TÜGVA İl Temsilciliğinden Kariyer Söyleyişileri

TÜGVA Kastamonu Üniversite Koordinatörlüğü ve Kastamonu Üniversitesi Yeniler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyer Söyleşileri” programı kapsamında İzmir Katip Celebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Doç. Dr. Mustafa Yayla, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir’in konuşmacı olarak katıldığı “Gençlerle Baş Başa” adlı konferans GSB Gençlik Merkezinin Salonu’nda gerçekleşti.

Programa Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, öğrenci ve aileleri katılım sağladı.


Konferansta, "Huzurlu bir aile dünyadaki cennetimizdir" diyen Katip Celebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, aile hayatının önemi ile alakalı kendi hayatından ve şahit olduğu örnekler üzerinden Üniversite öğrencileri sohbet etti. Gençlerin evlilik konusunda yaşadığı sıkıntılara tanık olduğu örnekler üzerinden değinen Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, ailenin Türk toplumu ve İslam medeniyetindeki önemi hakkında samimi bir konuşma yaptı. 


Aile yapısının ve kuşaklar arasındaki iletişimin kendi gençlik yıllarındakine nazaran biraz değiştiğine değinen Doç. Dr. Mustafa Yayla, "Hz. Ali’nin gençleri çağlarının ihtiyaçlarına göre yetiştirin sözünden örnek vererek yaşça büyük insanlarımızın gençleri yargılamak yerine veya son zamanlarda gündem olan z kuşağı gibi belli ifadelerle sınıflandırmak yerine onları anlamaya çalışmamız gerekmektedir" dedi.


Kariyer Söyleyişileri hakkında açıklamada bulunan TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Selim Önen, geleceğimiz olan genç kardeşlerimizin mutlu bir aile kurmaları hem kendileri hemde toplumun huzuru için önemli olduğunu belirtti. Aile kavramının gerek dizilerle gerekse sosyal medyadaki olumsuz örneklerden dolayı zedelendiğine değinen Selim Önen, Türk İslam Medeniyetinde aileye büyük önem verildiğini belirterek Türkiye'nin gençlik vakfı TÜGVA olarak aile kavramı konusunda da yeni çalışmaların yapılacağını belirterek vakıf çalışmalarımıza destek veren herkese bu vesile ile teşekkür ettiğini belirtti. 


Gençlerle Başbaşa Konferansını organize eden TÜGVA Kastamonu Üniversite Koordinatörü Mustafa Billurcu, kapanış konuşmasında "Mutsuz bir ailede ihmal edilen bir genç kardeşimizin milletimizin aydınlık geleceğinde söndürülmüş bir kandildir. Ailesinde mutlu olan bir genç toplumda da mutlu olacağından bireysel başarısı da dolaysıyla da toplumsal başarı artacaktır. Bu vesile ile Üniversite teşkilatımızın çalışmalarına vakit ayıran gönüllü kardeşlerime huzurlarınızda teşekkürü borç bilirim" dedi.

Konferansın sonunda katılımcılara; İstiklal Marşımızın Kastamonu Açıksöz gazetesinde yayımlanan nüshasını hediye takdim edildi.