Eğitim Bir-Sen’den ‘oyuncak’ kampanyası

Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesi, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eğitimlerine ilimizde devam eden, çocuklara yönelik oyuncak kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Toplanan oyuncaklar depremzede ailelerin yerleştiği Şeyh Şaban-ı Veli Yurdunda kalan çocuklara verilmek üzere yetkililere teslim edildi.

Eğitim Bir-Sen Şubesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “6 Şubat 2023 Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi olarak tespit edilen 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiş ve binlerce bina depremin şiddetiyle yıkılmıştı. Depremin yol açtığı can kayıpları ve yaralanmalar ile maddi hasarlar tüm milletimizi derinden üzmüştür. Millî birlik ve beraberlik duyguları içerisinde devletimizin tüm olanaklarının seferber edildiği, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkının yoğun uğraş ve gayretleriyle vatandaşlarımızın barınma ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması ve felaketin yaralarının sarılması büyük hızla devam etmektedir” denildi.

KIZILABDULLAH:“YAŞANAN ÜZÜNTÜYÜ UNUTMALARINA YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ”

Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Şule Kızılabdullah ise, “Depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama-kurtarma faaliyetleri başta olmak üzere çadır, giyim, gıda gibi her türlü yardım için kolları sıvayan Memur-Sen konfederasyonuna bağlı sendikalar yurdun dört bir köşesinden yardım seferberliklerine başladı. Genel başkanımız sayın Ali Yalçın’ın da deprem bölgesine giderek yaşanan acıya ve üzüntüye ortak olduklarını belirterek genel merkez bünyesinde 134 Tır, 6 milyon değerinde 550 çadır ve 10 milyon TL nakdi bağışta bulunduk. Genel merkezimizin koordinesinde kimi iller ısıtıcı kimi iller battaniye yardımları toplarken Kastamonu şubesi olarak bizlerde ilk etapta topladığımız kuru gıda kolilerini Kızılay’ın Kastamonu şubesine teslim ederek depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Şimdi de kadınlar komisyonumuz vasıtasıyla deprem bölgesinden ilimize gelen yavrularımıza bir nebze moral olması ve oyuncaklarıyla oynayarak yaşanan üzüntüyü unutmalarına yardımcı olmak istiyoruz. Bu kapsamda toplanan oyuncaklar önce yaş ve cinsiyete göre şube binamızda kategorilere ayrıldı. Daha sonra bir kısmı öğrencilerimizin nakil geldiği okullara teslim edildi. Toplanan oyuncaklarımızın büyük bir bölümü Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Şeyh Şaban-ı Veli Yurdunda kalan çocuklarımıza ulaştırılmak üzere yetkililere teslim edildi. Kampanyamıza destek veren tüm üyelerimize, dostlarımıza, yönetim kurullarımıza, ilçe temsilcilerimize ve kadın komisyonu üyelerimize teşekkür eder depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.