Vali Çakır'dan 'Taş Mektep' talimatı

Şehrimizin en önemli eğitim kurumlarından olan Endüstri Meslek Lisesi'nde Yetkili Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm İstasyonu açtı.

Açılış törenine; Vali Avni Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, KUZKA Genel Sekteri Serkan Genç,  Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Küçük, İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu, AFAD İl Müdürü Ekrem Küçükbayram, öğrenciler, öğretmenler ve idareciler katıldı.

Vali Avni Çakır, programa katılan kurum müdürlerine; kurum araçlarının egzoz emisyonlarının Endüstri Meslek Lisesi'nde açılan merkezde yapılması noktasında tavsiyede bulundu. 

''PİYASADAN DAHA KALİTELİ ÜRÜNLER ORTAYA KOYULMALI''

Yetkili Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm İstasyonu'nun açılış töreninde konuşan Vali Avni Çakır, Endüstri Meslek Lisesi gibi okulların hedefinin olması gerektiğinin altını çizerek, ''Piyasadaki benzer iş kollarıyla aynı kalitede hatta daha üst seviyede nitelikli ürün geliştirmek olmalı.  Bunu ticari anlamda pazarlamayı kast etmiyorum. Bu ürünün yapımında öğrencilerimizin eşlik etmesi lazım. İyi usta olmanın, işinin erbabı olmanın ne olduğunu, piyasada tutulmanın, sevilmenin güçlü bir sermaye olduğunu görüyoruz'' dedi.

''BİZİM ZAMANIMIZDA EN YOĞUN OKULLAR MESLEK LİSELERİYDİ''

Meslek liselerinin, ülkemizdeki ara eleman ihtiyacının karşılanmasında büyük rol oynadığı söyleyen Vali Avni Çakır, ''Öte yandan, bugün liseyi bitirdik; sınavı kazandık bir okul yakalayamadık. Ne oldu, piyasada en ufak bir yetkinliğin yok. Biz de sürekli iş talebiyle gençler geliyor. Ben soruyorum, 'Ne özelliğin var?', tek özellik; bazılarının araba ehliyeti var o da binek araç ehliyeti. Ne işe yarar? Bu çocukların da  hepsinin on numara yapacağı anlamında söylemiyorum ama en azından yatkınlığı var. En azından sertifikası var. Bu konuda, bu işi yapabilmeye en önde gelen aday demek oluyor. Bu tür okulların ve öğrencilerin arttırılması; biz idarecilerin en önemli görevi olması lazım. Velilerimize de önemli görev düşüyor.  Bizlerin zamanında Endüstri Meslek Liseleri,  öğrenci sayısı bakımından en yoğun okullardı. Sınavla girerdik, motor bölümünü kazandım diye o bölümdeki öğrenciler havalı gezerdi'' ifadelerine yer verdi.

Vali Avni Çakır, programda AFAD İl Müdürü ve KUZKA Genel Sekreterine de kurum araçlarının egzoz emisyonlarının yeni açılan egzoz emisyon merkezinde yapılması konusunda tavsiyede bulundu.

Çakır, Egzoz Emisyonu Merkezi'nin açılışında Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yapılan İstiklal isimli elektrikli aracı da inceledi ve özel günlerde yapılan geçit törenlerinde; bu aracın da mutlaka törenlere katılması gerektiğini söyledi.