Toplantıda ilk olarak İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren tarımsal amaçlı toprak, bitki ve sulama suyu analizi laboratuvarında yapılan analizlerin 2023 yılı fiyat tarifesinin belirlenmesi ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nden gelen tarımsal amaçlı toprak, bitki ve sulama suyu analizlerinde ücret alınmaması konusunda hazırlanan Hukuk İşleri Komisyonu raporu görüşüldü. Raporda Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nden gelen tarımsal amaçlı toprak, bitki ve sulama suyu analizlerinde ücret alınmaması uygun görülürken, 2023 yılı fiyat tarifesi ise toprak verimlilik analizi şehir içi için 30 TL, şehir dışı 110 TL, toprak bünye analizi 100 TL, sulama suyu analizi 220 TL olarak belirlendi. Komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantının diğer gündem maddesinde ilimizde kış sporlarıyla ilgili ileriye dönük yapılan çalışmalar hakkında hazırlanan Gençlik, Spor ve Turizm Komisyonu raporu yer aldı. Raporda ileriye dönük planlanan faaliyetler Yaz döneminde Haziran ayında tekerlekli kayak il müsabakalarını yapılması, Minikler ve Yıldızlar kayak müsabakalarının ilimizde yapılması. Türkiye kayak yarışları 1’inci ve 2’nci etabının eleme ve finallerinin ilimizde yapılması olarak sıralandı. Ayrıca raporda kayak tesislerin ulusal ve yerel müsabakalar için yeterli olduğu belirtilirken, ulusal müsabakalarda yetişkinler finalleri için yeterli olmadığı belirtildi. Söz konusu rapor meclisin bilgisine sunuldu.
“ÇİFTÇİLERİN TARIM
ARAZİLERİNE ULAŞABİLMESİ SAĞLANMALIDIR”
Toplantının devamında Seydiler Merkez Mahallesi Turplar ve Takazlar bölgesindeki tarım arazilerinin bir bölümünde Devrekani Çayı’ndan geçilemediği için ve bağlantı yolu olmadığından tarım arazilerinin kullanımında yaşanan zorluklar hakkında hazırlanan AR-GE Komisyonu raporu görüşüldü. Raporda; “Arazilere ulaşımın sağlanması için alternatif yol düşünülmediğinden Kastamonu İnebolu yolu Seydiler Takazlar mevkiinde yol bariyerlerle kapatılmış olup, araziye geçmek mümkün değildir. Pandemiden sonra dünyada ve ülkemizde gıdanın önemli olduğu bir süreçte ve devletimizin bir karış ekilmemiş tarım arazisinin kalmamasını istediği bir ortamda çiftçilerimizin tarım arazilerinin ekmeleri, hasat döneminde çiftçilerimizin mahsullerini kaldırılabilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi, çiftçilerimizin tarım arazilerine ulaşabilmesi sağlanmalıdır” denildi.
Söz konusu rapor gerekli çalışmanın yapılması için ilçe kaymakamlığına, DSİ 23’üncü Bölge Müdürlüğü’ne, Karayolları 15’inci Bölge Müdürlüğü’ne, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne, Seydiler Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne gönderildi.
Toplantıda son olarak İl Özel İdaresi tarafından norm kadrolar hakkında gönderilen teklifler Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.