Fındıkoğlu’ndan Arpacıoğlu’nun açıklamalarına cevap

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, geçtiğimiz günlerde odanın faaliyetleri hakkında açıklama yapan iş adamı Salim Arpacıoğlu’nun açıklamalarına cevap verdi.

Arpacıoğlu’nun eski belediye binasının olduğu alana yapılacak olan oda binası projesinin iptal edildiği yönündeki açıklamalara cevap veren Fındıkoğlu, projenin mevzuattan doğan pürüzler nedeniyle rafa kalktığını kaydederek, ‘’ Bu kararımız, ne odamız ne de üye işletmelerimiz adına bir handikaptır’’ dedi.

 

Diğer taraftan üye işletmeleri ticaret ve sanayi alanları proje ve sorunlarıyla yakından ilgili olduklarını kaydeden  Fındıkoğlu’nun yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

 

 

“Odamız, dünya ve ülke ekonomisinin gerektirdiği rekabet koşullarına işletmelerimizin uyum sağlayabilmeleri ve bu sayede ilimizin ekonomi kalkınmasına ivme kazandırmak için kurumsal çalışmalarını sekteye uğramadan sürdürmektedir. Kastamonu ekonomisi sağlam ayaklara oturduğu ve sürdürülebilirliğini güvence altına aldığı sürece, ilimizin sosyal gelişmesinin de aynı rayda güvenli geleceğe yol alacağının bilinci içindeyiz. KATSO, ülkemizdeki ilk ticaret ve sanayi odalarından biri olarak kurulduğu 1882 yılından beri üyelerine ekonomide sağlam bir altyapı sunmak için mücadelesini örnek adımlarla sürdürdüğü gibi, aynı zamanda da Kastamonu’nun her alanda gelişmesi için üzerine düşenleri layığı ile yerine getirmiştir ve getirecektir. Geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleşen oda seçimimizin ardından üyelerimizin oyları ile göreve gelen yönetim ve meclis organlarımız da aynı sarsılmaz irade ve yoğun emek ile çalışmalarını elbirliği ile sürdürüyor.’’

‘’HANDİKAP DEĞİLDİR’’

Gayemiz bir yandan KATSO’nun kurumsal kapasitesini yeni hizmet birimleri ile geliştirmek, diğer yanda da üye işletmelerimizi çağın gerektirdiği yönetim, üretim, rekabet yetenekleri ile buluşturmaktır. Kurumsallaşma yolunda çalışmalarımız sabır ve doğru adımlarla sürüyor. Her attığımız adımı en ince ayrıntısına kadar düşünmek ve odamız adına en doğru kararı verme sorumluğunu taşıyoruz Bir süredir gündemimizde olan yeni idari bina çalışmamız da bu çok yönlü değerlendirme süreci içinde değerlendirdiğimiz bir konu idi. Önceki belediye binası alanı üzerinde yapımını planladığımız bina projemizi, mevzuattan doğan bazı pürüzler nedeniyle rafa kaldırdık. Bu kararımız, ne odamız ne de üye işletmelerimiz adına bir handikaptır. Projeleri mekanlar üzerinden değil, mekanda üretilen fikirler ve emek üzerinden değerlendirmek en doğrusu olacaktır.’’

‘’SORUNLARLA YAKINDAN İLGİLİYİZ’’

‘’Üye işletmelerimizin ticaret ve sanayi alandaki projeleri ve sorunları ile yakından ilgiliyiz. İşletmelerimiz ile oda organları arasındaki bağ, sarsılmaz işlerlikte sürmektedir ve sürecektir. İşletmelerimizle hem tekil hem de sektörel bazda görüşmelerimiz ve toplantılarımız gerek odamızın gerekse işletmelerimizin talepleri ile eksilmeden devam ediyor. Diğer yandan, 6 Şubat’ta meydana gelen ve tarihe asrın felaketi olarak geçen Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak için odamızın da üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmek gibi bir sorumluluğumuz var. Aynı şekilde işletmelerimizin KGF kredilerini kullanmalarına olanak sağladığımız banka kefaletimizi sürdürülür kılmak için de güçlü ekonomik yapıya sahip olmamız gerekiyor. Güncel gelişmelere göre oda projelerimizin öncelik sıralarını değiştirmekle karşı karşıya olduğumuz bir gerçek.   KATSO, Kastamonu ticaret ve sanayi işletmelerinin çatı örgütü olarak üzerine düşen görev ve sorumlulukları ıskalamadan yerine getiriyor ve getirmeyi de sürdürecektir.”