‘Biz de varız, buradayız’

Türkiye’de sayıları 100 bini bulan usta öğreticiler kadro istiyor. Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu, kadro taleplerini 3. kez dile getirmek için 27-28 Aralık’ta Ankara’da bir araya geleceklerini belirterek bir basın açıklaması yayınladılar.

Federasyon tarafından yapılan basın açıklamaları ile sayıları 100 bini bulan usta öğreticilerin kadroya alınması talep edildi. Meslek Eğitimciler Usta Öğreticiler Federasyonu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "100 bin usta öğretici kadrolu öğretmenlerle kamuda aynı işi yapan, ek ders ücreti ile çalışanlardır.100 bin usta öğretici Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimci personelidir. 100 bin usta öğretici emekçidir. 100 bin usta öğretici geleceğe umutla bakmak istiyor.100 bin usta öğretici kadro ile tahsis edilmek istiyor."

"İSTEĞİMİZ; FARKIMIZA VARMANIZ DEĞİL, FARKIMIZI FARKLILIĞINIZ OLARAK GÖRMENİZDİR"

Meslek Eğitimciler Usta Öğreticiler Federasyonu Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Fiili olarak öğretmen olan, derse giren, ders defteri dolduran, hatta çalıştığı yere göre nöbet bile tutan gerek halk eğitim merkezlerinde gerekse mesleki eğitim merkezlerinde kangren olmuş öğretmen açığının yarım asra yakın tek ve (hükümetlere göre) geçici çözümü, adımız usta yani bir işte yeterliği olan kişi adımız öğretici yani bir konu ve alanda öğretmen yetkinliğine sahip kişi ama iki kelime bir araya gelince sadece usta öğretici oluyor, usta öğretmen olamıyor. İhtiyacı gideriyor ama yeterli değil deniliyor. İki kurumun temel paydaşı ve omurgası olarak değerlendiriliyor ama değer görmüyor. En son bundan tam 32 yıl önce hatırlandık, kadrolu hale getirildik. Sonra yine unutulduk. Bizler unutulan değil, ihtiyaç halinde hatırlanan değil, değer gören ve sahiplenilen olmak istiyoruz. Devletimiz özellikle Bakanlık arşivini güçlü bir şekilde tutar. Bir bakalım kayıtlara, son 50 yıldır kaç usta öğretici bu sistemde görev almış? Kaç kursiyer yetişirmiş, kaç kurs açmış? Kaç Kurumun medarı iftiharı olmuşuz? Bizlerin emeği ile kaç Kurum kurumsallaşmış ve toplumla bağ kurmuştur? İsteğimiz; Farkımıza varmanız değil farkımızı farklılığınız olarak görmenizdir. Biz de varız, buradayız.”