TÜBİTAK’tan KÜ projesine destek

Kastamonu Üniversitesi Bozkurt Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğr. Gör. Nuray Demiralp'in yürütücülüğünü yaptığı "İtfaiyecilerde Kardiyorespiratuar Uygunlunun; Kardiyometabolik Risk Faktörleri ve Testosteron Seviyesine Etkisinin İncelenmesi" başlıklı proje TÜBİTAK 1002 – A Hızlı Destek Modülü kapsamında kabul edilerek, destek almaya hak kazandı.

Kastamonu Üniversitesi akademik personeli Öğr. Gör. Nuray Demiralp'in yürütücü olarak yer aldığı projede Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bilgehan Baydil ve Doç. Dr. Veli Volkan Gürses araştırmacı olarak yer alırken; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hürmüz Koç danışman olarak görev alıyor.

Desteklenen proje ile İtfaiyecilerde Sağlıkla İlgili Program Standardı Normu oluşmasına katkı sunulacaktır. Aynı zamanda bu çalışma ile itfaiyecilerin iş sağlığı ve güvenliği kapsamında; kardiyorespiratuar uygunluğunun sağlanması amacıyla, itfaiyecilerin mesleğe girişinde bir standart belirlenmesi düşünülmektedir. Bu sayede sağlıklı ve nitelikli iş gücü profili amaçlanarak, profesyonel bir meslek olan itfaiyecilerin görevlerini yerine getirmede, fiziksel uygunluğunun; mesleki standartları belirlenmiş olacaktır.