Seçim sonrası dolar ne olacak? Kim kazanırsa kazansın...

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken seçim sonrası oluşacak tabloda ekonominin nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor. 15 Mayıs günü dolar ve altın değeri ne olacak diye merak edenlere ekonomist Selçuk Geçer'den ürküten bir tahmin geldi. İşte dolarla ilgili o ihtimaller...

Seçim sonrası ekonomide nasıl bir görüntünün ortaya çıkacağı merak konusu olmaya devam ediyor. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan cumhurbaşkanı olmak için yarışacak. Partilerin alacakları oy sonrası Meclis'te nasıl bir durum oluşacak? Hepsi 15 Mayıs sabahı açıklığa kavuşacak.

14 Mayıs sonrası dolarda nasıl bir tepki görülecek? Seçim sonrası dolar ne olacak diye merak edenler ise ekonomistlerin tahminlerini ilgiyle takip ediyor. Konu hakkında geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer'den çok konuşulacak tespitler geldi.

SEÇİM SONRASI DOLAR NE OLACAK?

Geçer'e göre seçim sonrasında dolar tekrar ivme kazanacak. Ancak Geçer'in tespitinde doların yükselmesi seçim sonucu ne olursa olsun gerçekleşecek. Geçer, iktidar seçim sonrasında tekrar kazanırsa dolarda 35-40 TL gibi bir değerin ortaya çıkacağını iddia ederken, mevcut politikaları sürdürmese bile bunun bir süre bu şekilde devam edeceği görüşünde.

MİLLET İTTİFAKI KAZANSA DA...

Selçuk Geçer ürküten dolar tahmininde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi, Millet İttifakı'nın ülkeyi yönetmesi halinde de akılcı politikalar uygulansa bile dolarda yükselmenin yine söz konusu olacağını ifade etti.

Geçer, Cumhuriyet'ten Ebru Birçak Edebali'nin haberine göre "Kim iktidara gelirse gelsin elinde sihirli bir değnek olmayacak." ifadelerini kullanarak Türkiye'de ekonominin rayına oturması için zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı.