Söz konusu teklif için bazı İGM üyeleri, teleferik ve telesiyej için belirlenen fiyatların düşük olduğu ve daha yüksek bir fiyat olması gerektiği ifade ederken bazı İGM üyeleri de daha düşük bir fiyatın verilmesi gerektiğini ifade etti. Vali Avni Çakır, Yurduntepe Kayak Tesisleriyle ilgili bütçelerin farkında olduklarını ifade ederek; “Bu Kastamonu’nun bir değeri. Öncelikle buralardan yararlanma hakkı Kastamonuluların olması gerekiyor. Biz burayı ihale edebiliriz ama bu fiyatlarda gençlerimiz öğrencilerimiz, yurtlarımızda kalan yavrularımız, gazi ve şehit yakınlarımız, bir anlamda maddi olarak gelirleri düşük olan aileler, yavrularımız faydalansın istiyoruz” dedi.
ILGAZ YURDUNTEPE
MECLİS GÜNDEMİNDE
İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının 19’ncu birleşiminde Ilgaz Yurduntepe konusu gündeme geldi. İl Özel İdaresine tahsisli Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi’nde 2021-2022 kış sezonunda teleferik ve telesiyej sistemlerinin tek çıkış 25 TL, tam gün 125 TL olması, yöresel ürünler hediyelik eşya tütün ürünleri, bakkaliye ürünleri satışı için mini market açılmasının görüşülmesi, yeme içme vb. fiyatlandırmaların ve ıskontolarının Ilgaz Yurduntepe İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi Yönetimi tarafından belirlenmesi hakkındaki İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü.
SÖNMEZIŞIK; “VALİMİZ
FİYATLARIN BU ŞEKİLDE SUNULMASINI İSTEDİ”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yurduntepe Kayak Merkezi Tesisler Sorumlu Müdürü Tuncay Sönmezışık; “Fiyatlandırmalarla ilgili ya da ıskontolarla ilgili sürekli değişkenlik olabileceği için oranın Genel Sekreterimiz himayelerinde fiyatların belirlenmesi için sizlerden yetki talep ediyoruz. 25 TL ve 125 TL sizlerin takdirinde. O şekilde Valimiz sunulmasını istedi. Tabi ki yükseltilebilir ya da düşürülebilir. Tamamen bu dediğimiz gibi sizlerin takdirinde. 1 günde ben 26 seferi gördüm. Ama normalde 10-15 civarında değişiyor. Zor bir spor sonuçta ama 10-15’in altına düşmez. Valimiz bu fiyatların bu şekilde olmasını istedi. Daha öncesinde 100 TL’ydi günlük, tek sefer de 20 liraydı” dedi.
“FİYATLARIMIZ
DİĞERLERİNE GÖRE DAHA DÜŞÜK”
Diğer tesislerdeki fiyatları da merak eden İGM Üyelerinin sorularını cevaplayan Sönmezışık, çöyle konuştu; “Bizim fiyatlarımız diğerlerine göre daha düşük kalıyor. Uludağ’da 300-500 TL civarında. Çankırı tarafında 130 olacağını duyduk daha onlar da tam belirlemedi. Tabi karşı tarafın pisti 950 metre. Bizim pistimiz 4 kilometre. 200, 300, 500 TL olan yerler de var, biz kamuyuz. Kamu olduğumuz için kayakçılar kadar günübirlikçiler de geliyor. Haliyle bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor”
BUTUR; “BU İŞLE ÖZEL
SEKTÖRÜN İLGİLENMESİ DAHA FAYDALI OLACAKTIR”
Konuyla ilgili mecliste söz alarak konuşan AK Parti İGM Grup Başkanı Mehmet Butur; “Bu konuya daha farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Buraların, resmi kurumlar eliyle değil de özel sektör eliyle çalıştırılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Ancak buranın bir yola girmesi lazım bunu biliyorum, sizler de yakından takip ediyorsunuz. Ama bence özel sektör bu işi daha iyi yapar. Fiyat artışı bile meclis gündemine geliyor. Alanında uzman özel sektörler bu konuda çalıştırılırsa daha faydalı olacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
ÇAKIR; “VAKTİ
GELDİĞİNDE İNŞALLAH PROFESYONEL ELLERE İHALE EDECEĞİZ”
Vali Avni Çakır da konuşmaların üzerine Ilgaz Yurduntepe ile ilgili şu açıklamaları dile getirdi; “Yurduntepe Kayak Merkezi, Özel İdare’mizin çok uğurlu bir işletmesi, uhdesinde olan bir yatırım. Burayla ilgili tasarruf yetkisi tabi ki siz değerli meclis üyelerinde. Yurduntepe Kayak Tesisleriyle ilgili olarak bütçelerin farkındayız. Bu Kastamonu’nun bir değeri. Öncelikle buralardan yararlanma hakkı Kastamonuluların olması gerekiyor. Zaten geçen sene sokağa çıkma kısıtlaması altında sezonunu geçirdi. Eksiklerimizi aksaklıklarımızı bu sene daha iyi anlaşacağız. Böyle güzel bir tesiste fiyat bizim açımızdan ikinci planda olsun. Biz burayı ihale edebiliriz ama bu fiyatlarda gençlerimiz öğrencilerimiz, yurtlarımızda kalan yavrularımız, gazi ve şehit yakınlarımız, bir anlamda maddi olarak gelirleri düşük olan aile yavrularımız faydalansın istiyoruz. Biliyorsunuz kayak pahalı bir spor. Normal şartlarda benim memleketim Aksaray ve burada aile yapısına bakıldığında, bu sporu karşılayacak yapıda değil. İGM Başkanımız Güray beyde parayı ikinci plana atalım dedi ve tesisin eksik ve fazlalıklarını görmek istedik. Halen ciddi boyutta burada çalışmalar yapıyoruz. Pazarlamaya tam hazır hale geldiğinde pazarlayacağız. Yurduntepe Kayak Tesisleri aslında profesyonel bir iş. Biz bir taraftan köprü, su yol yaparken bir taraftan da pist nasıl olur, kayak nasıl olur bu yetkinliğe de sahip olmaya biliriz. Zamanı ve vakti geldiğinde inşallah profesyonel ellere ihale edeceğiz. Bunla alakalı ciddi bir talep var ama biz malımız daha da kıymetlensin istiyoruz ve memleketimizin çocukları da yaralansın istiyoruz.”