurulur" dedi.

Muhtar Cozuroğlu detaylı bilgi için Kastamonu Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nü ziyaret edebileceklerini söyledi.

Öte yandan daha önce eski Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu zamanında söz konusu garajlardan 20 yıllığına ve 350-400 bin lira gibi bir bedelle geçici süreli satın alma yapan vatandaşların durumu ise merak konusu oldu.

ÖDEME PLANI

Garajların ödeme planı ise şöyle;

Peşin: 250 bin TL

6 Taksit: 275 bin TL

12 Taksit: 300 bin TL