Kastamonu'nun 'Mayıs' raporu

Kastamonu Valiliği Kastamonu'da Mayıs ayında gerçekleştirilen asayişle ilgili çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Vali Meftun Dallı'nın liderliğinde, orman yangınlarıyla mücadele, Kurban Bayramı yoğunluğu öngörülerek alınacak trafik tedbirleri ve Mayıs ayı içerisinde yapılan, asayişle ilgili çalışmalar hakkındaki bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

JANDARMA VE POLİS 184 PERSONEL İLE YOLLARDA NÖBETTE!

Düzenlenen toplantı sonrasında kamuoyuyla şu bilgiler paylaşıldı; "Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla yollarda artacak yoğunluk öngörülerek trafik birimlerimize diğer birimlerden araç ve personel takviyesi yaparak güzergâhlarımızda üst seviyede görünür olacağız. Tatil süresince günlük olarak 66 Trafik Polisi, 20 Trafik Jandarması olmak üzere toplam 86 trafik ekibi, 132 Polis ve 52 Jandarma olmak üzere toplamda 184 personel ile sürekli güzergâhlarımızda olacağız, denetimler gerçekleştireceğiz. Bütün vatandaşlarımızı trafik kurallarına uyma konusunda duyarlılığa davet ediyoruz.

MAYIS AYINDA 5 BİN 468 ŞAHIS YAKALANDI!

Kastamonu genelinde Mayıs ayında 402 bin 102 şahıs sorgulaması yapıldı. 148 umuma açık işyeri, 42 günübirlik konaklama yeri kontrol edildi, 27 adet ruhsatsız tabanca, 17 adet ruhsatsız tüfek, 224 fişek ele geçirildi. Aranan şahıslar üzerinde 2024 yılının ilk beş ayında yapılan çalışmalar sonucu 3.586’sı ifade, 1.882’si hapis cezası olmak üzere toplamda 5 bin 468 şahsın yakalanması sağlandı. Vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılan park, bahçe ve alanlarda denetimlerimize ağırlık veriyoruz. Çevreye rahatsızlık veren şahıslar üzerinde ekiplerimiz çalışmalarını yapıyor ve yapmaya da devam edecek.

MAYIS'TA KADES'E 97 İHBAR!

Kadına Karşı ve Aile İçi Şiddetin önlenmesine yönelik olarak İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen “Kadın Destek Uygulaması” (KADES) üzerinden mayıs ayında 97 ihbar aldık ve ekiplerimizi süratle sevk ettik. KADES bilgilendirmelerinde 2.146 kişiye ulaştık, bilgilendirdik. Bilgilendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz.

"UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK!"

52 operasyonla, 96 şüpheli şahıs yakalandı, yakalanan şüpheli şahıslardan 11 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 17 şahıs tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Yapılan operasyonlarda 667 adet sentetik ecza hapı, 191 gram metamfetamin maddesi, 307 adet Ecstasy, 288 gram bonzai maddesi, 609 gram esrar maddesi, 6 gram kokain maddesi ele geçirildi. Halkımızın huzuru için uyuşturucuya geçit vermeyeceğiz.

1 AYDA TOPLAM 603 KİŞİ BİLİNÇLENDİ!

"İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen ve ilimizde de aktif olarak kullanılan NARVAS; yani Narkotik Vaka Veri Analiz Sistemi ile yapay zekâ kullanılarak uyuşturucu satıcıları ve kullanıcılarının harita üzerinde yoğunluk durumları hakkında bilgi ediniyor, bu bölgelerde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Vatandaşlarımızdan uyuşturucu satışı veya uyuşturucu kullanımına şahit olduklarında veya şüphelendiklerinde ihbar etmelerini istiyoruz. İhbarcı bilgilerinin kati suretle saklı kalacağını da belirtiyoruz. 'En İyi Narkotik Polisi Anne' ve 'Narko Rehber' eğitimlerimize devam ediyoruz. Mayıs ayında 603 vatandaşımızı bilgilendirdik. Uyuşturucuyla mücadelede en büyük kozumuz bilinçli bir toplum. Bu bağlamda eğitici personelimizle her alanda bilgilendirmelerimize devam ediyoruz. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında 18 operasyonda 41 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan operasyonlarda 7 adet ruhsatsız tabanca, 1 bin 735 adet çeşitli çaplarda fişek, 1 adet ruhsatsız tüfek, 27 adet şarjör, 40 bin 640’ı doldurulmuş 134 bin 600’ü boş olmak üzere 175 bin 240 adet makaron, 10 kg kıyılmış tütün, 13 kg nargile tütünü, 117 adet cinsel içerikli ürün ele geçirildi. Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede birimlerimiz çalışmalarına devam ediyor.

3 BİN 157 ÇOCUK TRAFİK EĞİTİMİ ALDI

Trafik iş ve işlemleri kapsamında mayıs ayında Polis ve Jandarma Trafik birimlerince 67.290 araç ve sürücüsü denetlendi. 101’i maddi hasarlı, 83’ü yaralanmalı, 1’i ölümlü olmak üzere 185 trafik kazasına müdahale edildi, meydana gelen kazalarda 127 vatandaşımız yaralandı, kaza yeri verilerine göre 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Trafikte mecburi istikametimiz eğitim. Trafikte bilinçli nesillerin yetişmesini sağlamak üzere hayata geçirilen “Trafik Dedektifleri” projemize hız kesmeden devam ediyoruz. Mayıs ayında 3 bin 157 çocuğumuza ulaştık, temel trafik kuralları ve güvenli geçiş yerleri konusunda uygulamalı ve teorik eğitimler düzenledik. Trafik Eğitim Parkı’nda düzenlediğimiz uygulamalı eğitimle 1.831 çocuğumuza güvenli trafik bilincini aşıladık. Sürücü ve Yaya eğitimlerimize de devam ediyoruz. Mayıs ayında 597 yaya, 898 sürücü olmak üzere toplamda bin 495 vatandaşımızı güvenli trafik konusunda bilgilendirdik. Trafikte denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine yaz döneminde de devam edeceğiz.

MAYIS'TA 6 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Siber Suçlarla Mücadele kapsamında mayıs ayında 94 olayla ilgili 168 kişinin tespiti yapıldı, 26 araştırma raporu düzenlendi, 1 adreste el koyma işlemi yapıldı, 303 Dijital materyalin inceleme işlemi gerçekleştirildi. SİBERAY bilgilendirilmesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında afiş ve broşür çalışması, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu park, bahçe ve meydanlarda bilgilendirmeler yapılarak mayıs ayında 150’den fazla kişiye ulaşıldı. Bilgilendirmelerimize ara vermeden devam ediyoruz. Toplum Destekli Polislik (TDP) kapsamında mayıs ayında 16 okul, 10 kurum ziyareti gerçekleştirildi. Düzenlenen 14 etkinlikle 896 kişiye bilgilendirme faaliyeti yapıldı. Göçmen Kaçakçılığı kapsamında mayıs ayında 6 kişi sınır dışı edildi, 26 adres tahkikatı yapıldı.