“Şampiyonlar Ligi'nde oynamak büyük bir gurur"

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün kaptanı Serpil İskenderoğlu, taraftarın sosyal medya üzerinden gönderdiği soruları yanıtladı

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün kaptanı Serpil İskenderoğlu, taraftarın sosyal medya üzerinden gönderdiği soruları yanıtladı. ‘Serpil İskenderoğlu’na Soruyorum’ programı, Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü YouTube hesabından yayınlandı.

Taraftarlardan gelen soruları yanıtlayan Serpil İskenderoğlu, Kastamonu’da 7’nci senesini geçirdiğini hatırlatarak, Kastamonu’nun artık ikinci evi olduğunu söyledi.  Sporculuk yaşantısına başlamasında ve devamında ailesinin büyük rolü olduğuna değinen İskenderoğlu, sporcunun gelişiminde ailenin çok önemli olduğunu belirti.  Avrupa’da oynayan ve Avrupa’da oynama hedefi olan genç sporculara da seslenen İskenderoğlu, asla vazgeçmemeleri ve çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Programın birçok yerinde ‘profesyonel bir sporcu gibi yaşamak’ vurgusu yapan İskenderoğlu, uyku saatinin düzenli olduğunu ve beslenme saatini de düzenli bir şekilde oluşturduğuna söyledi. Kaptan İskenderoğlu, insanın kendisine iyi baktığında, sakatlıklardan da nispeten daha kolay kurtulduğuna değindi.

İDEALİMİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ GİBİYİM"

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Türk kadın hentbolunu Şampiyonlar Ligi’nde ilk defa temsil ediyor olması ve kendisinin de bu takımın kaptanı olduğunun hatırlatılması üzerine İskenderoğlu şu ifadelere yer verdi: “Benim için çok büyük gurur. İlk zamanlardaki idealimi gerçekleştirmiş gibiyim. En yüksek arenada oynuyorum. En büyük hayalim Olimpiyatlarda oynamaktı. Türk Milli takımı olarak Olimpiyatlarda hiç böyle bir şansımız olmadı, Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na da gidemedik. Zamanında bayağı büyük bir hayal kurmuşum. Şimdi baktığımızda kulüpler bazında Dünya’daki en büyük arenada oynuyorum ve bu bana büyük bir gurur veriyor.”

“YETENEKLİ ÇOCUKLARI SPORA KAZANDIRMAK İSTİYORUM”

İskenderoğlu, sporculuk kariyeri sonrasındaki planlamasına dair soruya ise şöyle cevap verdi: “Aktif oyunculuk hayatımın sona ermesinden sonra daha çok yetenek keşfinde hevesim var. Yetenekli olan çocukları hentbola ve spora kazandırmak istiyorum. Küçük yaşta çocuğu bulup onun neye yeteneği varsa ona yönlendirmek istiyorum."